Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cluburile din Premier League, decizie unanimă în legătură cu propunerea lui Arsene Wenger pentru Cupa Mondială

Alex Masgras

Publicat 11/11/2021 la 20:47 GMT+2

Propunerea celor de la FIFA, aceea de a organiza Cupa Mondială la fiecare doi ani, nu este pe placul cluburilor din Premier League, care s-au opus în unanimitate pentru acest plan.

Soll ausgebaut werden: Die legendäre Anfield Road

Credit imagine: SID

Cele 20 de cluburi din Premier League nu sunt de acord cu planurile FIFA de a organiza Cupa Mondială din doi în doi ani. Ideea propusă și susținută de Arsene Wenger a fost supusă dezbaterii între cluburile care fac parte din campionatul englez, dar ideea nu este pe placul echipelor, potrivit comunicatului emis astăzi de Premier League.
Din punctul de vedere al celor 20 de cluburi, organizarea Cupei Mondiale din doi în doi ani ar avea un impact negativ asupra jucătorilor, suporterilor, pregătirii echipelor, dar și asupra calității competițiilor.
"Suntem deschiși pentru reforme și idei noi, dar ele trebuie să dezvolte un echilibru între competițiile interne și cele internaționale, pentru a îmbunătăți jocul la toate capitolele. Acest proces trebuie, de asemenea, să implice și aprobările din partea ligilor care oferă fundația acestui sport.
Vom continua să lucrăm alături de suporteri, jucători și parteneri interni și internaționali pentru a găsi cele mai bune soluții care vor apăra interesele fotbalului pe termen lung", a spus Richard Masters, președintele Premier League.

Wenger consideră în continuare că este nevoie de o schimbare

Arsene Wenger, omul din spatele acestui plan, crede în continuare că organizarea Cupei Mondiale din doi în doi ani va revoluționa fotbalul. În ultima perioadă, fostul antrenor al lui Arsenal a susținut o adevărată campanie prin care a încercat să convingă cât mai multă lume că ideea sa va aduce beneficii fotbalului.
"Din 100 de oameni de fotbal pe care i-am consultat, 99% doresc schimbări. Rezultatele sondajelor noastre arată că generațiile tinere sunt în favoarea Cupei Mondiale la fiecare doi ani, iar generația de peste 50 de ani este împotrivă. Există o divizare în modul în care oamenii văd evoluția fotbalului.
Anul acesta este un exemplu bun: am avut EURO 2020, un turneu fantastic, iar apoi am avut faza finală din Liga Națiunilor, care a fost, din nou, foarte frecventată. Anul viitor este Cupa Mondială și toată lumea o așteaptă cu nerăbdare. Nimeni nu a spus că nu vrea Cupa Mondială în 2022 pentru că am avut EURO în acest an. Nu trebuie să ne fie frică", a spus Wenger, citat de Daily Mail.
Chiar și în aceste condiții, Arsene Wenger a specificat în mai multe rânduri că acest proiect se află în stadiul de propunere. FIFA nu va lua o decizie de una singură, ci toate părțile implicate vor avea dreptul să-și expună opinia și în final să voteze.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo