Roman Abramovich a avut enorm de suferit din cauza războiului declanțat de Rusia în urma cu mai bine de o lună. Atacarea Ucrainei de către țara sa l-a obligat practic să scoată la vâzare clubul Chelsea, iar tranzacția este în curs de desfășurare.
Considerat un apropiat al lui Vladimir Putin, Abramovich a primit din partea Marii Britanii și a Uniunii Europeane mai multe sancțiuni de ordine economic. Se pare însă că magnatul a avut de suferit chiar și fizic, asta după ce a participat la mai multe negocieri de pace între Rusia și Ucraina.
Citește și:
Premier League
Pep Guardiola i-a mulțumit lui Liverpool pentru felul în care a jucat în acest sezon
IERI LA 06:42

Roman Abramovich, otrăvit în timpul negocierilor pentru pace dintre Rusia și Ucraina

Conform Wall Streeet Journal, Abramovich a fost otrăvit în urma unei întâlniri desfășurate la Kiev, iar urmările au fost cât se poate de serioase din punct de vedere fizic. Sursa citată menționeză că oligarhul rus și ceilalți oameni care au fost otrăviți cu o substanță neidentificată au prezentat simptome severe, printre care înroșirea și lăcrimarea constantă a ochilor sau decojirea pielii.
Viața lui Abramovich și a celorlalte persoane otrăvite nu ar fi în pericol. Christo Grozev, un investigator al colectivului de surse deschise Bellingcat, care s-a ocupat special și de otrăvirea lui Alexei Navalny, un opozant al politicii de la Kremlin, a dezvăluit că nici în cazul lui Abramovich nu este vorba despre o tentativă de omor prin otrăvire, ci mai degrabă a unui avertisment din partea Rusiei.
La rândul său, BBC informează că un purtător de cuvânt al lui Abramovici a confirmat această suspiciune de otrăvire.
De menționat că prezența lui Roman Abramovich la discuțiile dintre cele două părți a venit ca o cerere a Ucrainei. Țara vecină ar fi apelat la mai mulți apropiați ai lui Vladimir Putin, dar numai patronul lui Chelsea a acceptat să fie prezent ca mediator la aceste întâlniri.
Premier League
"El este Mbappe, Salah al nostru!" Thomas Tuchel l-a identificat pe jucătorul cheie al lui Chelsea
20/05/2022 LA 06:40
Premier League
Chelsea a uitat repede de Rudiger și Christensen! Ofertă de 70 de milioane de € pentru un fundaș
19/05/2022 LA 15:42