Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Uimitor: Ten Hag va avea secund la Manchester United un fost selecționer al Angliei

Cristian Mihală

Publicat 22/04/2022 la 09:07 GMT+3

Manchester United a fost de acord, în cele din urmă, cu toate doleanțele lui Erik ten Hag, cel care va fi din vară noul antrenor. Printre secundzii olandezului se va număra Steve McClaren, fost selecționer al Angliei.

Hat seinen Vertrag bei Ajax verlängert: Erik ten Hag

Credit imagine: SID

Ieri, oficialii de pe Old Trafford au anunțat că au ajuns la un acord cu Ten Hag, care din vară va avea o misiune extrem de dificilă: să reconstruiască lotul "diavolilor" și să facă din United o formație care se poate lupta de la egal la egal cu Liverpool și City.
Olandezului care a impresionat la Ajax i s-a promis un buget consistent de transferuri, dar se părea că acesta va avea puteri limitate în privința staffului tehnic. Mitchell van der Gaag, Van Persie și Steve McClaren au fost secunzii propuși de tehnicianul batav, însă United i-a transmis inițial că va trebui să se bazeze pe fostul asistent al lui Sir Alex Ferguson, Mike Phelan, și pe Darren Fletcher, fost jucător al echipei.
În special în privința lui McClaren au existat discuții în contradictoriu, oficialii fiind speriați de salariul mare al acestuia. În cele din urmă, s-a ajuns la un numitor comun și, din câte se pare, Ten Hag va avea stafful dorit. Unul de Champions League, dacă judecăm după numele celor implicați.

McClaren, de la finalist de UEFA și selecționer al Angliei la secund al lui Ten Hag

Dacă Mitchell van der Gaag este omul de încredere al lui Ten Hag, cel care l-a ajutat enorm la Ajax, alegerea lui McClaren surprinde. Ten Hag și reputatul tehnician au o relație excelentă, de când englezul a antrenat în Olanda, pe Twente, echipa de suflet a celui care a făcut din "lăncieri" o forță a Europei.
McClaren este un tehnician cu un CV impresionant, care cu siguranță ar putea îndeplini rolul de principal la unele echipe din Premier League. El și-a făcut un nume în fotbal la Middlesbrough, pe care a dus-o până în finala Cupei UEFA, în 2006.
Imediat, a fost numit selecționerul Angliei, iar începutul a fost promițător: Terry a fost numit noul căpitan al naționalei, iar "cei trei lei" au debutat cu două victorii. Ulterior, însă, a urmat o succesiune de meciuri neconvingătoare (o serie de 5 meciuri în care naționala a marcat un singur gol), iar poziția tehnicianului pe banca tehnică a fost tot mai șubredă. Odată cu ratarea calificării la Euro 2008, Federația Engleză a decis să îl înlocuiască pe McClaren cu Fabio Capello.
Au urmat apoi Twente, Wolfsburg, Nottingham Forest și din nou Twente, reușind la cârma olandezilor o performanță istorică: un titlu incredibil, cucerit în 2010. În perioada 2013-2019 a antrenat doar în Premier League și Championship, fiind pe banca lui Derby County, Newcastle și QPR. După despărțirea de aceștia din urmă a ocupat poziția de director tehnic la Derby County, pentru ca ulterior să rămână doar un sfătuitor al lui Wayne Rooney, antrenorul clubului.
Până ca Ten Hag și McClaren să vină pe banca tehnică a "diavolilor", United își joacă ultima șansă de a mai rămâne în calculele pentru un loc de Champions League. Sâmbătă, de la 14:30, în direct pe Eurosport 1, formația antrenată acum de Rangnick va merge pe Emirates, pentru derbyul cu Arsenal.
Premier League 23, 24, 25 aprilie 2022
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo