Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Newcastle, transfer șocant: plătește 80 de milioane€ pentru un jucător care în 2019 costa 7 milioane

Cristian Mihală

Actualizat 22/10/2021 la 14:20 GMT+3

Miliardarii lui Newcastle pregătesc o ofertă incredibilă pentru mijlocașul ofensiv al lui Porto, Luis Diaz. Clubul de pe St. James' Park e gata să plătească clauza de reziliere a mijlocașului ofensiv de 24 de ani, cifrată la 80 de milioane de euro.

Newcastle fans celebrate the club's takeover

Credit imagine: Getty Images

Noii patroni ai lui Newcastle sunt cei mai bogați din fotbal, cu o avere de 320 de miliarde de euro, iar presa din Vest scrie zilnic despre campania de transferuri din iarnă. "Coțofenele" sunt pe penultimul loc în Premier League și au nevoie de întăriri serioase, nu doar pentru a deveni în scurt timp o forță în fotbalul european, ci pentru a-și rezolva obiectivul pe termen scurt, salvarea de la retrogradare.
S-a vorbit deja că atacul va fi întărit, Calvert-Lewin și Ousmane Dembele - care nu va prelungi cu Barcelona - fiind două ținte pentru Newcastle. Dar clubul ar putea să vină cu un transfer șocant în iarnă, anunță portughezii de la SportTV.
CITEȘTE ȘI:

Luis Diaz, spre Newcastle pentru o sumă incredibilă

Luis Diaz are un sezon excelent pentru Porto, marcând 7 goluri în cele 11 partide în care a fost folosit. El a devenit titular și în naționala Columbiei, iar patronii arabi ai "coțofenelor" nu concep să îl rateze. În consecință, sunt deciși să activeze în ianuarie clauza de reziliere a acestuia, cifrată la 80 de milioane de euro. Ar fi, evident, de departe cel mai scump transfer din istoria lui Newcastle, care până acum efectuase un singur transfer peste granița celor 40 de milioane: pentru Joelinton, adus de la Hoffenheim în schimul a 44 de milioane de euro.
Evident, prețul pentru Luis Dias este mult peste cota acestuia de piață, dar e de așteptat ca Newcastle să reușească doar așa transferuri de jucători valoroși, care sunt și în atenția altor cluburi mari din Europa. Cealaltă variantă e să se bazeze pe achiziționarea de fotbaliști spre apus de carieră, care nu confirmă la cluburile mari la care evoluează (gen Coutinho, Bale sau Isco).
Interesant e că această mutare ar fi o afacere incredibilă pentru Porto, care plătea în 2019 doar 7 milioane de euro pentru transferul lui de la columbienii de la Junior FC.
Luis Diaz poate juca atât ca mijlocaș stânga, dar și ca atacant de bandă, atât pe dreapta, cât și pe stânga, astfel că oferă multe variante pentru viitorul staff tehnic al lui Newcastle.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo