Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Kevin De Bryune a pornit o adevărată revoluție! Alți doi jucători de clasă au renunțat la impresari

Nicu Savin

Actualizat 17/04/2021 la 13:44 GMT+3

Kevin De Bryune a surprins pe toată lumea când a negociat de unul singur prelungirea contractului cu Manchester City. Metoda aleasă de belgian tinde să se generalizeze, întrucât alți doi jucători de clasă mondială renunțând la serviciile agenților.

Raheem Sterling și Kevin de Bruyne (Manchester City)

Credit imagine: Getty Images

Kevin De Bruyne și-a prelungit recent contractul cu Manchester City. Belgianul a obținut un salariu cu 30% mai mare decât a avut până în prezent, devenind cel mai bine plătit jucător din Premier League. Acest lucru a fost cu atât mai surprinzător cu cât fotbalistul nu a fost reprezentat de un impresar la negocieri.
De Bruyne s-a folosit de o mare masă de date furnizate de compania Analytics FC, specializată în analiza jucătorilor și a echipelor de fotbal. Conștient de calitățile sale, mijlocașul le-a prezentat cu cifre șefilor lui City impactul său asupra echipei și i-a convins astfel că merită un salariu mai mare.
De obieci, la astfel de negocieri, fotbaliștii nici nu participă la discuții, agenții lor fiind cei care fac toată treaba. Comisioanele încasate de aceștia sunt consistente, dar lucrurile s-ar putea schimba pe viitor, deoarece mai mulți jucători vor urma exemplul lui De Bruyne.

kimmich.jpg

Kevin De Bruyne i-a inspirat pe Raheem Sterling și Joshua Kimmich

Printre aceștia se numără deja colegul său de echipă, Raheem Sterling. Conform Daily Mail, jucătorul va fi consiliat doar de mama sa și de avocați în negocierile pe care le va purta cu șefii clubului pentru prelungirea contractului. Înțelegerea actuală dintre Sterling și Manchester City este valabilă până în 2023, dar board-ul de pe Etihad dorește prelungirea încă de pe acum.
Un alt jucător cu nume care va urma metoda lui De Bruyne este Joshua Kimmich. Potrivit germanilor de la Bild, mijlocașul lui Bayern a decis că nu mai are nevoie de un agent și va negocia de unul singur prelungirea contractului cu bavarezii, scadent în vara lui 2023.
"Am decis că vreau să-mi apăr singur punctele de vedere. Sunt convins că îmi pot reprezenta interesele mai bine decât alții", a spus el, citat de AS.com.
Cu siguranță, aceste exemple le vor da de gândit mai multor fotbaliști și nu ar fi exclus să asistăm în viitor la o adevărată revoluție în acest sens. Evindet, metoda poate avea succes în cazul jucătorilor deja consacrați, fiind mai greu de aplicat pentru cei mai puțin cunoscuți și tineri, care depind în mare măsură de influențele agenților din lumea fotbalului.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo