Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Roman Abramovich ar fi fost otrăvit în timpul negocierilor dintre Rusia și Ucraina! Ce simptome acuză

Nicu Savin

Actualizat 28/03/2022 la 20:37 GMT+3

Roman Abramovich a fost prezent la negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina, iar Wall Street Journal anunță că oligarhul rus ar fi fost otrăvit alături de mai mulți participanți.

Roman Abramovich, owner of Chelsea smiles following his team's victory during the UEFA Champions League Final between Manchester City and Chelsea FC at Estadio do Dragao on May 29, 2021 in Porto, Portugal

Credit imagine: Getty Images

Roman Abramovich a avut enorm de suferit din cauza războiului declanțat de Rusia în urma cu mai bine de o lună. Atacarea Ucrainei de către țara sa l-a obligat practic să scoată la vâzare clubul Chelsea, iar tranzacția este în curs de desfășurare.
Considerat un apropiat al lui Vladimir Putin, Abramovich a primit din partea Marii Britanii și a Uniunii Europeane mai multe sancțiuni de ordine economic. Se pare însă că magnatul a avut de suferit chiar și fizic, asta după ce a participat la mai multe negocieri de pace între Rusia și Ucraina.
Citește și:

Roman Abramovich, otrăvit în timpul negocierilor pentru pace dintre Rusia și Ucraina

Conform Wall Streeet Journal, Abramovich a fost otrăvit în urma unei întâlniri desfășurate la Kiev, iar urmările au fost cât se poate de serioase din punct de vedere fizic. Sursa citată menționeză că oligarhul rus și ceilalți oameni care au fost otrăviți cu o substanță neidentificată au prezentat simptome severe, printre care înroșirea și lăcrimarea constantă a ochilor sau decojirea pielii.
Viața lui Abramovich și a celorlalte persoane otrăvite nu ar fi în pericol. Christo Grozev, un investigator al colectivului de surse deschise Bellingcat, care s-a ocupat special și de otrăvirea lui Alexei Navalny, un opozant al politicii de la Kremlin, a dezvăluit că nici în cazul lui Abramovich nu este vorba despre o tentativă de omor prin otrăvire, ci mai degrabă a unui avertisment din partea Rusiei.
La rândul său, BBC informează că un purtător de cuvânt al lui Abramovici a confirmat această suspiciune de otrăvire.
De menționat că prezența lui Roman Abramovich la discuțiile dintre cele două părți a venit ca o cerere a Ucrainei. Țara vecină ar fi apelat la mai mulți apropiați ai lui Vladimir Putin, dar numai patronul lui Chelsea a acceptat să fie prezent ca mediator la aceste întâlniri.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo