Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Brighton a dat undă verde! Când poate fi instalat Graham Potter la Chelsea

Alex Masgras

Publicat 07/09/2022 la 16:39 GMT+3

Graham Potter poate ajunge la Chelsea la finalul acestei săptămâni, asta după ce Brighton și-a dat acordul pentru ca antrenorul echipei să poată negocia cu echipa de pe Stamford Bridge.

Graham Potter is attracting plenty of attention following Brighton & Hove Albion's impressive start to the season

Credit imagine: Getty Images

Brighton și-a dat acordul ca Chelsea să poată negocia cu Graham Potter. Thomas Tuchel a fost demis astăzi de londonezi, după înfrângerea de marți seară din UEFA Champions League de pe terenul celor de la Dinamo Zagreb, scor 0-1.
După această demitere, noua conducere a lui Chelsea caută un înlocuitor, iar favorit pentru postul de antrenor este Graham Potter, actualul antrenor al celor de la Brighton.
Dacă negocierile vor decurge conform planului, Graham Potter poate prelua echipa săptămâna aceasta, urmând să stea pe banca lui Chelsea la partida din Premier League de sâmbătă de pe terenul lui Fulham.
Potrivit sursei mai sus menționate, Graham Potter are la Brighton o clauză de 12 milioane de lire sterline, astfel încât Brighton nu rămâne cu foarte multe opțiuni în încercarea de a își păstra antrenorul.
În cazul în care Graham Potter nu va mai ajunge pe Stamford Bridge, Chelsea se poate îndrepta către Mauricio Pochettino. Argentinianul este liber de contract după ce s-a despărțit în această vară de Paris Saint-Germain. Un alt antrenor care s-ar afla pe lista londonezilor este Zinedine Zidane, dar obiectivul acestuia este să preia naționala Franței după Cupa Mondială din Qatar, atunci când contractul lui Didier Deschamps cu federația franceză se încheie.
picture

ETalks | Analiza sezonului din Champions League! Ce șanse au echipele fără trofeu să triumfe în 2023

Citește și:

Relația lui Tuchel cu mai mulți jucători de la Chelsea s-a deteriorat

Înfrângerea de la Zagreb a fost picătura care a umplut paharul în ceea ce privește soarta lui Tuchel pe Stamford Bridge. Potrivit Daily Mail, relația lui Tuchel cu mai mulți jucători de la Chelsea s-a deteriorat în ultimele luni, lucru care confirmă spusele lui Andy Townsend de mai sus.
De multe ori, alegerea primului 11 a germanului a surprins. Mai mulți jucători s-au arătat nemulțumiți de faptul că nu primesc minute sau că nu joacă pe postul lor.
Tuchel nu a avut o relație foarte bună nici cu noua conducere a clubului. În această vară, germanul nu s-a ferit să se plângă de noile responsabilități pe care le-a avut în perioada de mercato. De asemenea, Tuchel s-a plâns și de despărțirea de Petr Cech din această vară, după ce clubul a fost preluat de Todd Boehly.
În perioada de mercato, noua conducere a lui Chelsea a investit în aducerea unor jucători precum Kalidou Koulibaly de la Napoli, Raheem Sterling de la Manchester City, Pierre-Emerick Aubameyang de la Barcelona sau Wesley Fofana de la Leicester.
Thomas Tuchel a ajuns la Chelsea în ianuarie 2021, ajungând pe Stamford Bridge în locul lui Frank Lampard. El a câștigat alături de Chelsea trofeul UEFA Champions League în finala din 2021 cu Manchester City. Sezonul trecut, Chelsea a încheiat pe locul 3 în Premier League, ajungând și în finalele FA Cup și Carabao Cup, ambele pierdute la loviturile de departajare în fața lui Liverpool.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo