Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Chelsea - Tottenham | Își ia Conte revanșa pentru eliminarea din FA Cup?

Eurosport
DeEurosport

Publicat 23/01/2022 la 13:14 GMT+2

Runda cu numărul 23 din Premier League se va încheia astăzi, de la ora 18:30, cu un super meci, un derby al Londrei, Chelsea - Tottenham. Echipa lui Thomas Tuchel a cam ieșit din lupta pentru titlu, iar Spurs este la doar un singur punct de locurile de Champions League, având 3 meciuri mai puțin decât West Ham și 4 mai puțin decât Chelsea, față de care ar avea de recuperat doar 8 puncte.

Tottenham Chelsea

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Alex Iuga
Acum câteva săptămâni, vizita celor de la Tottenham pe Stamford Bridge nu ar fi însemnat mare lucru, însă acum este o luptă directă pentru Top 4. Două echipe care nu sunt deloc într-o formă asemănătoare, Chelsea a uitat cum e să câștigi, iar Tottenham nu a mai pierdut în campionat de la meciul cu Manchester United din 30 octombrie 2021, iar acest fapt face acest meci cu atât mai interesant.
Cele două sunt acum în luptă directă pentru Big 4, unde Chelsea avea locul asigurat în urmă cu câteva etape. O victorie a celor de la Tottenham pe terenul albaștrilor ar face lupta pentru locurile de UCL mult mai interesantă, cu toate că Chelsea încă stă destul de comfortabil pe locul 3, lucrurile s-ar putea schimba cu o înfrângere în acest derby.
Spurs are de recuperat doar 8 puncte față de gruparea de pe Stamford Bridge, având 4 meciuri mai puțin, iar Arsenal este și ea la doar 9 puncte în spate, cu 3 meciuri în minus. Cu șansele la titlu aproape de 0, cu locul de Champions League în pericol, Tuchel nu mai găsește o formulă câștigătoare, iar de acest lucru poate profita trupa lui Conte.
Tuchel este foarte încrezător înainte de acest meci, mai ales după ce a eliminat-o pe Tottenham din FA Cup, 3-0 la general. De cealaltă parte, încrederea celor de la Spurs este la un nivel foarte mare, după ce miercuri au reușit un miracol. În timp ce erau conduși cu 2-1 pe terenul lui Leicester, Bergwijn a reușit o dublă în minutele 90+5 și 90+7, aducând o victorie incredibilă pentru trupa lui Conte.
Citește și:

Chelsea a câștigat fără probleme în tur

În meciul din tur, Chelsea s-a impus fără probleme împotriva unui Tottenham antrenat de Nuno Espirito Santo, cu un neverosimil 3-0. Golurile trupei lui Tuchel au fost marcate de Thiago Silva în minutul 49, N’Golo Kante în minutul 57 și de Antonio Rudiger în minutul 90+2. Meciul de pe Tottenham Hotspurs Stadium a fost dominat de Chelsea, care a avut nu mai puțin de 10 șuturi pe poarta lui Lloris în acest meci, în timp ce Tottenham a cadrat doar două șuturi pe poarta lui Mendy.
picture

Rezumatul meciului dintre Tottenham și Chelsea, încheiat cu victoria oaspeților, 3-0

De-a lungul timpului, cele două echipe s-au mai întâlnit de 29 de ori pe Stamford Bridge în Premier League, unde Chelsea a câștigat 18 meciuri, Spurs doar unul singur, iar 10 partide s-au terminat la egalitate. Singura victorie a lui Tottenham a venit pe 1 aprilie 2018, scor 3-1 (Morata a înscris pentru albaștri, Dele Alli o dublă, iar Christian Eriksen pentru Spurs). Dintre jucătorii actuali, cei mai buni marcatori în acest derby sunt Dele Alli și Harry Kane cu câte 6 reușite, un alt punct la care Spurs are un mic avantaj.
Ca un duel al antrenorilor, Tuchel și Conte s-au mai întălnit doar de două ori, în cele două meciuri din FA Cup, ambele câștigate de neamț. Tuchel are un record incredibil în fața lui Tottenham, câștigând toate cele 6 meciuri împotriva acestei echipe. De cealaltă parte, Conte în 4 meciuri contra celor de la Chelsea a obținut o victorie, un egal și două eșecuri. Victorie lui Conte a venit în 2012, în grupele UCL pe vremea când o antrena pe Juventus.
La nivelul lotului, Tottenham stă ceva mai bine la acest meci, deoarece nu are jucători plecați la Cupa Africii, singurii absenți fiind Eric Dier, Cristian Romero și Heung-Min Son. Absențele sunt destul de grele, dar lotul lui Conte arată bine, iar cei care lipsesc pot fi înlocuiți.
De cealaltă parte, Chelsea are 4 absențe provocate de Covid sau accidentări, plus Edouard Mendy, plecat la Cupa Africii. Cei 4 care vor lipsi de la Chelsea sunt Trevor Chalobah, Ben Chilwell, Andreas Christensen și Reece James. Va fi un meci destul de echilibrat, între două echipe care joacă cam același lucru, două echipe cărora le place mingea, le place jocul ofensiv, iar asta nu poate decât să bucure publicul.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo