Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Prima reacție a lui Jurgen Klopp, după ce Liverpool s-a încurcat cu penultima clasată West Brom

Cosmin Cioboata

Actualizat 27/12/2020 la 21:35 GMT+2

Liverpool a obținut numai o remiză împotriva lui West Brom, scor 1-1, în etapa de Boxing Day din Premier League. Campioana Angliei a avut o misiune complicată contra formației lui Sam Allardyce care s-a apărat foarte bine și a știut când să lovească pe contraatac.

Jurgen Klopp

Credit imagine: Getty Images

Liverpool a început excelent partida de pe Anfield și a reușit să deschidă scorul încă din minutul 12. Sadio Mane a marcat cu un șut din cădere, din interiorul careului, expediat în colțul din dreapta portarului.
picture

Mane a deschis scorul pe Anfield, în meciul Liverpool - West Brom

"Cormoranii" au continuat să pună presiune la poarta lui West Brom, dar defensiva compactă aliniată de Sam Allardyce le-a dat mari bătăi de cap jucătorilor lui Klopp. Majoritatea acțiunilor lui Liverpool s-au oprit la marginea careului oaspeților, iar la pauză s-a intrat cu scorul de 1-0 pentru campioana Angliei.
Lucrurile s-au schimbat după pauză. Liverpool a fost mai timidă pe faza ofensivă, în timp ce jucătorii lui Allardyce au început să pună probleme serioase pe contraatac. În cele din urmă, golul egalizator a sosit în minutul 82, când Ajayi a reluat cu capul o centrare cu mult efect expediată de Pereira.
picture

West Brom a restabilit egalitatea pe Anfield, în duelul cu Liverpool

Liverpool s-a aruncat apoi în atac, însă West Brom a rezistat eroic și a plecat cu un punct de pe Anfield.
A fost primul meci disputat de Liverpool pe teren propriu, în sezonul actual din Premier League, în care nu reușește să câștige. În același timp, punctul din această seară a fost primul obținut de Sam Allardyce de când a fost numit pe banca lui West Brom.

Prima reacție a lui Jurgen Klopp, după Liverpool - West Brom 1-1

Deși rezultatul obținut de Liverpool n-a fost cel așteptat de Jurgen Klopp, managerul german n-a ezitat să laude jocul pregătit de Sam Allardyce, care a anihilat încercările ofensive ale "cormoranilor". În final, Klopp a mărturisit că remiza este rezultatul corect, ținând cont de desfășurarea jocului de pe Anfield:
"Frustrarea a crescut puțin de-a lungul meciului. Mi-a plăcut prima repriză, a fost o adevărată provocare și am început partida cu multă energie. Am jucat cu pase simple și am făcut toate lucrurile care erau necesare. Apoi, la 5 minute după debutul primei reprize, ei au avut mai multe ocazii decât au avut în întreaga primă repriză. Nu este deloc ușor să joci împotriva unei astfel de echipe și, în același timp, nu este simplu să joci cum au făcut-o ei.
Este o provocare pentru West Brom, oare poate să joace așa întregul sezon? Sam Allardyce este un antrenor cu mare experiență care știe să organizeze echipa în acest fel, iar eu n-am vreo problemă cu asta. Nu este pentru prima oară când am jucat contra unei defensive care stă foarte jos pe teren. De obicei găsim soluții în aceste situații. Trebuie să profiți de șansele pe care le primești, dar nu este sfârșitul lumii.
Este un meci de fotbal pe care voiam să îl câștigăm și pe care ar fi trebuit să-l câștigăm. Dar, după ce am văzut cele 95 de minute, consider că West Brom merita să plece cu un punct", a declarat Jurgen Klopp, la finalul meciului de pe Anfield.
Liverpool rămâne lider în Premier League și după etapa de Boxing Day. "Cormoranii" au 3 puncte avans față de urmăritoarea Everton. De cealaltă parte, West Brom a rămas pe penultimul loc, cu numai 8 puncte acumulate, la 5 lungimi sub "linia roșie".
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo