Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pep Guardiola a recunoscut la ce capitol Liverpool e mult peste City: "Ei sunt maeștri absoluți"

Nicu Savin

Publicat 27/12/2021 la 14:12 GMT+2

Pep Guardiola a făcut o analiză a echipei sale și a recunoscut că Manchester City nu se poate compara cu Liverpool când vine vorba despre rapiditatea atacurilor. Managerul "cetățenilor" a menționat că nu găsește o explicație pentru care City nu poate fi mai rapidă pe faza ofensivă, dar a insistat că acest lucru nici nu este neapărat un scop esențial, posesie prelungită fiind primordială.

Jurgen Klopp of Liverpool with pep guardiola of Manchester City

Credit imagine: Getty Images

Pep Guardiola a pus în mișcare un angrenaj aproape perfect la Manchester City, rezultatele vorbind de la sine. Lucrurile merg perfect pentru campioana Angliei și în acest sezon, City fiind lider în Premier League, cu 6 puncte peste Liverpool și Chelsea, cu mențiunea că echipa lui Klopp are un meci mai puțin disputat.
Deși City e printre cele mai bune echipe din lume la ora actuală, Pep Guardiola a dezvăluit un capitol la care Liverpool e mult superioară. Este vorba despre rapiditatea pe faza ofensivă, iar ibericul a dezvăluit că nu știe de ce echipa sa nu poate ataca mai repede.
"Nu putem ataca mai repede. Nu suntem Liverpool. Ei sunt maeștriabsoluți în asta, noi nu suntem. Nu știu de ce suntem în situația asta. Dar știm că trebuie să avem mingea cât mai mult", a spus Pep Guardiola, citat de manchestereveningnews.co.uk.
Citește și:

Pep Guardiola insistă că posesia este secretul succesului în fotbal

Antrenorul "cetățenilor" a insitat că principala sa preocupare privind jocul echipei sale este legat de posesie. Stilul celor de la City pare de multe ori plictisitor, dar Guardiola a menționat că rămâne fidel acestei strategii, pentru că atunci când mingea este în posesia ta, jocul poate fi controlat mai ușor.
"A avea răbdare nu înseamnă că ești leneș, lent. Este vorba despre a avea mingea. Dacă ai mingea, ești în siguranță și totul este stabil. Nu este vorba de a te apăra la 40 de metri de poartă sau de a face pressing sau de a trimite mingi lungi. Poți să te aperi în siguranță numai având mingea. Dacă te uiți la câțiva jucători de-ai noștri, ei nu sunt foarte buni, individual, pe faza defensivă. Bernanrdo Silva, Gundogan, De Bruyne, Mahrez, Sterling, nici măcar Cancelo sau Zinchenko, nu sunt foarte buni apărători. Dar pentru a fi stabil ca echipă trebuie să ai mingea, nimic mai mult.", a adăugat Guardiola.
Manchester City a oferit un spectacol total de Boxing Day, trecând cu 6-3 de Leicester, în cea mai spectaculoasă partidă a etapei. În urma acestui rezultat, City și-a consolidat prima poziție în Premier League, iar visul celui de-al doilea titlu consecutiv al formației lui Guardiola rămâne în picioare. În etapa intermediară de la mijlocul acestei săptămâni, City va juca în deplasare cu Bretford, o echipă care a demonstrat că poate juca un fotbal agreabil atunci când întâlnește marile forțe din Anglia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo