Premier League a emis un comunicat în cursul zilei de marți în care anunța că 68% dintre jucătorii care evoluează în prima ligă engleză au efectuat schema completă de vaccinare împotriva COVID-19, în timp ce 81% dintre aceștia au primit cel puțin o doză.
Acest anunț vine după ce în luna septembrie s-a tras un semnal de alarmă referitor la numărul scăzut de jucători vaccinați din Premier League, la vremea respectivă fiind doar 7 cluburi în care mai mult de jumătate din jucători erau vaccinați cu ambele doze.
De asemenea, Premier League a anunțat că primește rapoarte săptămânale referitoare la numărul de jucători care se vaccinează, menționând că forul este în continuare alături de cluburi și încurajează vaccinarea jucătorilor, dar și a celor care activează în cadrul cluburilor. Cu toate acestea, Premier League nu va da nume de cluburi sau jucători atunci când vine vorba despre vaccinare.
Premier League
Vedetele din Premier League vor să se renunțe la VAR!
02/10/2022 LA 07:47

Jurgen Klopp a anunțat că jucătorii lui Liverpool s-au vaccinat în proporție de 99%

Dintre antrenorii din Premier League, Jurgen Klopp a fost cel mai vocal tehnician în privința vaccinării. Acesta a declarat că 99% dintre jucătorii săi s-au vaccinat și că nu înțelege de ce există persoane care nu o fac.
"Nu înțeleg de ce este considerată vaccinarea o limitare a libertății. Pentru că dacă este așa, atunci faptul că nu poți conduce după ce ai consumat alcool este tot o limitare a libertății, dar acceptăm asta.
M-am vaccinat pentru eram îngrijorat pentru mine, dar și mai mult pentru oamenii din jurul meu. Dacă iau virusul și sufăr, greșeala mea. Dacă îl iau și îl dau oamenilor din jurul meu, e greșeala mea și nu a lor", a spus antrenorul lui Liverpool.
De asemenea, selecționerul Angliei, Gareth Southgate, nu înțelege de ce jucătorii sunt sceptici în privința vaccinului, punând acest lucru pe seama teoriilor conspirației de pe internet.
"Nu sunt doctor sau om de știință, dar îmi imaginez că nu am fi fost în poziția în care suntem dacă nu s-ar fi făcut cercetări asupra vaccinării. Dacă medicii sunt siguri de acest lucru, atunci eu mă simt confortabil să îmi asum acest risc", a spus selecționerul Angliei, Gareth Southgate.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Premier League
Erling Haaland, lăsat perplex de Guardiola! "E o nebunie, nu înțeleg cum e posibil așa ceva"
01/10/2022 LA 12:30
Premier League
Brazilianul Richarlison, explicațiile trecerii sale de la Everton la Tottenham!
17/09/2022 LA 09:47