Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lucian Sănmărtean a ales jucătorul etapei a 5-a din Premier League

Ion Alexandru

Publicat 20/09/2021 la 09:39 GMT+3

Expertul Eurosport, Lucian Sânmărtean, l-a ales pe Ivan Toney ca fiind cel mai bun jucător al etapei a 5-a din Premier League.

Ivan Toney a decis victoria lui Brentford de pe Molineux din Wolverhampton

Credit imagine: Getty Images

Săptămână de săptămână, Lucian Sânmărtean alege la finalul rundei din Premier League cel mai bun fotbalist al etapei.
De această dată, alegerea lui Sânmărtean merge către Ivan Toney. Atacantul de 25 de ani este simbolul revenirii fantastice a lui Brentford în prima ligă engleză după 74 de ani. Toney a fost decisiv în victoria de pe terenul lui Wolves, unde a marcat și a pasat decisiv pentru colegul său din atac, Mbuemo. Englezul cu origini în Jamaica devine din ce în ce mai vizibil prin evoluțiile sale excelente și în Premier League. Ivan Toney poate fi o mare surpriză a acestui sezon, așa cum Brentford are toate ingredientele pentru a reuși să dea bătăi de cap multor echipe sub conducerea danezului Thomas Frank.
picture

Premier League | Rezumat Wolverhampton - Brentford 0-2

Ivan Toney, a doua tinerețe

Ivan Toney are 25 de ani, dar debutul său în Premier League a fost la 19. Newcastle l-a compărat cu mari speranțe de la Northampton, dar puștiul nu era pregătit pentru un pas atât de mare. Ivan Toney a trebuit să reinventeze și a avut avut forța să o facă. La Peterborough, în liga a treia, Toney a dat 49 de goluri în doar 3 sezoane li Brentford l-a adus pentru a înlocui un atacant cu 26 de goluri vândut cu 34 de milioane, Ollie Watkins. Ce a făcut Ivan? A dat 33 de goluri în primul sezon, a ajutat echipa să promoveze în prima ligă după trei sferturi de secol și cota lui a explodat. Adus pe 15 milioane, Toney este un atacant care și-a triplat valoarea de piață în doar 18 luni.
Brentford are ambiții uriașe, iar Toney este vîrful de lance al unei revoluții pe care londonezii o pun la cale de 9 ani. După ce a crescut sau rafonat fotbaliști ca Watkins, Benrahma, Konsa, Maupay sau John Egan, Brentford vrea și gloria sportivă, iar viitorul sună foate bine.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo