Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Premier League a anunțat câți jucători din prima ligă engleză s-au vaccinat până acum

Alex Masgras

Actualizat 19/10/2021 la 21:06 GMT+3

Premier League a anunțat în cursul zilei de marți că două treimi din jucători s-au vaccinat până acum, în timp ce mai mult de trei sferturi dintre fotbaliștii care evoluează în campionatul englez au primit cel puțin o doză.

LONDON, ENGLAND - SEPTEMBER 25: COVID-19 stewards during the Premier League match between Chelsea and Manchester City at Stamford Bridge on September 25, 2021 in London, England.

Credit imagine: Eurosport

Premier League a emis un comunicat în cursul zilei de marți în care anunța că 68% dintre jucătorii care evoluează în prima ligă engleză au efectuat schema completă de vaccinare împotriva COVID-19, în timp ce 81% dintre aceștia au primit cel puțin o doză.
Acest anunț vine după ce în luna septembrie s-a tras un semnal de alarmă referitor la numărul scăzut de jucători vaccinați din Premier League, la vremea respectivă fiind doar 7 cluburi în care mai mult de jumătate din jucători erau vaccinați cu ambele doze.
De asemenea, Premier League a anunțat că primește rapoarte săptămânale referitoare la numărul de jucători care se vaccinează, menționând că forul este în continuare alături de cluburi și încurajează vaccinarea jucătorilor, dar și a celor care activează în cadrul cluburilor. Cu toate acestea, Premier League nu va da nume de cluburi sau jucători atunci când vine vorba despre vaccinare.

Jurgen Klopp a anunțat că jucătorii lui Liverpool s-au vaccinat în proporție de 99%

Dintre antrenorii din Premier League, Jurgen Klopp a fost cel mai vocal tehnician în privința vaccinării. Acesta a declarat că 99% dintre jucătorii săi s-au vaccinat și că nu înțelege de ce există persoane care nu o fac.
"Nu înțeleg de ce este considerată vaccinarea o limitare a libertății. Pentru că dacă este așa, atunci faptul că nu poți conduce după ce ai consumat alcool este tot o limitare a libertății, dar acceptăm asta.
M-am vaccinat pentru eram îngrijorat pentru mine, dar și mai mult pentru oamenii din jurul meu. Dacă iau virusul și sufăr, greșeala mea. Dacă îl iau și îl dau oamenilor din jurul meu, e greșeala mea și nu a lor", a spus antrenorul lui Liverpool.
De asemenea, selecționerul Angliei, Gareth Southgate, nu înțelege de ce jucătorii sunt sceptici în privința vaccinului, punând acest lucru pe seama teoriilor conspirației de pe internet.
"Nu sunt doctor sau om de știință, dar îmi imaginez că nu am fi fost în poziția în care suntem dacă nu s-ar fi făcut cercetări asupra vaccinării. Dacă medicii sunt siguri de acest lucru, atunci eu mă simt confortabil să îmi asum acest risc", a spus selecționerul Angliei, Gareth Southgate.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo