Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"De asta am tăcut până acum". Reacţia lui Wenger, după mesajul postat de Ozil

Cristian Mihală

Actualizat 22/10/2020 la 10:39 GMT+3

Arsene Wenger a luat atitudine după ce Arteta a decis să nu îl includă pe Mesut Ozil în lotul de Premier League. Francezul crede că există un conflict cu alte rădăcini decât latura sportivă şi i-a transmis un mesaj germanului.

Ozil a fost mereu un jucător cheie pentru Wenger

Credit imagine: SID

După ce nu a fost inclus pe lista UEFA pentru Europa League, Mesut Ozil a mai primit o lovitură. El nu a fost inclus nici pe lista jucătorilor lui Arsenal pentru Premier League. La scurt timp după ce acest amănunt a ajuns în presă, fostul campion mondial a luat poziţie.
"Am încercat întotdeauna să rămân pozitiv de la o săptămână la alta, cu speranța că există o șansă să mă întorc la echipă. Din această cauză am tăcut până acum. Înainte de pauza provocată de pandemie eram foarte mulțumit de felul în care ne dezvoltam sub conducerea noului antrenor, am fost foarte pozitiv și pot spune că performanțele mele au fost la un nivel foarte bun. Dar apoi lucrurile s-au schimbat și nu mi s-a mai permis să joc fotbal pentru Arsenal", a spus Ozil, într-un mesaj postat pe o reţea de socializare.

Wenger, despre situaţia lui Ozil la Arsenal

Ozil e cel mai vechi jucător din lotul lui Arteta, ajungând pe Emirates în 2013 şi e cel mai bine plătit jucător din lot (350.000 de £ pe săptămână).
Deşi admite că Arsenal ar fi trebuit să aibă o altă atitudine în raport cu neamţul, Wenger i-a transmis un mesaj clar: în loc să se lamenteze pe reţelele de socializare, ar trebui să strângă din dinţi şi să îi arate lui Arteta că a greşit. Lotul de Premier League poate suferi modificări în ianuarie, astfel că doar de Ozil depinde să găsească resursele pentru a-i demonstra staffului tehnic că e nevoie de el.
"Nu ştiu exact ce se întâmplă la Arsenal, dar vreau să spun un singur lucru: fotbaliştii creativi sunt mai sensibili şi au nevoie mereu să fie încurajaţi şi să se simtă apreciaţi. Pentru a putea da pase decisive ai nevoie de încredere. Ozil e un jucător excepţional, dar nu a primit această încredere. Ceea ce se întâmplă acum între el şi club are şi o altă componentă decât cea sportivă, sunt convins. Acest băiat a făcut lucruri, e campion mondial, e un fotbalist de excepţie. De ce nu joacă deloc? De ce nu e nici măcar pe lista pentru Premier League? Nu ştiu. Când eşti jucător, trebuie să respecţi deciziile managerului şi să lupţi în fiecare moment să îţi recâştigi locul în echipă să îi arăţi că e nevoie de tine. Şi Ozil poate lupta, în ciuda a tot ce se spune. Doar de el depinde să redevină o soluţie pentru Arsenal", a spus Wenger, citat de The Mirror.
Fără Ozil, Arsenal vrea în etapa a 6-a din Premier League să facă uitată înfrângerea de pe terenul lui Manchester City. "Tunarii" primesc duminică, de la 21:15, vizita lui Leicester, partida fiind transmisă în direct de Eurosport 1 şi Eurosport Player.
Meciurile din Premier League de la Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League, etapa a 6-a
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo