Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un atacant din SuperLigă, dorit în Premier League și Serie A! Ce cluburi sunt pe urmele fotbalistului cu 13 goluri

Bianca Dumitru

Publicat 28/03/2024 la 10:17 GMT+2

Philip Otele a fost unul dintre cei mai în formă atacanți din SuperLigă în actualul sezon, fiind pe locul 4 în topul celor mai buni marcatori. Nigerianul legitimat la CFR Cluj este dorit de echipe de top din Europa, atrăgându-le atenția formațiilor din Premier League și Serie A.

Philip Otele (CFR Cluj), Siyabonga Ngezana (FCSB)

Credit imagine: Getty Images

Philip Otele a ajuns vara trecută la CFR Cluj, unde a avut prestații foarte bune. Nigerianul de 24 de ani este în topul celor mai buni marcatori din SuperLigă, cu 13 goluri și 6 pase decisive.
Evoluțiile sale l-au făcut remarcat și la nivel internațional, astfel că Otele a ajuns pe lista mai multor cluburi de top din Europa. Jurnaliștii de la The Standard au anunțat că atacantul este în atenția celor de la Brighton, care îl monitorizează, intenționând să-i încerce transferul la finalul acestei stagiuni.
Ulterior, jurnalistul turc Ekrem Konur a scris pe contul său de Twitter că Otele le-ar mai fi atras atenția și altor trei echipe, printre care se numără Napoli, campioana en-titre din Italia. De asemenea, interesate de nigerianul de la CFR Cluj ar mai fi și Brentford și Club Brugge.
Fotbalistul, care are o cotă de piață de 1,5 milioane de euro, a mai fost dorit la începutul acestui an și în Turcia, astfel că rămâne de văzut ce echipă va reuși să bată palma cu șefii CFR-ului pentru a-i obține transferul.
Citește și:

Otele, dorit și în Turcia

În ianuarie, patronul celor de la CFR Cluj a anunțat că Philip Otele a fost dorit de un club de top din Turcia, dar reprezentanții echipei din Superlig nu s-au înțeles cu oficialii din Gruia care își doreau 4 milioane de euro în schimbul nigerianului.
"Avem o ofertă foarte interesantă din prima ligă a Turciei pentru Otele. Dacă primesc ceea ce am cerut, adică 4 milioane de euro banii jos, există posibilitatea ca Otele să plece zilele următoare și să joace în campionatul Turciei.
Este o formație din primele patru. Nu să vă spun încă numele pentru că nu este corect. Suntem în negocieri și nu vreau să ofer detalii atât timp cât actele nu sunt semnate sau cât încă nu s-a bătut palma. Este însă una dintre echipele foarte puternice și îl vrea neapărat pe Otele.
El a făcut o primă parte a campionatului formidabilă, este un jucător de foarte foarte mare talent. Dar dacă primesc 4 milioane de euro, atât cât am solicitat, e posibil să ne despărțim de Otele. Vom vedea în orele următoare ce se va întâmpla.
Otele este un fotbalist care pe noi sunt convins că ne-ar ajuta, dar pe de altă parte este și o sumă importantă cu care putem să facem alte investiții. Dacă pleacă Otele, suntem deja înțeleși cu doi atacanți, pentru ca Adrian Mutu să aibă lotul care îi trebuie să se bată la titlu și la cupele europene", a declarat Neluțu Varga, în ianuarie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo