Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mason Mount vs Phil Foden! Cine va străluci mai mult în acest sezon de Premier League?

Alex Masgras

Actualizat 24/09/2021 la 09:41 GMT+3

Mason Mount și Phil Foden sunt doi dintre jucătorii în care englezii își pun cele mai mari speranțe, atât la echipa naționala Angliei, dar și la echipele lor de club, Chelsea și Manchester City.

Foden și Mount, două viitoare superstaruri ale Angliei

Credit imagine: Eurosport

Mason Mount și Phil Foden sunt două dintre viitoarele mari staruri pe care mizează fotbalul englez. În vârstă de 22 de ani, respectiv 21 de ani, cei doi jucători de atac și-au găsit rapid un loc în echipele lor, în ciuda vârstei.
Câștigători ai Campionatului European U19 (Mount) sau ai Campionatului Mondial U17 (Foden) cu reprezentativele de tineret ale Angliei, cei doi mijlocași au parcurs natural etapele către echipele de seniori, atât la naționala lui Gareth Southgate, acolo unde au jucat la EURO 2020 în această vară, dar și la echipele lor de club, două dintre cele mai importante formații din Premier League.

Mount și Foden, crescuți de Chelsea și Manchester City

Ascensiunea celor doi englezi nu este deloc una surprinzătoare, ei fiind produselor academiilor lui Chelsea și Manchester City. Crescuți de cele două mari forțe din Premier League, Mount și Foden au confirmat, reușind să fie doi oameni importanți pentru Thomas Tuchel și Pep Guardiola.
Ajuns la vârsta de 6 ani la clubul londonez, Mason Mount a devenit un jucător important și pentru antrenorul german, după ce mulți au privit cu suspiciune o eventuală evoluție a tânărului jucător englez după plecarea lui Frank Lampard de la echipă. Mount, care a fost împrumutat în două rânduri, la Vitesse și Derby County, a devenit sub comanda lui Tuchel un jucător complet pe faza ofensivă, cu o viziune foarte bună a jocului, un control bun al balonului și care face un pressing bun atunci când echipa sa nu se află în posesia balonului.
Chelsea - Manchester City va fi sâmbătă de la ora 14.30 pe Eurosport 1
La vârsta de 4 ani, Phil Foden ajungea la Manchester City, acolo unde a debutat la finalul anului 2017 pentru echipa "cetățenilor" într-o partidă oficială, devenind primul jucător născut după 2000 care joacă într-un meci în Premier League. Crescând alături de cele mai importante staruri de la Manchester City, Foden a devenit în un jucător exponențial pentru Manchester City, cel puțin înainte de accidentarea de la EURO 2020, care poate juca pe mai multe poziții.

Început dificil al sezonului pentru Mount și Foden

Debutul sezonului 2021/22 nu a fost cel mai bun pentru cei doi jucători englezi. Accidentat la picior înainte de finala de la EURO 2020, Phil Foden a ratat începutul de sezon pentru Manchester City. Revenit pe teren la jumătatea acestei luni, Foden a fost protejat de Pep Guardiola, jucând câte 20 de minute în partidele cu Leipzig și Southampton. Primul său meci în care a fost integralist de la finala UEFA Champions League cu Chelsea a fost cel cu echipa din a treia ligă engleză, Wycombe, acolo unde a marcat un gol și a oferit două asisturi.
Mason Mount a prins ceva mai multe minute în debutul acestui sezon, acesta jucând în patru partide din Premier League, reușind un singur asist, cel din partida câștigată de către Chelsea pe terenul lui Arsenal la scor de neprezentare. După ce a jucat 81 de minute în partida de pe Emirates și câte 90 de minute cu Crystal Palace și Liverpool din primele trei etape. După meciurile echipelor naționale, acolo unde a fost utilizat de Gareth Southgate, Mason Mount nu a mai prins la fel de multe minute la Chelsea, fiind integralist doar în partida de UEFA Champions League cu Zenit.
În acest weekend, cei doi tineri jucători englezi, considerați viitoarele staruri ale fotbalului britanic, vor avea șansa să se dueleze din nou. Rămâne de văzut dacă cei doi antrenori, Thomas Tuchel și Pep Guardiola, îi vor folosi în derby-ul zilei de sâmbătă pe Mason Mount și Phil Foden, doi jucători care au reușit să schimbe percepția lumii fotbalului despre jucătorul tipic englez.
Cine crezi că va avea un sezon mai bun în Premier League?
Chelsea-Manchester City se joacă sâmbătă de la ora 14:30, în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Programul meciurilor din Premier League în etapa a 6-a
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo