Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Vrei să vii la Liverpool, la schimb cu Sadio Mane?". Răspuns de clasă oferit de Allan Saint-Maximin

Cristian Mihală

Publicat 28/04/2021 la 12:16 GMT+3

Allan Saint-Maximin i-a dat un răspuns de clasă pe Twitter unui fan al lui Liverpool care îi propunea să vină la formația lui Klopp, la schimb cu Mane.

Saint Maximin, în disputa cu Liverpool, din weekend

Credit imagine: Eurosport

Campioana Angliei e în mare pericol să rateze Champions League, după egalul cu Newcastle, de pe teren propriu, partidă în care Sadio Mane a ratat din toate pozițiile.
Sezonul dezamăgitor se datorează parțial absențelor din defensivă, dar nici trioul de atac nu a mai fost la fel de inspirat ca în ultimii ani. În particular, Sadio Mane e marea dezamăgire: are doar 8 goluri și 9 assisturi, după ce în stagiunile anterioare marca de 22, respectiv 18 ori (10 pase decisive în sezonul trecut, când Liverpool a câștigat la pas titlul). Mai mult, forma sa actuală e una teribilă, reușind un gol și două pase decisive în ultimele 13 partide de campionat
Ca atare, un fan, sătul de forma slabă a lui Mane, i-a propus lui Allan Saint-Maximin, atacantul de bandă al lui Newcastle, să vină la Liverpool, la schimb cu Mane. În vârstă de 24 de ani, francezul are un potențial uriaș, dar a fost mereu sâcâit de accidentări, astfel că nu s-a putut dezvolta așa cum se anticipa.
Propunerea fanului nu l-a lăsat impasibil pe marea vedetă a "coțofenelor", care i-a dat un răspuns de clasă fanului supărat pe prestațiile lui Mane.
"Știu că tu consideri că mesajul tău e unul drăguț pentru mine, dar nu îmi place. Fii respectuos cu el, mi se pare că ești nerecunoscător, a făcut și încă face atâtea pentru Liverpool. Mai am mult până să ajung la nivelul lui", a scris francezul pe twitter.
Sadio Mane

Sadio Mane, cel mai slab sezon de când e la Liverpool

Senegalezul are cele mai slabe cifre de când a fost transferat de "cormorani" de la Southampton, iar una din explicații ar putea ține de relația sa cu Salah. După ce Michael Owen a venit în această primăvară cu o teorie incredibilă, explicând că e posibil ca Mane să refuze să cadă în careu la duelurile cu fundașii adverși pentru a nu îi oferi oportunitatea lui Salah să înscrie din penalty, presa engleză vine cu noi detalii din relația dintre cei doi.
The Athletic etichetează legătura dintre ei drept "imperfectă". Aceasta s-a deteriorat din ce în ce mai vizibil în ultimii doi ani, iar toți coechipierii au înțeles că orgoliile au luat locul comunicării din teren. "Ambii sunt iubiți de suporteri și nu trebuie ca aceștia să fie prieteni, atâta timp cât relația lor nu afectează rezultatele", notează și anfieldwatch.co.uk, care de asemenea tratează subiectul.
Relația rece dintre Mane și Salah e cauzată și de faptul că senegalezul se simte nedreptățit: deși se consideră cel puțin la fel de bun ca al său coechipier, câștigă de două ori mai puțin. Prima mică ruptură s-a produs în toamna lui 2019, când Mane și Salah s-au certat după ce egipteanul a refuzat să îi paseze într-o fază iminentă de gol, în victoria cu 3-0 în fața lui Burnley.
Senegalezul a acumulat și mai multe frustrări din cauza lui Klopp, anunța ulterior France Football. Presa din Hexagon nota în vară că Mane ia în calcul serios să plece la Real Madrid și din două cauze: ca urmare a relației cu Salah și a faptului că a fost dezamăgit că Jurgen Klopp nu l-a susținut în lupta pentru "Balonul de Aur" 2019. Mane își dorea cu orice preț să devină al doilea african din istorie, după George Weah, care să cucerească "Balonul de Aur", dar în final s-a clasat doar pe locul 4, după Messi, Van Dijk și Ronaldo. La vremea respectivă, Klopp a spus că Messi merită celebra distincție.
De notat că în stagiunea 2019-2020, după cearta din partida cu Burnley, Salah și Mane s-au evitat timp de mai multe partide, refuzând să își paseze. Jurnaliștii au demonstrat clar asta prin statistică și, în fața faptului împlinit, cei doi au părut că îngroapă "securea războiului" în beneficiul echipei. Acum, cu Liverpool nu mai are ca obiectiv titlul, e posibil să fie plătite polițe. Clubul știe foarte bine că cei doi fotbaliști decisivi sunt departe de a avea o relație cordială și, judecând după rezultatele din acest sezon, se poate ajunge inclusiv la varianta ca unul dintre ei să fie vândut în vară. Astfel, s-ar restabili echilibrul și armonia în lot, iar cu suma obținută se poate aduce un alt fotbalist "world class".
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo