Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Werner ar putea pleca de la Chelsea după doar un sezon. Lovitură de teatru: unde poate ajunge

Cristian Mihală

Actualizat 11/03/2021 la 13:10 GMT+2

Timo Werner ar putea pleca de la Chelsea după doar un sezon. Vârful german nu s-a adaptat în Anglia și a fost o dezamăgire. Dortmund ia în considerare transferul său, în cazul în care Haaland va fi vândut.

Chelsea-Everton, Premier League 2020-2021: Timo Werner (Chelsea), braccato da Lucas Digne (Everton) (Getty Images)

Credit imagine: Getty Images

Werner părea să fie transferul sezonului în Premier League, judecând după cifrele avute de vârful german în ultimele sezoane. Atacantul de 25 de ani a semnat un contract pe 5 ani, după ce Chelsea i-a plătit fostului club, RB Leipzig, clauza de reziliere cifrată la 45 de milioane de euro.
Doar că evoluțiile sale au fost mult sub așteptări, iar oficialii de pe Stamford Bridge iau în considerare să îi permită să se transfere în vară, dacă vine o ofertă interesantă, anunță Football Insider. Werner a jucat în toate partidele "albaștrilor" din campionat, cu o singură excepție (partida cu Wolverhampton, 0-0 pe Stamford Bridge). În ciuda acestui fapt, a marcat de doar 5 ori, în contextul în care fundașul central Zouma are 4 reușite în Premier League stagiunea asta.
Tuchel are planuri mari pentru perioada de mercato din vară și, pentru a respecta fair-playul financiar, Chelsea trebuie să vândă. Vârful german nu e considerat de noul staff tehnic o piesă inamovibilă, astfel că am putea asista la o plecare timpurie a lui Werner, de pe Stamford Bridge.

Se întoarce Werner în Bundesliga?

Imediat, mulți s-au gândit la varianta Liverpool, în contextul în care Klopp a fost mereu un admirator al vârfului și chiar a negociat pentru transferul acestuia, când fotbalistul era la Leipzig. În plus, actuala campioană caută întăriri în atac, în contextul în care accidentarea lui Jota a forțat stafful tehnic să se bazeze aproape meci de meci pe Salah și Mane. Extrem de obosiți, aceștia nu au mai dat randamentul obișnuit, de aici și o parte din problemele avute de "cormorani" în ultima perioadă.
Doar că Chelsea nu va accepta să îl transfere pe Werner la o rivală la titlu, astfel că această variantă nu stă în picioare.
În schimb, de atacant s-a interesat deja Borussia Dortmund, oficialii clubului știind că va fi foarte greu să îl păstreze pe Haaland. În contextul în care norvegianul pleacă la vară, Werner ar fi un înlocuitor pe măsură, iar clubul nu va simți pierderea celui mai bun marcator.
Werner ar fi încântat de o întoarcere în Bundesliga, în contextul în care nu s-a adaptat deloc la viața din Londra. Sezonul trecut, în 34 de meciuri pentru Leipzig, vârful marcase 28 de reușite în prima ligă germană. Cu el în echipă, Leipzig a ajuns până în semifinalele Champions League.
Chelsea, cu Werner probabil în primul "11", se pregătește de duelul cu Leeds, sâmbătă (ora 14:30), pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Program Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo