Ieri, oficialii de pe Old Trafford au anunțat că au ajuns la un acord cu Ten Hag, care din vară va avea o misiune extrem de dificilă: să reconstruiască lotul "diavolilor" și să facă din United o formație care se poate lupta de la egal la egal cu Liverpool și City.
Olandezului care a impresionat la Ajax i s-a promis un buget consistent de transferuri, dar se părea că acesta va avea puteri limitate în privința staffului tehnic. Mitchell van der Gaag, Van Persie și Steve McClaren au fost secunzii propuși de tehnicianul batav, însă United i-a transmis inițial că va trebui să se bazeze pe fostul asistent al lui Sir Alex Ferguson, Mike Phelan, și pe Darren Fletcher, fost jucător al echipei.
În special în privința lui McClaren au existat discuții în contradictoriu, oficialii fiind speriați de salariul mare al acestuia. În cele din urmă, s-a ajuns la un numitor comun și, din câte se pare, Ten Hag va avea stafful dorit. Unul de Champions League, dacă judecăm după numele celor implicați.
Premier League
Viitorul lui Ronaldo a fost scris! Anunțul făcut de Ten Hag, noul antrenor al "diavolilor"
ACUM 20 ORE

McClaren, de la finalist de UEFA și selecționer al Angliei la secund al lui Ten Hag

Dacă Mitchell van der Gaag este omul de încredere al lui Ten Hag, cel care l-a ajutat enorm la Ajax, alegerea lui McClaren surprinde. Ten Hag și reputatul tehnician au o relație excelentă, de când englezul a antrenat în Olanda, pe Twente, echipa de suflet a celui care a făcut din "lăncieri" o forță a Europei.
McClaren este un tehnician cu un CV impresionant, care cu siguranță ar putea îndeplini rolul de principal la unele echipe din Premier League. El și-a făcut un nume în fotbal la Middlesbrough, pe care a dus-o până în finala Cupei UEFA, în 2006.
Imediat, a fost numit selecționerul Angliei, iar începutul a fost promițător: Terry a fost numit noul căpitan al naționalei, iar "cei trei lei" au debutat cu două victorii. Ulterior, însă, a urmat o succesiune de meciuri neconvingătoare (o serie de 5 meciuri în care naționala a marcat un singur gol), iar poziția tehnicianului pe banca tehnică a fost tot mai șubredă. Odată cu ratarea calificării la Euro 2008, Federația Engleză a decis să îl înlocuiască pe McClaren cu Fabio Capello.
Au urmat apoi Twente, Wolfsburg, Nottingham Forest și din nou Twente, reușind la cârma olandezilor o performanță istorică: un titlu incredibil, cucerit în 2010. În perioada 2013-2019 a antrenat doar în Premier League și Championship, fiind pe banca lui Derby County, Newcastle și QPR. După despărțirea de aceștia din urmă a ocupat poziția de director tehnic la Derby County, pentru ca ulterior să rămână doar un sfătuitor al lui Wayne Rooney, antrenorul clubului.
Până ca Ten Hag și McClaren să vină pe banca tehnică a "diavolilor", United își joacă ultima șansă de a mai rămâne în calculele pentru un loc de Champions League. Sâmbătă, de la 14:30, în direct pe Eurosport 1, formația antrenată acum de Rangnick va merge pe Emirates, pentru derbyul cu Arsenal.
https://i.eurosport.com/2022/04/21/3359428.jpg
Liga
Un star de la Barcelona renunță la o sumă mare de bani pentru a ajunge sub comanda lui Guardiola
IERI LA 14:32
Premier League
Ten Hag pregătește o mutare de geniu! Transferul prin care United încearcă să dea o dublă lovitură
15/05/2022 LA 07:21