Van Dijk reușise să înscrie în minutul 20, cu o lovitură de cap. 10 minute mai târziu, olandezul a refuzat să-i paseze simplu lui Alisson și a suportat consecințele. Van Dijk a respins doar până la Patrick Bamford, atacantul lui Leeds, care a intrat în careu și l-a învins pe portarul lui Liverpool cu un șut la colțul lung.
Jamie Carragher, fundașul legendar al lui Liverpool care comenta meciul cu Leeds, l-a criticat pe Van Dijk pentru gafa sa, spunând că a fost arogant:
"Cât de arogant! Încearcă să trimită mingea într-o parte în loc să rezolve simplu faza. Poate pentru că joacă împotriva lui Leeds, o echipă nou promovată, iar el consideră că meciul este prea ușor. I-a oferit un 'cadou' lui Patrick Bamford.", a spus Jamie Carragher.
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11
Răspunsul lui Van Dijk a venit imediat după fluierul de final. Uriașul fundaș s-a apărat împotriva criticilor venite din partea lui Carragher, spunând că a încercat să pună în aplicare cel mai bun joc al său.

Van Dijk i-a răspuns lui Carragher, după greșeala comisă în meciul dintre Liverpool și Leeds

Van Dijk a mărturisit că nu este îngrijorat din cauza greșelii de la golul secund al lui Leeds:
"A fost unul dintre acele momente... Sunt situații care se pot întâmpla. Întotdeauna încerc să joc cât mai bine, iar asta am făcut și azi. Din păcate am primit gol după greșeala mea, dar nu sunt deloc îngrijorat. Ne așteptam să avem parte de un meci intens. Nimeni nu-și dorește să primească goluri, dar ambele echipe au propus un joc intens.
Ne-am antrenat pentru asta și știam ce s-ar putea întâmpla. Punctele obținute sunt uriașe. Leeds va încurca multe echipe în campionat. Din acest motiv, este bine că am câștigat cele 3 puncte. În continuare, avem lucruri la care trebuie să mai lucrăm.", a declarat Van Dijk, la finalul meciului de pe Anfield.

Liverpool - Leeds 4-3, în prima etapă din Premier League

Liverpool s-a impus pe final în fața lui Leeds, la capătul unui meci spectaculos. Mohamed Salah a deschis scorul în minutul 4, din penalty. Harrison a restabilit egalitatea 8 minute mai târziu, după o acțiune superbă în jumătatea lui Liverpool. Van Dijk a readus trupa lui Jurgen Klopp în avantaj, după un corner executat de Andrew Robertson.
Apoi a urmat eroarea lui Van Dijk, de care Bamford a profitat. Salah a marcat din nou în minutul 33, iar la pauză s-a intrat cu scorul de 3-2 în favoarea "cormoranilor". Leeds a egalat pentru a treia oară la jumătatea reprizei a doua, prin Klich.
Rodrigo, cel mai scump transfer realizat de Leeds, a faultat în minutul 88, iar arbitrul a acordat un nou penalty pentru Liverpool. Salah și-a asumat încă o dată responsabilitatea și a înscris fără emoții, aducând prima victorie a lui Liverpool în noul sezon din Premier League.
Mai jos, rezumatul meciului dintre Liverpool și Leeds:

Liverpool - Leeds 4-3! Rezumatul unui meci de colecţie

Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53
Premier League
Arsenal, transfer neaşteptat! Arteta e pe urmele unui fost mare atacant al lui Chelsea
15/01/2022 LA 15:24