Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Fanii lui Chelsea, gest scandalos în momentul dedicat Ucrainei! Tuchel a luat foc la finalul jocului

Nicu Savin

Actualizat 05/03/2022 la 22:33 GMT+2

Fanii lui Chelsea au oferit un moment controversat înaintea duelului cu Burnley. La toate meciurile din Premier League se aplaudă timp de un minut în semn de sprijin pentru drama din Ucraina, dar suporterii londonezilor au preferat să-i scandeze numele lui Roman Abramovich în momentul respectiv, gest taxat aspru de Thomas Tuchel la finalul partidei.

Chelsea-Teammanager Thomas Tuchel

Credit imagine: Getty Images

Chelsea a obținut o victorie categorică pe terenul lui Burnley, în etapa a 28-a din Premier League. După o primă repriză slabă, echipa lui Thomas Tuchel s-a dezlănțuit și s-a impus cu 4-0, golurile fiind marcate de Reece James (47), Kai Havertz (52 și 55), respectiv Christian Pulisic (67).
picture

Chelsea, victorie clară cu Burnley pe Turf Moor! James, Havertz și Pulisic, eroii lui Thomas Tuchel

În ciuda celor 3 puncte obținute, Tuchel a fost foarte supărat la conferința de presă de după meci și nu din cauza jucătorilor săi, ci din cauza fanilor. Înaintea tuturor partidelor din Premier League se aplaudă timp de un minut, ca gest de susținere pentru națiunea ucraineană, greu încercată de războiul cu Rusia.
Întreg stadionul s-a ridicat în picioare și a aplaudat, dar fanii lui Chelsea au preferat să-i scandeze numele lui Roman Abramovich în acele momente. Miliardarul acuzat de relații apropiate cu statul rus a decis să scoată clubul la vânzare în contextul războiului din Ucraina, dar fanii sunt extrem de afectați de acest lucru, oarecum normal, deoarece Abramovich a fost omul care a transformat clubul de pe Stamford Bridge într-o forță.

Thomas Tuchel, deranjat de atitudinea fanilor lui Chelsea

Thomas Tuchel nu a fost deloc de acord cu gestul suporterilor echipei sale, considerând că nu era momentul pentru astfel de scandări. În opinia sa, fanii care s-au deplasat să susțină echipa la Burnley ar fi trebuit să aplaude la începutul jocului.
"Ascultați. Dacă vrem să arătăm solidaritate, o facem împreună. Îngenunchem împreună împotriva rasismului sau păstrăm cum se cuvine un moment de reculegere. În astfel de momente nu e nevoie de alte mesaje. Este momentul să arăți respect.
Noi vrem să arătăm rspect ca și club și avem nevoie ca fanii noștri să se angajeze în acest minut de aplauze. O facem pentru Ucraina și nu există o a doua opinie despre situația de acolo. Oamenii aceeia au gândurile și sprijinul nostru.
Ar trebui să fim împreună ca și club. Nu era momentul pentru alte mesaje.", a spus Tuchel, citat de metro.co.uk
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo