Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mohamed Salah a explicat cum i-a schimbat viața decizia lui Mourinho de a nu-l mai integra în lotul lui Chelsea

Eurosport
DeEurosport

Publicat 12/01/2022 la 15:18 GMT+2

Cariera lui Mohamed Salah a luat o întorsătură serioasă sub comanda lui Jose Mourinho la Chelsea, iar egipteanul a dezvăluit cum acest lucru l-a determinat să devină jucătorul care este astăzi.

Mohamed Salah

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Viviana Moraru
Starul lui Liverpool, Mohamed Salah, a mărturisit că viața sa s-a schimbat complet după ce nu a primit nicio șansă din partea lui Jose Mourinho pe Stamford Bridge. Considerat în prezent unul dintre cei mai buni jucători din lume, egipteanul a avut mult de suferit în urma transferului ratat la gruparea londoneză.
În 2014, Chelsea plătea aproximativ 13 milioane de euro în schimbul semnăturii lui Salah, transferându-l de la Basel, campioana Elveției. Încă de pe atunci, fotbalistul era privit ca unul dintre viitoarele staruri ale Europei. Cu toate acestea, Salah a bifat doar 19 apariții în tricoul "albaștrilor", timp de două sezoane și jumătate, Mourinho nefiind capabil să-i ofere numărul necesar de partide în care ar fi putut să-și demonstreze talentul.
"A fost foarte dificil pentru mine, din punct de vedere mental. Nu am putut suporta presiunea pe care am avut-o din media, eu fiind un jucător venit din afară. Nu jucam chiar atât de mult. Am simțit că trebuie să plec", a declarat Salah într-un interviu acordat recent în Anglia.
"Ai două variante: să spui oamenilor ca au greșit când te-au lăsat pe banca de rezerve, sau să le demonstrezi asta. Eu am fost nevoit să le arăt că au greșit", a continuat egipteanul în vârstă de 29 de ani.
Citește și:

Salah s-a regăsit după despărțirea de Chelsea

Mijlocașul egiptean a părăsit-o pe Chelsea, fiind împrumutat în Serie A de către Fiorentina și Roma, ultima fiind cea care l-a transferat definitiv în 2016. Un an mai târziu, acesta a revenit în Premier League, fiind transferat de Jurgen Klopp la Liverpool, pentru aproape 45 de milioane de euro, sub comanda căruia a devenit unul dintre cei mai importanți jucători din istoria "cormoranilor" și a Premier League.
Criticii sunt de părere că stilul rigid al lui Mourinho a fost motivul pentru care Salah a suferit pe Stamford Bridge, cu trei ani înainte ca acesta să strălucească pe Anfield. "The Special One" neagă aceste afirmații:
"Oamenii mă identifică din start ca fiind antrenorul care l-a vândut pe Salah. Sunt antrenorul care l-a cumpărat pe Salah. Este o idee complet greșită. Salah era doar un copil la Basel și m-am îndrăgostit de acel copil. Am forțat clubul să-l cumpere, dar la momentul respectiv aveam jucători fantastici în atac", a declarat portughezul care în prezent o antrenează pe AS Roma.
Salah este în al 5-lea an pe Anfield, în tricoul lui Liverpool devenind campion în Premier League și cucerind trofeul Champions League, marcând 111 goluri în 165 de prezențe și intrând în istoria clubului ca fiind unul dintre cei mai prolifici jucători.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo