Robert Lewandowski a dezvăluit de curând, imediat după ce a fost desemnat cel mai bun fotbalist al anului 2020, că a purtat discuții avansate cu Sir Alex Ferguson în 2012, și a fost la doar un pas distanță de a semna cu Manchester United în același an. La acel moment, tot mai multe zvonuri susțineau că internaționalul polonez va ajunge pe Old Trafford de la Borussia Dortmund.
Totuși, transferul, deși conturat, nu s-a materializat, iar Lewandowski a ajuns până la urmă la rivala din campionat a Borussie Dortmund, Bayern Munchen, în 2014. Pentru campioana Germaniei, Robert Lewandowski a înscris 266 de goluri în 307 apariții, fiind marcatorul de top în Bundesliga, DFB-Pokal și Champions League în sezonul trecut, atunci când bavarezii au reușit tripla.

Lewandowski ar fi putut evolua în Premier League, la Manchester United

Liga Campionilor UEFA
Barcelona poate câștiga mai mult decât 3 puncte cu Inter! Miza pusă în dubla manșă cu italienii
ACUM 9 ORE
Lewandowski a primit premiul STAR of the YEAR din partea Eurosport, iar săptămâna trecută a fost desemnat în cadrul galei FIFA the Best jucătorul anului 2020, însă cariera lui ar fi putut arăta azi astfel dacă Borussia Dortmund nu ar fi blocat mutarea lui în Premier League, spune el.
"După al doilea an petrecut la Dortmund am avut o conversație cu Sir Alex Ferguson. Voia să merg la Manchester United, iar pe mine mă interesa un astfel de transfer. Pot spune că eram pregătit, însă Dortmund nu a vrut să-mi dea drumul. Nu m-am supărat din cauza asta, pentru că îmi mergea bine la Borussia", a spus Robert Lewandowski pentru France Football. Pentru că nu reușise să-l aducă pe Lewandowski pe Old Trafford, Ferguson l-a transferat pe Robin van Persie de la Arsenal înaintea sezonului 2012-2013, sezon pe care United l-a dominat și a reușit să câștige titlul în Premier League în ceea ce era finalul erei lui Ferguson la Manchester United.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2020/12/22/2959880.jpg
Bundesliga
Lewandowski a dezvăluit cine i-a fost cel mai dificil adversar din carieră! "Voia doar să mă rupă"
02/10/2022 LA 19:31
Liga
Urmașul lui Messi, într-un regres total față de anii trecuți! Barcelona e disperată
26/09/2022 LA 09:01