Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pep Guardiola, record istoric la derby-ul Chelsea - Manchester City: "Mă bucur că am atins acest lucru aici"

Andrei Nicolae

Actualizat 25/09/2021 la 18:35 GMT+3

Catalanul a devenit antrenorul cu cele mai multe victorii din istoria clubului Manchester City.

Gabriel Jesus și Pep Guardiola

Credit imagine: Getty Images

Pep Guardiola și-a luat o revanșă sâmbătă, în derby-ul cu Chelsea (scor 1-0, în etapa a 6-a din Premier League), după finala Ligii Campionilor pierdută în luna mai cu același scor.
Iar succesul a marcat și un record istoric pentru Manchester City. Catalanul a devenit antrenorul cu cele mai multe victorii pe banca tehnică a "cetățenilor" – 221. Pep l-a depășit astfel pe Les McDowall, care a adunat 220 de victorii în istoria clubului.
"Sunt foarte bucuros pentru această performanță. Mă bucur că am atins acest lucru aici, împotriva echipei care a câștigat Liga Campionilor", a declarat Pep Guardiola după derby.

Pep Guardiola a oprit și seria pozitivă a londonezilor

Cu această ocazie, Manchester City a întrerupt și o serie de trei victorii consecutive ale echipei Chelsea în partidele directe
"Întotdeauna când jucăm împotriva unor adversari mai puternici, trebuie să fim foarte puternici și noi. Chelsea ne-a bătut de fiecare dată în ultimele trei jocuri pentru că a fost excepțională. Nu am știu să atacăm, nu am știu să facem lucrurile așa cum trebuie, dar de data asta noi am fost mai puternici", a susținut Pep Guardiola.
picture

Chelsea - City 0-1. Lecția lui Guardiola pentru Tuchel, după 3 înfrângeri la rând

Campioana en-titre a Angliei a câștigat cu 1-0 pe terenul echipei Chelsea Londra, într-un meci din cadrul etapei a 6-a în Premier League. Gabriel Jesus a marcat unicul gol al întâlnirii, în minutul 53. Cu cele trei puncte câștigate, Manchester City a egalat Chelsea la puncte.
Tot în cadrul acestei runde mai este programat încă un mare derby, Arsenal – Tottenham, duminicăm de la ora 18.30, într-un joc transmis în direct pe Eurosport 1.
Program meciuri Premier League etapa 6, Eurosport
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo