Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pep Guardiola rămâne ancorat în realitate: "Nu suntem cea mai bună echipă din lume"

Romeo Ene

Actualizat 10/02/2022 la 14:41 GMT+2

Manchester City a învins-o pe Brentford în etapa a 24-a din Premier League, scor 2-0, iar trupa lui Guardiola are un avans liniștitor în fruntea clasamentului.

Pep Guardiola, Manchester City

Credit imagine: Imago

Riyad Mahrez și Kevin De Bruyne au înscris golurile "cetățenilor", însă managerul Pep Guardiola avertizează asupra faptului că echipa sa nu este cea mai bună din lume.
City are 12 puncte avans față de ocupanta locului 2, Liverpool, și e greu de crezut că mai poate pierde titlul în acest sezon. Cu 17 victorii în ultimele 19 meciuri, City traversează o formă extraordinară.
Chiar dacă jocul nu convinge, managerul a precizat faptul că este interesat doar de obținerea punctelor. City este implicată și în UEFA Champions League, acolo unde se va duela cu Sporting Lisabona, în optimile competiției.
Liderul din Premier League nu a câștigat niciodată această competiție, iar ambiția lui Pep este de a reuși acest lucru, după ce anul trecut a fost extrem de aproape, însă a pierdut finala cu Chelsea.

Pep Guardiola a precizat care sunt cele mai bune echipe din lume

Spaniolul încearcă să-i țină conectați la realitate pe jucătorii săi, în perspectiva viitoarelor meciuri, iar acesta avertizează asupra faptului că mai sunt multe etape de jucat în Premier League și că oricând pot apărea surprize. Mai mult decât atât, el a precizat și care sunt cele mai bune echipe din lume: "Nu suntem cea mai bună echipă din lume. Cea mai bună echipă este Chelsea, care a câștigat Liga Campionilor, sau River Plate, din America de Sud.
Cel mai important lucru e că am câștigat meciul, iar peste trei zile mergem la Norwich și trebuie să învingem din nou. Discuțiile astea despre cine este cel mai bun nu mă interesează. Important e să ne bucurăm de fotbal și să ne îmbunătățim jocul în fiecare zi. Mai sunt 14 meciuri de jucat, cu adversari dificili. Uitați-vă ce se poate întâmpla, Tottenham a pierdut cu Southampton. Fiecare adversar este complicat", a spus Guardiola, conform dailymail.
CITEȘTE ȘI:
City a dominat prima repriză a meciului cu Brentford, dar nu a avut un meci ușor cu Brentford. A fost nevoie de un penalty transformat în minutul 40 de Mahrez pentru deblocarea meciului, după ce Sterling fusese faultat. De Bruyne a închis tabela în minutul 69, după o eroare a portarului David Raya.
"A fost un meci foarte greu. S-au apărat foarte mult, om la om, nu au lăsat deloc spații. Trebuie să avem răbdare în continuare, să nu facem greșeli, a fost o victorie foarte importantă după un meci dificil", a adăugat tehnicianul.
City va merge pe terenul lui Norwich în etapa următoare, după care va juca manșa tur cu Sporting, în optimile UEFA Champions League.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo