Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

A "uitat" fotbalul! Primul jucător de la United la care renunță Ten Hag, în iarnă

Cristian Mihală

Actualizat 03/10/2022 la 11:39 GMT+3

Donny van de Beek, fotbalistul transferat de la Ajax pentru 44 de milioane, acum 2 ani, nu primește vreo șansă nici sub comanda lui Erik Ten Hag. Managerul olandez și-a pierdut total încrederea în fostul său elev și vrea neapărat să îl vândă, în iarnă.

Manager Erik ten Hag of Manchester United in action during the Premier League match between Manchester United and Liverpool FC at Old Trafford on August 22, 2022 in Manchester, England.

Credit imagine: Getty Images

Manchester United și-a arătat încă o dată limitele într-un derby, fiind distrusă de City, pe Etihad, 6-3. La un moment dat a fost 6-1 pentru campioană, care s-a distrat cu "diavolii" și care pe final nu a mai forțat deloc, Pep Guardiola preferând să dea șanse tinerilor și să își odihnească jucătrorii de bază.
Partida de aseară a arătat iar că United suferă mult la capitolul valoare a lotului, iar Ten Hag e decis să facă noi investiții masive în iarnă. El încă beneficiază de tot suportul clubului, doar că pentru a face noi achiziții trebuie să respecte fair-playul financiar. În acest context, antrenorul olandez e decis să renunțe la "copilul său de suflet", Donny van de Beek.
Mijlocașul batav, care scrisese istorie sub comanda lui Ten Hag, la Ajax, părea ca va deveni punct fix în primul "11" al "diavolilor", odată ce fostul antrenor a semnat cu gruparea de pe Old Trafford. Nimic mai fals: el a prins doar 3 meciuri în actualul sezon și e pe punctul să piardă Mondialul, din cauza lipsei minutelor.
Ten Hag era convins că îi poate reda strălucirea, dar pare că Van de Beek e doar o umbră a fotbalistului de la Ajax. În acest context, Daily Express anunță că tehnicianul le-a transmis oficialilor că mijlocașul din Țările de Jos trebuie trecut pe lista de transferuri pentru perioada de mercato de iarnă. United speră să recupereze 20-25 de milioane de euro din suma investită în el, pentru a redirecționa acei bani către un alt transfer.

Van de Beek nu a primit șanse nici cu Solskjaer, nici cu Rangnick

Van de Beek a ajuns la United în septembrie 2020, după ce "diavolii roșii" au realizat transferul său de la Ajax. Timp de un sezon și jumătate, batavul care bifase o semifinala de UEFA Champions League cu "lăncierii" a fost titular în doar patru partide în Premier League.
Se părea că Solskjaer e motivul pentru care olandezul nu joacă, dar nici Rangnick - cel care a venit în noiembrie anul trecut în locul lui Ole - nu l-a titularizat pe olandez în vreo partidă, preferând o linie de mijloc formată din McTominay, Fred și Matic. Când a fost întrebat de lipsa de meciuri a lui Van de Beek, interimarul de pe Old Trafford a acordat următoarea declarație: "Până la urmă, e vorba despre concurență. La fel ca pe Pogba, îl văd la mijlocul terenului pe o poziție de număr 6 sau 8, iar noi avem deja câțiva jucători buni în acele poziții, de aceea nu a avut foarte mult timp de joc".
Neamțul a decis ulterior, în fereastra de mercato din iarnă, să îl împrumute pe Van de Beek la Everton, dar nici sub comanda lui Lampard nu a strălucit. E adevărat, în perioada petrecută pe Goodison Park, olandezul a fost și accidentat.
Acum, deși Ten Hag părea marea lui șansă de a reveni în luminile reflectoarelor, mijlocașul din Țările de Jos rămâne o umbră a fotbalistului de la Ajax, iar omul care l-a propulsat în fotbalul mare vrea să renunțe la el.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo