La o zi după ce Jadon Sancho și Achraf Hakimi au fost ultimii care și-au arătat regretul față de nedreptatea produsă în Minneapolis, unde un cetățean de culoare a fost ucis, afișând tricouri cu "Justice for George Floyd - Dreptate pentru George Floyd), Liverpool a ținut să transmită la rândul său un mesaj puternic.
Jucătorii lui Klopp au îngenuncheat la centrul terenului, pe Anfield, după ședința de pregătire de luni, iar Milner a postat pe twitter imaginea, cu mesajul "Solidaritatea înseamnă putere". La câteva minute după ce veteranul lui Klopp și-a postat mesajul, Trent Alexander-Arnold și Andy Robertson au procedat la fel.
Totul vine și în contextul în care Comisia de Disciplină din cadrul Federației Germane de Fotbal a anunțat că va “examina” jucătorii din Bundesliga care și-au arătat susținerea pentru protestele din Statele Unite ale Americii.
Premier League
Blestemul numărului "9", la Chelsea. Lukaku, ultimul de pe o listă lungă de eșecuri
30/06/2022 LA 09:21

Solidaritate incredibilă în lumea sportului după uciderea lui George Floyd

Uciderea afro-americanului George Floyd a provocat un val de reacţii în America. Oamenii au protestat violent în mai multe oraşe, iar sportivii, printre care Cori Gauff şi Serena Williams, s-au unit prin mesaje emoţionante pe site-urile de socializare.
Cori Gauff, jucătoarea de tenis de 16 ani, a realizat un clip video pe care l-a postat pe contul ei de Twitter, în care se întreabă dacă va fi ea următoarea.
"Din acest motiv îmi folosesc vocea pentru a lupta împotriva rasismului. Sunt eu următoarea? Eu îmi folosesc vocea? Tu o foloseşti pe a ta?", a scris tânăra jucătoare de tenis în clipul video.
Și Serena Williams a reacționat la această tragedie. Ea a postat un mesaj pe Instagram, alături de un clip video, în care un copil afro-american plânge din cauza rasismului: "Nu-mi găsesc cuvintele să spun cât de tristă sunt, dar au reuşit ei pentru mine".
Şi compania Nike s-a mobilizat în lupta contra rasismului. A realizat un clip video care are ca sfat: "For once, don't do it!".
Autorităţile din zeci de oraşe americane au impus interdicţii de circulaţie pe timp de noapte din cauza protestelor violente izbucnite ca reacţie la moartea unui bărbat de culoare, George Floyd, în timp ce era imobilizat de poliţişti. Un agent de poliţie, Derek Chauvin, a fost pus sub acuzare pentru crimă şi omor din culpă în cazul morţii lui George Floyd. Alţi trei poliţişti ar putea fi inculpaţi în acest caz.
Premier League revine în direct pe Eurosport începând cu 17 iunie, iar Liverpool mai are nevoie de doar două victorii pentru a deveni matematic campioană, după o pauză de 30 de ani.
https://i.eurosport.com/2020/05/31/2826448.jpg
Premier League
Sadio Mane vs Darwin Nunez. Iese pe plus Liverpool? Plusuri și minusuri pentru cei doi
29/06/2022 LA 11:51
Premier League
Chelsea încearcă să dea o dublă lovitură: negociază pentru doi jucători de la City
28/06/2022 LA 06:52