Echipele din Premier League au aflat structura sezonului viitor din întrecerea internă. În 12 luni va debuta Campionatul Mondial din Qatar, ediție care se va desfășura în perioada 21 noiembrie-18 decembrie 2022, iar toate întrecerile interne vor suferi modificări în ceea ce privește programul.
Astfel, sezonul viitor din Premier League va debuta cu o săptămână mai devreme decât în mod normal, pe 6 august 2022, iar pe 14 noiembrie se vor juca ultimele partide înainte de Cupa Mondială.
Premier League
Antonio Conte, mână de fier la Tottenham! Un jucător a dezvăluit ce alimente a interzis italianul
ACUM 19 ORE
Întrecerea internă din Anglia se va relua de Boxing Day, pe 26 decembrie, la doar o săptămână de la încheierea turneului final. Astfel, jucătorii care vor ajunge până în fazele finale ale mondialului din Qatar nu vor avea timp de pauză, deoarece competițiile interne se vor relua la scurt timp după marea finală.
De asemenea, sezonul 2022/23 din Premier League se va încheia cu o săptămâna mai târziu, ultima etapă fiind programată pe 28 mai 2023, în timp ce programul Cupei Angliei nu va fi afectat de Campionatul Mondial, echipele din Premier League intrând în competiție din luna ianuarie.

Și calendarul UEFA Champions League a suferit modificări pentru sezonul 2022/23

Campionatul Mondial din 2022 aduce schimbări și în calendarul sezonului 2022/23 din UEFA Champions League. Toamna viitoare vom avea parte de un adevărat maraton fotbalistic, deoarece faza grupelor va începe cu o săptămână mai devreme decât de obicei, pe 6 septembrie 2022 și se va încheia 2 noiembrie, cu o lună mai devreme decât în mod normal.
Astfel, etapele 3-6 din grupe se vor desfășura la foc automat, în patru săptămâni consecutive, fără vreo pauză între etape, așa cum este cazul în acest sezon.
În ceea ce privește programul fazelor eliminatorii, lucrurile se vor desfășura în mod normal, optimile de finală fiind programate să înceapă pe 14 februarie 2023, singura diferență fiind legată de ultimul act al competiției. Finala sezonului 2022/23, care se va desfășura mult mai târziu, pe 10 iunie 2023, în condițiile în care finala din acest an, spre exemplu, a avut loc pe 29 mai.
Premier League
Who’s better | Edouard Mendy vs David De Gea, duelul săptămânii în Premier League
ACUM O ZI
Premier League
Jurgen Klopp, criticat de un reporter, după ce a numit Cupa Africii pe Națiuni un "turneu mic"
IERI LA 17:23