Chelsea a obținut o victorie categorică pe terenul lui Burnley, în etapa a 28-a din Premier League. După o primă repriză slabă, echipa lui Thomas Tuchel s-a dezlănțuit și s-a impus cu 4-0, golurile fiind marcate de Reece James (47), Kai Havertz (52 și 55), respectiv Christian Pulisic (67).

Chelsea, victorie clară cu Burnley pe Turf Moor! James, Havertz și Pulisic, eroii lui Thomas Tuchel

În ciuda celor 3 puncte obținute, Tuchel a fost foarte supărat la conferința de presă de după meci și nu din cauza jucătorilor săi, ci din cauza fanilor. Înaintea tuturor partidelor din Premier League se aplaudă timp de un minut, ca gest de susținere pentru națiunea ucraineană, greu încercată de războiul cu Rusia.
Premier League
"El este Mbappe, Salah al nostru!" Thomas Tuchel l-a identificat pe jucătorul cheie al lui Chelsea
20/05/2022 LA 06:40
Întreg stadionul s-a ridicat în picioare și a aplaudat, dar fanii lui Chelsea au preferat să-i scandeze numele lui Roman Abramovich în acele momente. Miliardarul acuzat de relații apropiate cu statul rus a decis să scoată clubul la vânzare în contextul războiului din Ucraina, dar fanii sunt extrem de afectați de acest lucru, oarecum normal, deoarece Abramovich a fost omul care a transformat clubul de pe Stamford Bridge într-o forță.

Thomas Tuchel, deranjat de atitudinea fanilor lui Chelsea

Thomas Tuchel nu a fost deloc de acord cu gestul suporterilor echipei sale, considerând că nu era momentul pentru astfel de scandări. În opinia sa, fanii care s-au deplasat să susțină echipa la Burnley ar fi trebuit să aplaude la începutul jocului.
"Ascultați. Dacă vrem să arătăm solidaritate, o facem împreună. Îngenunchem împreună împotriva rasismului sau păstrăm cum se cuvine un moment de reculegere. În astfel de momente nu e nevoie de alte mesaje. Este momentul să arăți respect.
Noi vrem să arătăm rspect ca și club și avem nevoie ca fanii noștri să se angajeze în acest minut de aplauze. O facem pentru Ucraina și nu există o a doua opinie despre situația de acolo. Oamenii aceeia au gândurile și sprijinul nostru.
Ar trebui să fim împreună ca și club. Nu era momentul pentru alte mesaje.", a spus Tuchel, citat de metro.co.uk
Premier League
Chelsea a uitat repede de Rudiger și Christensen! Ofertă de 70 de milioane de € pentru un fundaș
19/05/2022 LA 15:42
Premier League
Tuchel a realizat retrospectiva sezonului lui Chelsea. Ce a spus neamțul despre City și Liverpool
18/05/2022 LA 16:55