Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Premier League | Cele 7 transferuri mai puțin mediatizate care ar putea face senzație în noul sezon

Nicu Savin

Actualizat 11/08/2021 la 16:52 GMT+3

Au mai rămas doar două zile până la startul noului sezon din Premier League, iar echipele și-au definitivat în mare măsură loturile. A fost o vară fierbinte pe piața transferurilor, forțele din Anglia reușind câteva achiziții răsunătoare. Există însă o serie de jucători ale căror transferuri nu au fost foarte mediatizate, dar care ar putea face senzație pe prima scenă din Anglia în viitor.

Fordert härteres Vorgehen gegen Rassismus: Leon Bailey

Credit imagine: SID

Jack Grealish la City, Romelu Lukaku la Chelsea, Raphael Varane la Manchester United, Ben White la Arsenal, Cristian Romero la Tottenham sau Ibrahima Konate la Liverpool sunt fără îndoială cele mai spectaculoase transferuri realizate de echipele din Premier League în această perioadă de mercato.
Până la finalul lunii ar mai putea apărea jucători de clasă care să facă obiectul unor mutări de senzație, dar, în mare, echipele au loturile definitivate.
Pe lângă transferurile realizate de marile echipe, care au ținut ocupate primele pagini ale ziarelor și site-urilor de sport, și formațiile mai slab cotate au încercat să se întărească în vederea noului sezon. În cele ce urmează vă vom prezenta câteva transferuri din Premier League care nu au fost abordate amănunțit de presă.
În opinia expertului Pete Sharland, aceștia sunt cei 7 jucători care au ajuns în această vară în Premier League și care au putea reprezenta adevărate revelații în noua stagiune:

1.Leon Bailey - cumpărat de Aston Villa de la Bayer Leverkusen pentru 32 de milioane de €

Nu cu mult timp în urmă presa engleză a vorbit despre Leon Bailey ca despre un posibil viitor star al Angliei, chiar dacă nu a fost niciodată eligibil pentru naționala Albionului și a dorit întotdeauna să joace pentru Jamaica, în cidua problemelor pe care le-a avut cu Federația din țara din America Centrală.
Bailey are doar 24 de ani, dar joacă la cel mai înalt nivel de 6 ani, calitățile demonstrate în Bundesliga atrăgând atenția unor cluburi precum Chelsea sau Manchester United. În aceste condiții, Aston Villa a dat o adevărată lovitură, așa cum a făcut și cu mutările lui Danny Ings sau Emiliano Buendia. Echipa din Birmingham a reinvestit astfel cu cap suma colosală încasată pe Grealish și este o formație de urmărit în sezonul care va începe peste 2 zile.

2.Kristoffer Ajer - cumpărat de Brenford de la Celtic pentru 15,7 milioane de €

Politica de transferuri a celor de la Brentford a fost extrem de lăudată în ultimii ani, iar se pare că mutările din această vară au fost la fel de inspirate ca și cele din ultiemele perioade de mercato, care au ajutat clubul să obțină o promovare istorică la finalul sezonului precedent.
Primul nume care atrage atenția în acest sens este norvegianul Kristoffer Ajer. Transferat de Celtic în 2016 de la IK Start, norvegianul a devenit unul dintre cei mai apreciați tineri fundași centrali din Europa. Acum a făcut pasul spre Premier League, iar Brentford pare clubul cel mai potrivit pentru ca ascensiunea sa să continue.
Brentford - Arsenal va fi vineri, de la ora 22 pe Eurosport 1

3.Frank Onyeka - transferat de Brentford de la Midtjylland pentru 10 milioane de €

Mijlocașul central nigerian este unul dintre fotbalișitii ajunși la Brendford de la Midtjylland, dar cu siguranță nu va fi ultimul. Cele două echipe au același proprietar, iar formația daneză reprezeintă doar un punct intermediar pentru jucătorii de mare valoare. Regulile din Anglia sunt mult mai stricte în ceea ce privește legitimarea străinilor, astfel că mulți dintre fotbaliștii doriți de Brentford trec mai întâi prin campionatul Danemarcei.
Onyeka are doar 23 de ani, dar specialiștii din Anglia se așteaptă ca el să devină un titular de drept la Brentford și chiar să concureze cu fotbaliști precum Yves Bissouma și N’Golo Kante pentru titlul de jucătorul cu cele mai multe recuperări în noul sezon. Nigerianul este capabil să acopere o mare zonă a terenului și e de așteptat să-și ajute echipa atât pe paln defensiv, cât și ofenisv, fiind un fotbalist cu o viziune extraordinară și cu un procentaj de reușită al paselor foarte ridicat.

4.Patson Daka - cumpărat de Leicester de la RB Salzburd pentru 30 de milioane de €

Ascensiunea lui Patson Daka este absolut remarcabilă și reprezintă încă un exemplu de succes al strategiei excelente a celor de la RB Salzburg, care în ultimii ani s-au specializat în lansarea unor fotbaliști de clasă mondială.
Austriecii l-au luat pe Daka pentru doar 250.000 de €, din Liga a 2-a din Zambia, în urmă cu doar 4 ani, iar acum l-au vândut pentru o sumă record pentru club. Specialiștii îl consideră deja urmașul lui Jamie Vardy, având calități asemănătoare cu cele ale golgheterului vulpilor din ultimi ani. Un simț al porții deosebit și o capacitate de efort ieșită din comun reprezintă principalele atuuri ale lui Daka, care va fi un jucător de urmărit în noul sezon din Premier League.

5.Boubakary Soumare - cumpărat de Leicester de la Lille pentru 20 de milioane de €

Soumare a făcut parte din echipa celor de la Lille, care a câștigat Ligue 1 în sezonul trecut, dar francezii nu la-u putut păstra, având în vedere problemele financiare ale clubului. Astfel, mijlocașul defensiv de doar 22 de ani ar putea fi transferul sezonului dacă se va acomoda repede rigorilor fotbalului din insulă.
În meciul din Supercupa Angliei, câștigat de Leicester contra lui Manchester City, Soumare a început ca rezervă, dar este de așteptat ca el să se impună treptat în echipa lui Brendan Rodgers și să facă pereche cu Ndidi la mijlocul terenului. Principala sa calitate este de a distruge atacurile adversarilor, dar poate fi eficient și în plan ofensiv.

6.Milot Rashica - cumpărat de Norwich de la Werder Bremen pentru 11 milioane de €

Norwich a revenit în Premier League după numai un sezon petrecut în Championship, iar canarii sunt hotărâți să nu mai repete greșelile de acum doi ani și să rămână pe prima scenă cât mia mult timp. Pentru asta s-au întărit în această vară, iar unul dintre jucătorii de la care se așteaptă foarte mult este kosovarul Milot Rashica.
Ajuns la 25 de ani, Rashica nu și-a atins potențialul maxim al carierei. El a marcat 21 de goluri în 3 sezoane în Bundesliga, destul de puțin pentru un atacant, dar asta nu înseamnă că nu poate progresa, mai ales că are nenumprate calități. Rashica este un jucător foarte versatil, care poate juca pe fiecare flanc, ca număr 10 sau chiar ca vîrf împins, astfel că antrenorul Daniel Farke are rolul de a identifica postul pe care kosovarul dă randeamnetul maxim.

7.Josh Sargent - cumpărat de Norwich de la Werder Bremen pentru 9,5 milioane de €

Sargent face parte din generația extraordinară pe care o au Statele Unite ale Americii în acești ani. Ajuns la Werder Bremen încă din 2018, atacantul de 21 de ani a atras repede privirile, după ce a fost un jucător de bază în ultimele 2 sezoane.
Spre deosebire de Rashica, Sargent este un atacant clasic de careu, cu o lovitură bună de cap și cu o abilitate extraordinară de a juca rolul de pivot. AStfel, sunt toate șansele ca cei doi jucători ajunși la Norwich în această vară să reprezinte un cuplu ofensiv cu un randament extrem de ridicat.
Premier League revine din 13 august la Eurosport și pe Eurosport Player.
Program Premier League, etapa 1, 2021/2022
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo