Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Premier League revine astăzi la Eurosport! Iată preview-ul primei etape din sezonul 2021/22

Alex Masgras

Publicat 13/08/2021 la 11:37 GMT+3

Premier League, cel mai puternic campionat de fotbal din lume, revine în acest weekend la Eurosport.

Die Premier League verzeichnet Rekordverlust

Credit imagine: SID

În acest weekend va începe un nou sezon din cel mai puternic campionat de fotbal din lume. Premier League revine la Eurosport, iar cei mai buni jucători din lume sunt pregătiți să ofere un nou sezon spectaculos.
După ce a realizat cel mai scump transfer din istoria Premier League, Manchester City începe noul sezon din postura de campioni. Cu toate acestea, trupa lui Pep Guardiola va avea o misiune dificilă, Liverpool, Manchester United și Chelsea fiind printre echipele care își anunță serios candidatura la titlu.
Noul sezon va debuta vineri seară, atunci când Arsenal se va deplasa pe terenul nou-promovatei Brentford. Eurosport vă prezintă preview-ul primei etape a sezonului 2021/22 din Premier League.
picture

ETalks | Lucian Sănmărtean a prefațat noul sezon din Premier League

Brentford – Arsenal (vineri, ora 22:00, în direct pe Eurosport 1)

Primul meci al sezonului le va avea în prim plan pe nou-promovata Brentford și Arsenal, una dintre echipele care a dezamăgit cel mai mult în sezonul trecut. Echipa lui Mikel Arteta a terminat pe locul 8 și a ratat pentru prima oară în 25 de ani calificarea în cupele europene. Chiar dacă va juca împotriva unei noi-promovate, Arsenal trebuie să ia în serios acest meci, pentru că sezonul trecut a arătat că orice partidă este o adevărată provocare pentru echipa de pe Emirates.
De cealaltă parte, Brentford va juca pentru prima oară în Premier League. După ce în 2020 a pierdut promovarea în fața celor de la Fulham în playoff-ul din Championship care dădea a treia promovată în Premier League, echipa antrenată de danezul Thomas Frank și-a luat revanșa în 2021, atunci când a trecut de Swansea în finala de pe Wembley. Brentford a câștigat meciul de pe Wembley cu 2-0 și a revenit pe prima scenă a fotbalului englez pentru prima oară din sezonul 1946/47.
Așadar, cu fani în tribune nerăbdători să își vadă echipa pentru prima oară în Premier League, Brentford-Arsenal este meciul perfect de a începe un nou sezon din Premier League.
Brentford - Arsenal va fi vineri, de la ora 22 pe Eurosport 1

Manchester United – Leeds United (sâmbătă, ora 14:30, în direct pe Eurosport 1)

Ziua de sâmbătă va începe cum nu se putea mai bine. Pe Old Trafford va avea loc partida dintre Manchester United, una dintre candidatele la titlu și Leeds United, una dintre revelațiile sezonului trecut.
Echipa lui Ole Gunnar Solskjaer s-a mișcat bine pe piața transferurile, "Diavolii Roșii" reușind să materializeze una dintre țintele principale ale ultimilor 2 ani, Jadon Sancho, dar și a fostului fundaș de la Real Madrid, francezul Raphael Varane. Solskjaer, care și-a prelungit în această vară contractul cu Manchester United, speră ca aceste două mutări să îl aducă mai aproape de obiectivul său principal, câștigarea titlului în Premier League, după ce echipa de pe Old Trafford a terminat sezonul trecut pe locul al doilea.
De partea cealaltă, Leeds United tocmai a anunțat că și-a prelungit contractul cu Marcelo Bielsa. Argentinianul în vârstă de 66 de ani a făcut din Leeds una dintre cele mai plăcute echipe de urmărit din Premier League, datorită stilului ofensiv practicat. După ce sezonul trecut au terminat pe un onorabil loc 9 la revenirea pe prima scenă fotbalistică din Anglia, trupa lui Marcelo Bielsa țintește la mai mult în acest sezon.
Primul meci al zile de sâmbătă dintre Manchester United și Leeds United are toate ingredientele pentru o partidă spectaculoasă. Sezonul trecut, meciul de pe Old Trafford s-a terminat cu scorul de 6-2 în favoarea echipei lui Solskjaer, dar Leeds este mereu imprevizibilă. În această primăvară, trupa lui Marcelo Bielsa a reușit să câștige surprinzător pe Etihad în fața celor de la Manchester City, iar în prima etapă a sezonului trecut a reușit să marcheze 3 goluri pe Anfield, în înfrângerea suferită cu scorul de 4-3 în fața celor de la Liverpool. Astfel, sâmbătă, de la 14:30, ne așteaptă o partidă spectaculoasă în direct pe Eurosport 1.
Manchester United - Leeds este sâmbătă de la ora 14.30 pe Eurosport 1

Chelsea – Crystal Palace (sâmbătă, ora 17:00, în direct pe Eurosport 1)

Proaspăt supercampioană a Europei, Chelsea are de gând să continue și în Premier League performanțele pe care le-a obținut în Europa. Trupa lui Thomas Tuchel l-a adus pe Romelu Lukaku, iar așteptările de la atacantul belgian sunt foarte mari. După ce a cucerit UEFA Champions League și Supercupa Europei cu Chelsea, Tuchel speră să îi calce pe urmele conaționalului său, Jurgen Klopp, și să cucerească alături de londonezi titlul din Premier League.
În prima etapă a noului sezon, Chelsea va primi vizita celor de la Crystal Palace. După aproape 4 ani în care Roy Hodgson a condus-o pe Palace, londonezii sunt pregătiți pentru o nouă eră. Patrick Vieira, fostul mare jucător al lui Arsenal, cunoaște foarte bine fotbalul englez și este dornic de afirmare ca antrenor în Anglia, după perioada petrecută la Nice. În ciuda unor plecări importante de pe Selhurst Park în această vară, Palace rămâne una dintre echipele imprevizibile din Anglia, care oricând poate da peste cap calculelor granzilor care se bat la titlu în Premier League.

Everton – Southampton (sâmbătă, ora 17:00)

După plecarea lui Carlo Ancelotti la Real Madrid, Everton s-a redirecționat rapid și a adus unul dintre antrenorii cu mare experiență în Premier League. Spaniolul Rafa Benitez a ajuns în această vară pe Goodison Park și vrea să facă ce niciun alt antrenor nu a mai făcut vreodată: să facă performanță cu ambele cluburi din Liverpool.
Sosirea lui Benitez la Everton nu a fost primită foarte bine de fanii "caramelelor", din cauza trecutului glorios pe care spaniolul l-a avut cu rivala din oraș. În aceste condiții, Benitez trebuie să le câștige inima fanilor, iar acest lucru se va face numai prin rezultate. În prima etapă, Everton va primi vizita celor de la Southampton, care va avea ca obiectiv și în acest an salvarea de la retrogradare. Pentru "sfinți", plecarea lui Danny Ings la Aston Villa pare să fie cea mai grea lovitură, așa că rămâne de văzut cum va începe sezonul echipa lui Ralph Hasenhuttl.

Leicester City – Wolverhampton (sâmbătă, ora 17:00)

Câștigătoarea Cupei Angliei din sezonul trecut începe noul sezon de Premier League cu moralul ridicat. Weekend-ul trecut, echipa lui Brendan Rodgers a câștigat Community Shield pe Wembley în fața celor de la Manchester City și este pregătită să depășească performanțele din sezonul trecut, atunci când a terminat pe locul 5 și a pierdut în ultima etapă calificarea în UEFA Champions League.
În primul meci al noului sezon, Leicester va primi vizita celor de la Wolverhampton, care încep un nou capitol, după ce Nuno Espirito Santo a plecat la Tottenham. Bruno Lage, care a antrenat-o sezonul trecut pe Benfica, este succesorul lui Nuno la "lupi". Acesta a anunțat că vor urma schimbări în ceea ce privește stilul de joc al echipei sale și că este pregătit să facă parte din noul ciclu al lui Wolverhampton, după performanțele pe care Nuno Espirito Santo le-a avut la lupi.

Watford – Aston Villa (sâmbătă, ora 17:00)

După un an în Championship, Watford revine în Premier League. Adus în luna decembrie a anului 2020, antrenorul Xisco Munos a debutat cu o victorie câteva zile mai târziu, chiar în fața unei candidate la promovare, Norwich City. Acesta a reușit în luna aprilie să asigure revenirea lui Watford în Premier League, cu două meciuri înainte de final. În prima etapă a sezonului în care își face revenirea pe prima scenă a fotbalului din Anglia, Watford va primi vizita celor de la Aston Villa, echipă care se anunță a fi printre cele mai interesante echipe ale noului sezon.
După transferul lui Jack Grealish la Manchester City, Aston Villa nu a stat pe loc și a folosit cele 117 milioane de euro primite de la echipa lui Pep Guardiola. Astfel, echipa din Birmingham are una dintre cele mai interesante perioade de mercato din Anglia, după ce jucători precum Emiliano Buendia, Leon Bailey, Danny Ings, Ashley Young sau Axel Tuanzebe (împrumut) au ajuns în această vară pe Villa Park.
Din acest sezon, Aston Villa trebuie să înceapă un nou capitol, acela fără Jack Grealish. Cu toate acestea, sosirile din această vară le dau speranțe fanilor de pe Villa Park, iar echipa lui Dean Smith poate ținti la o performanță mai bună decât cea din sezonul trecut, atunci când a terminat pe locul 11. Astfel, un meci cu o nou-promovată, poate fi punctul de plecare oportun de care o echipă ca Villa are nevoie în acest moment.

Burnley – Brighton (sâmbătă, ora 17:00)

Meciul dintre Burnley și Brighton din prima etapă a noului sezon de Premier League este primul meci în care putem spune că se vor confrunta două echipe care au ca principal obiectiv salvarea de la retrogradare.
Burnley continuă și în acest sezon cu Sean Dyche pe bancă. Englezul în vârstă de 50 de ani se află pe banca celor de la Burnley încă din sezonul 2012/13, fiind cel mai longeviv antrenor din Premier League în acest moment. Cu un buget destul de mic în comparație cu celelalte echipe din Anglia, Sean Dyche a reușit să facă din Burnley o echipă fizică și directă. În ultimele cinci sezoane, Dyche a reușit să o mențină pe Burnley în Premier League, reușind chiar și un fenomenal loc 7 în sezonul 2017/18, de unde s-a calificat în preliminariile UEFA Europa League. Cu toate acestea, sezonul 2021/22 va fi unul în care Burnley va face tot posibilul pentru a rămâne pe prima scenă a fotbalului britanic.
La fel ca Burnley, Brighton va avea ca obiectiv principal salvarea de la retrogradare. Echipa lui Graham Potter l-a pierdut în această vară pe Ben White care a ajuns la Arsenal în schimbul a 58 de milioane de euro, în timp ce cea mai importantă sosire este cea a mijlocașului Enock Mwepu de la Salzburg, în schimbul a 23 de milioane de euro.

Norwich – Liverpool (sâmbătă, ora 19:30, în direct pe Eurosport 1)

La fel ca Watford, Norwich a revenit în Premier League după un singur sezon petrecut în Championship. Echipa lui Daniel Farke a obținut promovarea după ce a încheiat pe primul loc sezonul 2020/21 din a doua ligă engleză, terminând cu 97 de puncte cele 46 de etape, la 8 puncte de Watford și 10 puncte de Brentford.
În ceea ce o privește pe Liverpool, echipa lui Jurgen Klopp începe noul sezon încercând să șteargă cu buretele ce s-a întâmplat în ediția precedentă de Premier League. Măcinată de accidentări, Liverpool a înregistrat recorduri negative pe teren propriu și a fost la un pas de dezastru în sezonul în care trupa lui Klopp a fost deținătoarea trofeului. Cu toate acestea, "cormoranii" și-au revenit pe finalul campionatului și au prins nesperat locul 4, ultimul care ducea în grupele UEFA Champions League.
Konate este singurul transfer efectuat de Liverpool în această vară. Fundașul central în vârstă de 22 de ani venit de la Leipzig a costat-o pe Liverpool 40 de milioane de euro. Chiar dacă Ibrahima Konate este singurul nou-venit pe Anfield în această vară, Liverpool poate considera revenirea lui Virgil Van Dijk pe teren cel mai important transfer al verii. Cu o posibilă pereche olandeză Konate-Van Dijk în centrul apărării, fanii lui Liverpool pot visa la un sezon mult mai bun decât cel precedent.
În sezonul 2019/20, Liverpool juca în prima etapă cu nou-promovata Norwich City, câștigând pe Anfield cu scorul de 4-1. La finalul acelui sezon, echipa lui Jurgen Klopp reușea să câștige titlul în Premier League.
Norwich City - Liverpool va fi sâmbătă de ora 19.30 la Eurosport 1

Newcastle – West Ham (duminică, ora 16:00, în direct pe Eurosport 1)

După ce a terminat sezonul trecut pe locul 12, Newcastle își propune și în acest sezon ca principal obiectiv salvarea de la retrogradare. În acest sezon, marile speranțe ale celor de la Newcastle se leagă de Allan Saint-Maximin, care a arătat și în sezonul trecut că poate schimba soarta unui meci în favoarea "coțofenelor" datorită calităților sale tehnice.
În prima etapă, Newcastle va primi vizita celor de la West Ham, echipă care a făcut un sezon trecut foarte bun, terminând pe locul 6 și asigurându-și un loc în grupele UEFA Europa League. După un sezon în care a sperat chiar și la top 4, West Ham va încerca să repete parcursul bun, dar va trebui să gestioneze în același timp și meciurile din cupele europene. Rămâne de văzut dacă David Moyes, care și-a prelungit contractul cu "ciocănarii"pentru încă trei sezoane, poate menține echipa la același nivel.

Tottenham Hotspur – Manchester City (duminică, ora 18:30, în direct pe Eurosport 1)

Prima etapă a noului sezon se încheie cu un adevărat derby. Manchester City, campioana sezonului precedent, se va deplasa la Londra pentru meciul împotriva celor de la Tottenham.
Nuno Espirito Santo, fostul antrenor al celor de la Wolverhampton, a devenit în această vară antrenorul lui Spurs. Portughezul are o misiune dificilă în acest sezon, aceea de a o face pe Tottenham să redevină echipa care se bătea la primele locuri în ultimele sezoane. După ce a terminat pe locul 7 sezonul trecut, Spurs va face tot posibilul să aibă un sezon mai bun.
De partea cealaltă, echipa lui Pep Guardiola va începe acest sezon în postura de campioana en-titre. Cu toate acestea, City nu a început foarte bine acest sezon, după ce a pierdut în Community Shield meciul cu Leicester de săptămâna trecută. În acel meci și-a făcut debutul cel mai proaspăt transfer al celor de la Manchester City. Jack Grealish a sosit în această pe Etihad după ce "cetățenii" au plătit 117 milioane de euro celor de la Aston Villa, fiind cel mai scump transfer din istoria Premier League. Chiar și în aceste condiții, Pep Guardiola nu vrea să se oprească la Grealish.
Meciul dintre Tottenham și Manchester City nu putea pica într-un moment mai nepotrivit pentru Spurs. În ultimele săptămâni, Harry Kane s-a aflat în centrul atenției după ce a întârziat la reunirea lotului. Potrivit presei din Anglia, Kane nu vrea să mai continue la Spurs, Manchester City fiind interesată de serviciile atacantului englez. Cu toate acestea, Daniel Levy, președintele celor de la Tottenham, face tot posibilul ca vârful lui Spurs să rămână la echipă.
După vacanța din Bahamas, Kane a fost nevoit să intre în izolare, neputând să se antreneze cu echipa. Rămâne de văzut dacă acesta va fi apt pentru meciul de duminică și dacă Nuno va apela la el. Chiar și în aceste condiții, meciul dintre Tottenham și Manchester City rămâne capul de afiș al primei etape din Premier League.
Tottenham - Manchester City va fi duminică de la ora 18.30 la Eurosport 1
În acest weekend revine și Premier League Show, cu ediții sâmbătă (13:30, 16:30) și dumincă (15:00, 16:00).
Premier League revine din 13 august la Eurosport și pe Eurosport Player.
Program Premier League, etapa 1, 2021/2022
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo