Săptămână de săptămână, Lucian Sânmărtean alege la finalul rundei din Premier League cel mai bun fotbalist al etapei.
De această dată, alegerea lui Sânmărtean merge către Ivan Toney. Atacantul de 25 de ani este simbolul revenirii fantastice a lui Brentford în prima ligă engleză după 74 de ani. Toney a fost decisiv în victoria de pe terenul lui Wolves, unde a marcat și a pasat decisiv pentru colegul său din atac, Mbuemo. Englezul cu origini în Jamaica devine din ce în ce mai vizibil prin evoluțiile sale excelente și în Premier League. Ivan Toney poate fi o mare surpriză a acestui sezon, așa cum Brentford are toate ingredientele pentru a reuși să dea bătăi de cap multor echipe sub conducerea danezului Thomas Frank.

Premier League | Rezumat Wolverhampton - Brentford 0-2

Cupa Mondială FIFA
Campionatul Mondial 2022 | Cine se califică mai departe din Grupa H? Portugalia are prima șansă
16/11/2022 LA 20:27

Ivan Toney, a doua tinerețe

Ivan Toney are 25 de ani, dar debutul său în Premier League a fost la 19. Newcastle l-a compărat cu mari speranțe de la Northampton, dar puștiul nu era pregătit pentru un pas atât de mare. Ivan Toney a trebuit să reinventeze și a avut avut forța să o facă. La Peterborough, în liga a treia, Toney a dat 49 de goluri în doar 3 sezoane li Brentford l-a adus pentru a înlocui un atacant cu 26 de goluri vândut cu 34 de milioane, Ollie Watkins. Ce a făcut Ivan? A dat 33 de goluri în primul sezon, a ajutat echipa să promoveze în prima ligă după trei sferturi de secol și cota lui a explodat. Adus pe 15 milioane, Toney este un atacant care și-a triplat valoarea de piață în doar 18 luni.
Brentford are ambiții uriașe, iar Toney este vîrful de lance al unei revoluții pe care londonezii o pun la cale de 9 ani. După ce a crescut sau rafonat fotbaliști ca Watkins, Benrahma, Konsa, Maupay sau John Egan, Brentford vrea și gloria sportivă, iar viitorul sună foate bine.
Premier League
Man City, împiedicată de Brentford! Declarația uluitoare după victorie: "Am sperat să joace Haaland"
13/11/2022 LA 10:11
Premier League
Arsenal a încheiat cu succes o primă parte de sezon de vis! "Tunarii", victorie cu 2-0 la Wolves
12/11/2022 LA 21:45