Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lineker, după ce Chelsea a făcut din Fofana cel mai scump fundaș din istorie: "Fanilor le spun un singur lucru"

Cristian Mihală

Publicat 27/08/2022 la 17:24 GMT+3

Gary Lineker e convins că Chelsea a dat marea lovitură pe piața transferurilor odată cu transferul lui Wesley Fofana, de la Leicester. Fundașul francez a devenit cel mai scump apărător din istoria fotbalului, dar efortul financiar merită toți banii, garantează legendarul fost mijlocaș englez.

LONDON, ENGLAND - AUGUST 13: Wesley Fofana of Leicester City reacts during the Premier League match between Arsenal FC and Leicester City at Emirates Stadium on August 13, 2022 in London, United Kingdom. (Photo by Craig Mercer/MB Media/Getty Images)

Credit imagine: Eurosport

După ce s-a văzut părăsită de Rudiger și Christensen, care au luat drumul La Liga din postura de jucători liberi de contact, Chelsea și-a betonat apărarea. L-a adus pe Koulibaly, de la Napoli, pentru ca apoi să facă un efort financiar enorm pentru a-l aduce pe Cucurella, de la Brighton.
Dar Tuchel a insistat pe lângă conducere și pentru Wesley Fofana, iar Chelsea și Leicester au ajuns la un acord pentru transferul francezului de 21 de ani. Astfel, mutarea s-a concretizat, în cele din urmă, iar suma pare una aberantă, ca și în cazul lui Cucurella, în condițiile în care vorbim de un jucător cu reale calități, dar care nu a demonstrat încă nimic. Astfel, "vulpile" vor primi în schimbul francezului de 21 de ani 75 milioane de lire (bonusuri incluse), adică 88,5 milioane de euro. Fofana va deveni cel mai scump fundaș din istorie, depășind borna setată de Manhcester Untied cu Maguire, în 2019. Atunci, "diavolii" îi plăteau lui Leicester 87 de milioane de euro în schimbul apărătorului care între timp a devenit căpitanul formației de pe Old Trafford, în ciuda evoluțiilor sale mai degrabă modeste.

Lineker garantează pentru Fofana: "Cel mai mare talent din lume pe postul său"

În ciuda sumei uriașe, Lineker, care a rămas mare fan Leicester, formație care l-a descoperit și pentru care a evoluat în perioada 1976-1985, e convins că Chelsea a făcut o super-afacere.
"Sunt extrem de dezamăgit că l-am pierdut pe Wesley Fofana. Dar fiecare jucător din lume visează să joace în Champions League, așa că înțeleg alegerea lui. Fanilor lui Chelsea le transmit un singur lucru: aveți în echipă cel mai mare talent din lume pe postul său. Da, atât de bun cred că e Wesley", a spus Lineker, citat de Daily Mail.
Chelsea și Leicester joacă chiar la această oră, pe Stamford Bridge, iar Fofana nu a fost inclus în lotul "vulpilor", semn că transferul e ca și făcut. Din câte se pare el a făcut deplasarea la Londra, cu echipa, urmând a rămâne pe Stamford Bridge după meci pentru efectuarea vizitei medicale.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo