După ce a primit mult așteptata veste, Pep Guardiola a imortalizat momentul alături de staff-ul său tehnic. Managerul spaniol a făcut un selfie în fața televizorului unde era anunțată decizia TAS, oferind un zâmbet larg, în semn de victorie.
TAS a informat că acuzațiile privind finanțările ascunse ca sponsorizări au fost "fie nedemonstrate, fie clasate". Clasate înseamnă în acest caz că au avut loc acum mai mult de 5 ani și nu mai pot fi investigate. Sancțiunea ar fi fost fără precedent, dacă ținem cont de faptul că de la introducerea regulilor FFP în 2011, UEFA a demonstrat o atitudine îngăduitoare față de cluburile puternice ale continentului.
Premier League
Klopp le cere fanilor lui Liverpool să îi facă o primire specială legendei Origi la ultimul său meci
ACUM 15 ORE

Prima reacție a lui Manchester City, după decizia TAS

"Deși Manchester City și avocații clubului încă nu au analizat în totalitate decizia TAS, clubul este mulțumit de decizia de astăzi prin care se validează poziția noastră și se recunosc toate dovezile pe care noi le-am prezentat. Clubul dorește să mulțumească membrilor TAS pentru profesionalsimul de care au dat dovadă și pentru faptul că au analizat cu seriozitate cazul.", se arată în comunicatul emis de Manchester City.
Odată cu infuzia de capital a șeicului Mansour în 2008, Manchester City s-a transformat treptat într-o forță a fotbalului. Conform rapoartelor financiare prezentate de club, începând cu anul 2008, Mansour a investit suma de 1.3 miliarde euro, investiții care s-au materializat într-una din cele mai moderne academii la nivel mondial, un stadion și infrastructură moderne, o echipă competitivă în Premier League și la nivel continental, cu profit financiar în ultimii ani.
Sursa cea mai importantă de venit, pe lângă banii câștigați în urma participării în Premier League și Champions League, o reprezintă contractele de sponsorizare. Principalul sponsor al clubului este compania Etihad.

Investigația UEFA împotriva lui Manchester City

Investigația începută de UEFA în primăvara lui 2019 se axează anume pe faptul că multe dintre contractele de sponsorizare declarate de către Manchester City au fost supraevaluate sau semnate cu companii terțe, afiliate familiei Mansour, astfel fiind încălcate reglementările FFP. Perioada în care au fost depistate nereguli este 2012 – 2016.
În mai 2014, clubul Manchester City a ajuns la o înțelegere cu UEFA, ca urmare a unei investigații similare. Clubul a fost obligat să plătească suma de 60 milioane euro (redusă eventual la 20 milioane) și să modifice numărul jucătorilor declarați pe lista Champions League de la 25 la 21. Atunci se părea că aceasta este ultima sancțiune care va fi impusă clubului englez de UEFA.
În toamna anului 2018, ziarul german Der Spiegel publică o serie amplă de articole, bazate pe informațiile și documentele obținute de Football Leaks, în care sunt specificate multiple scheme frauduloase folosite de Manchester City. Clubul ar fi falsificat contractul de sponsorizare cu Etihad, aceștia plătind doar 10 milioane de euro din totalul de 70, restul sumei fiind acoperit de compania Abu Dhabi United Group, firmă care aparține Șeicului Mansour.
Drepturile de publicitate a jucătorilor ar fi fost transferate de club unor companii offshore care au legătură cu persoane apropiate conducerii lui Manchester City, așa numitul “Project Longbow”. Clubul ar fi plătit doar o parte din salariile mai multor jucători și a lui Roberto Mancini prin intermediul contractelor semnate de aceștia cu companii terțe.
Spectacolul din Premier League de pe Eurosport vă este adus de Unibet.
Premier League
Liverpool i-a fixat prețul lui Minamino. Două cluburi sunt deja interesate de starul "cormoranilor"
ACUM 18 ORE
Premier League
Nebunie în Premier League! Patrick Vieira a lovit un huligan al lui Everton la finalul meciului
ACUM 20 ORE