Legătura dintre Ozil și Arteta a fost complet decimată. Fostul campion mondial, care câștigă lunar 350.000 de lire pe Emirates, nu a fost luat în calcul pentru noua stagiune din Premier League. Ozil n-a mai jucat pentru Arsenal de dinainte de pandemie și nu fusese trecut pe lista pentru sezonul din Europa League. În urmă cu 10 zile, Arteta a trimis lotul jucătorilor pe care se va baza în Premier League și germanul nu se află nici pe această listă.
Ozil nu a primit deloc bine vestea cu pricina, însă Arteta insistă și spune că a luat toate măsurile necesare pentru ca mijlocașul german să nu se simtă exclus și să se impună pe teren, doar că șansele pe care el le-a oferit nu au fost fructificate. Ozil, jucător care câștigă 350.000 de lire pe săptămână, a bifat ultimul meci pentru Arsenal în luna martie, înainte de pandemie.

Mikel Arteta, de neînduplecat! Ce spune despre situația lui Ozil la Arsenal

Premier League
Arsenal a pus ochii pe o vedetă de la Juve. Afacerea pregătită de Arteta pentru a întări mijlocul
IERI LA 10:08
"Ceea ce vă pot spune eu este că am făcut tot posibilul, am încercat mereu să-i ofer cât mai multe șanse, atât cât am putut, iar din punctul meu de vedere, am fost răbdător, i-am oferit oportunități și am fost corect față de el. A fost un jucător foarte important în ultimele seazone și respect asta, dar eu sunt aici ca să iau decizii, cele mai bune decizii pentru club și pentru echipă, nu pentru un anume jucător", a spus Arteta pentru Sky Sports.
Mijlocașul german, campion mondial în 2014, a ajuns la Arsenal în 2013, după ce "tunarii" le-au plătit 47 milioane de euro celor de la Real Madrid. Cotat la 9 milioane de euro în prezent, potrivit transfermarkt.com, Ozil a cucerit 4 trofee alături de Arsenal (3 Cupe și o Supercupă a Angliei), reușind să ajungă și într-o finală de UEFA Europa League, în sezonul 2018/2019.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2020/10/26/2922886.jpg
Premier League
Arteta, discurs de mare antrenor, după succesul lui Arsenal cu Spurs!Ce a spus despre lupta la titlu
01/10/2022 LA 15:37
Premier League
Mikel Arteta se confruntă cu o criză la Arsenal! 8 jucători indisponibili pentru derby-ul cu Spurs
28/09/2022 LA 09:24