Patrick Vieira, antrenorul lui Crystal Palace, este de părere că turneul final din Africa de luna viitoare ar trebui să fie tratat ca un turneu de mare importanță și nu ca o piedică pentru echipele din Premier League. Acesta consideră Cupa Africii pe Națiuni un turneu care merită același tratament precum Campionatul European:
"Respect și înțeleg pasiunea și importanța acelor jucători care trebuie să meargă să își reprezinte țara. Niciodată nu mă voi împotrivi plecării unui jucător la Cupa Africii pe Națiuni. Cred că această competiție trebuie să primească mai mult respect. Cupa Africii pe Națiuni este la fel de importantă precum Campionatul European.
Dacă luăm exemplul Senegalului, nu cred că oamenii ar înțelege ca Mane sau Kouyate să nu își reprezinte țara. Dacă ar fi fost mai multă acoperire a acestei competiții și în alte părți, poate oamenii ar înțelege mai bine cât de importantă este pentru africani", a declarat Patrick Vieira.
Premier League
Newcastle vrea să mai dea o lovitură! Cine e starul de la PSG pe care au pus ochii
ACUM 11 ORE
Crystal Palace va fi reprezentată de patru jucători în Camerun: Wilfried Zaha, Jeffrey Schlupp, Cheikhou Kouyate și Jordan Ayew. Mohamed Salah, Sadio Mane și Naby Keita de la Liverpool, portarul lui Chelsea, Edouard Mendy, dar și Thomas Partey, Pierre-Emerick Aubameyang și Nicolas Pepe se află printre jucătorii din Premier League care își vor reprezenta țările la Cupa Africii pe Națiuni.
Cluburile din Premier League își pot ține jucătorii până pe 3 ianuarie, turneul final urmând să debuteze 6 zile mai târziu.
https://i.eurosport.com/2021/12/14/3271732.jpg

S-a pus problema amânării Cupei Africii pe Națiuni

La mijlocul lunii decembrie, din cauza apariției noii variante de coronavirus, Omicron, disputarea Cupei Africii pe Națiuni a fost pusă sub semnul întrebării. Premier League se confruntă deja cu probleme din cauza acestei variante, mai multe partide din ultimele etape fiind amânate din cauza numărului ridicat de infectați.
Camerun nu pare în acest moment capabilă să poată să ofere o bulă, astfel încât jucătorii care vor veni pentru Cupa Africii să fie în siguranță. În consecință, s-a luat încă de acum câteva zile în calcul mutarea competiției în altă țară, variantă care a căzut, timpul fiind mult prea scurt pentru ca organziarea să fie făcută ca la carte.
Cu toate acestea, turneul va avea loc conform planului. Cupa Africii 2022 se va desfășura în perioada 9 ianuarie - 6 februarie, în 5 orașe din Camerun.
https://i.eurosport.com/2021/12/24/3276752.jpg
Premier League
Manchester United pregătește deja perioada de mercato din vară! Pe cine au pus ochii "diavolii"
ACUM O ZI
Premier League
Christian Eriksen negociază cu un club din Premier League! Ce echipă l-a ofertat pe mijlocașul danez
IERI LA 12:01