Pep Guardiola a pus în mișcare un angrenaj aproape perfect la Manchester City, rezultatele vorbind de la sine. Lucrurile merg perfect pentru campioana Angliei și în acest sezon, City fiind lider în Premier League, cu 6 puncte peste Liverpool și Chelsea, cu mențiunea că echipa lui Klopp are un meci mai puțin disputat.
Deși City e printre cele mai bune echipe din lume la ora actuală, Pep Guardiola a dezvăluit un capitol la care Liverpool e mult superioară. Este vorba despre rapiditatea pe faza ofensivă, iar ibericul a dezvăluit că nu știe de ce echipa sa nu poate ataca mai repede.
"Nu putem ataca mai repede. Nu suntem Liverpool. Ei sunt maeștriabsoluți în asta, noi nu suntem. Nu știu de ce suntem în situația asta. Dar știm că trebuie să avem mingea cât mai mult", a spus Pep Guardiola, citat de manchestereveningnews.co.uk.
Fotbal
Gala The Best FIFA Football Awards. Lewandowski, cel mai bun jucător al lumii în 2021
17/01/2022 LA 12:22
Citește și:

Pep Guardiola insistă că posesia este secretul succesului în fotbal

Antrenorul "cetățenilor" a insitat că principala sa preocupare privind jocul echipei sale este legat de posesie. Stilul celor de la City pare de multe ori plictisitor, dar Guardiola a menționat că rămâne fidel acestei strategii, pentru că atunci când mingea este în posesia ta, jocul poate fi controlat mai ușor.
"A avea răbdare nu înseamnă că ești leneș, lent. Este vorba despre a avea mingea. Dacă ai mingea, ești în siguranță și totul este stabil. Nu este vorba de a te apăra la 40 de metri de poartă sau de a face pressing sau de a trimite mingi lungi. Poți să te aperi în siguranță numai având mingea. Dacă te uiți la câțiva jucători de-ai noștri, ei nu sunt foarte buni, individual, pe faza defensivă. Bernanrdo Silva, Gundogan, De Bruyne, Mahrez, Sterling, nici măcar Cancelo sau Zinchenko, nu sunt foarte buni apărători. Dar pentru a fi stabil ca echipă trebuie să ai mingea, nimic mai mult.", a adăugat Guardiola.
Manchester City a oferit un spectacol total de Boxing Day, trecând cu 6-3 de Leicester, în cea mai spectaculoasă partidă a etapei. În urma acestui rezultat, City și-a consolidat prima poziție în Premier League, iar visul celui de-al doilea titlu consecutiv al formației lui Guardiola rămâne în picioare. În etapa intermediară de la mijlocul acestei săptămâni, City va juca în deplasare cu Bretford, o echipă care a demonstrat că poate juca un fotbal agreabil atunci când întâlnește marile forțe din Anglia.
Premier League
Guardiola încearcă cel mai scump transfer din istoria Premier League: 150 de milioane de euro
15/01/2022 LA 10:58
Premier League
Manchester City – Chelsea | Poate Tuchel să îi încurce, din nou, pe „cetățeni”?
15/01/2022 LA 04:50