Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Arsenal, victorie importantă în lupta la titlu. "Tunarii" urcă pe locul 1, după succesul cu Wolverhampton

Andrei Nicolae

Publicat 20/04/2024 la 23:31 GMT+3

Arsenal a obținut o victorie importantă în lupta pentru titlu în fața celor de la Wolves, pe care i-au învins cu 2-0, într-un meci din etapa cu numărul 34 din Premier League. Partida de pe Molineux a fost decisă de golurile lui Leandro Trossard și Martin Odegaard.

Leandro Trossard of Arsenal celebrates scoring his team's first goal with Jakub Kiwior during the Premier League match between Wolverhampton Wanderers and Arsenal FC at Molineux on April 20, 2024 in Wolverhampton, England.

Credit imagine: Getty Images

Prima ocazie a partidei de pe Molineux i-a aparținut lui Declan Rice, care a trimis de la marginea careului puțin pe lângă poartă. Wolverhampton a replicat zece minute mai tâziu prin Joao Gomes, care l-a pus serios la încercare pe David Raya. Portarul "tunarilor" a avut un reflex formidabil și a respins mingea în bară, evitând golul.
Prima repriză părea că nu va oferi niciun gol, însă chiar înainte de pauză, Arsenal a deschis scorul prin Leandro Trossard, care a "bărbierit" o minge primită de la Gabriel Jesus și a înscris superb, la vinclul porții lui Jose Sa. Astfel, echipa lui Arteta a intrat la vestiare cu avantaj de un gol pe tabelă.
Citește și:

Arsenal, victorie importantă în lupta la titlu

După ieșirea de la cabine, nicio echipă nu a reușit să iasă în evidență pe plan ofensiv, prima ocazie importantă venind abia în minutele de prelungire. Bukayo Saka a avut o acțiune individuală spectaculoasă, însă a trimis peste poartă.
Englezul a mai avut o șansă de a-l învinge pe Sa, însă portarul lui Wolves a respins foarte bine, după care și Gabriel Martinelli a fost stopat de goalkeeper-ul portughez. În cele din urmă, Arsenal a tranșat soarta partidei în minutul 90+5 prin Martin Odegaard. Astfel, scorul final al duelului a fost 2-0 pentru jucătorii lui Arteta.
Grație acestui rezultat, Arsenal urcă provizoriu pe primul loc și așteaptă un pas greșit al lui Liverpool în duelul cu Fulham. Manchester City, cealaltă contracandidată la titlu a londonezilor, a jucat în acest weekend cu Chelsea în Cupa Angliei și s-a calificat în marea finală.
Pentru "tunari", urmează derby-ul londonez cu Chelsea, în timp ce Wolverhampton dă piept etapa viitoare cu Bournemouth.
Top 3 în Premier League
  • 1. Arsenal - 74 pct. (33 meciuri)
  • 2. Liverpool - 73 pct. (32 meciuri)
  • 3. Manchester City - 71 pct. (32 meciuri)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo