Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Arteta, cel mai mare buget de transferuri din istoria lui Arsenal! Cele 2 transferuri stelare pregătite

Cristian Mihală

Actualizat 19/04/2024 la 12:12 GMT+3

Oficialii lui Arsenal i-au promis lui Mikel Arteta un buget record de transferuri pentru la vară, când spaniolul va beneficia de peste 200 de milioane de lire pentru achiziții. Prioritățile "tunarilor" sunt aducerea unui atacant de careu și a unui fundaș stânga.

Mikel Arteta, Head Coach of Arsenal celebrates during the UEFA Champions League 2023/24 round of 16 second leg match between Arsenal FC and FC Porto.

Credit imagine: Getty Images

Arsenal a făcut un nou sezon senzațional, dar pe final de stagiune pare din nou să piardă din turație. A fost eliminată la limită, de Bayern, din sferturile Champions League, iar în Premier League i-a cedat poziția de lider lui City, dar e limpede că o echipă mare e pe punctul să se nască pe Emirates.
Oficialii înțeleg bine acest lucru, astfel că vor continua să investească în achizții, astfel încât Arteta să aibă un lot complet. Marea problemă în actuala stagiune a fost lipsa unui golgheter, Saka fiind jucătorul cu cele mai multe goluri înscrise în acest sezon (doar 18 reușite în campionat și UCL).
Gabriel Jesus are în continuare probleme cu accidentările, jucând în permanență cu dureri și e departe de fotbalistul promițător din perioada City. Mai mult, brazilianul și-a pierdut statutul de titular, stafful tehnic mizând tot mai mult în ultima lună și jumătate pe Kai Havertz în rolul de "9" fals.
Ca atare, atât The Guardian, cât și Daily Mail anunță că oficialii de pe Emirates l-au asigurat pe managerul echipei că va avea pe mână un buget record de transferuri pentru la vară, în valoare de 200 de milioane de lire (234 de milioane de euro). După ce în vara anului trecut "tunarii" s-au întărit cu Declan Rice și Kai Havertz, acum Viktor Gyokeres, jucătorul lui Sporting Lisabona, e marele pariu. Atacantul suedez de 25 de ani are cifre mai bune decât Erling Haaland în actuala stagiune, reușind 36 de goluri și 15 pase decisive, în toate competițiile, în 43 de partide pentru "lei".
Transferul lui nu va fi foarte ușor de obținut, în condițiile în care Gyokeres mai are contract cu Sporting până în vara anului 2028 și are o clauză de reziliere de 100 de milioane de euro. Cu toate astea, agentul fotbalistului a spus recent că portughezilor le va fi greu să-l păstreze la echipă după plecarea antrenorului Ruben Amorim, care a fost anunțat în urmă cu o săptămână ca fiind cel care îi va lua locul lui Jurgen Klopp la Liverpool.
Ca atare, sunt toate șansele ca Arsenal să îl achiziționeze pe vârful nordic, dar londonezii au și alte două variante de backup, în cazul în care mutarea nu se concretizează: Alexander Isak (Newcastle) și Ollie Watkins (Aston Villa). Ambii sunt cotați de echipele lor la aproximativ 100 de milioane de euro și, chiar dacă nu au arătat forma lui Gyokeres, au un alt avantaj: au demonstrat că sunt perfect adaptați la Premier League.

Un fundaș stânga, al doilea mare obiectiv al lui Arteta

Unul dintre pariurile lui Arteta la Arsenal a fost Zinchenko, fostul său elev de la City, pe vremea când era secundul lui Guardiola.
Ucraineanul a avut însă în acest sezon problemele cu accidentările, jucând în doar 58% din minutele aferente partidelor de Premier League. În plus, el a arătat în multe momente depășit pe faza defensivă, astfel că tehnicianul iberic a improvizat de multe ori cu Kiwior sau Tomiyasu.
"Postul de fundaș stânga va fi una dintre pozițiile pe care Arsenal va căuta să le întărească în vară. Din informațiile mele, s-a discutat intern despre o astfel de posibilitate și, deși nu e nimic garantat încă, e foarte posibil să fie adus un apărător lateral în perioada de mercato de vară", a anunțat celebrul Fabrizio Romano într-un interviu pentru Givemesport.
Există mai multe variante la care Arteta se gândește, dar o soluție foarte bună ar putea veni chiar de la o altă echipă londoneză. Tyrick Mitchell este, la 24 de ani, unul dintre cei mai constanți fundași de bandă din Premier League, impresionând în ultimele stagiuni în tricoul lui Palace. El e cotat la doar 22 de milioane de euro, dar e de așteptat ca oficialii grupării de pe Selhurst Park să dorească aproximativ 60 de milioane de euro în schimbul său.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo