Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cum ar fi arătat clasamentul din Premier League, dacă nu ar fi existat prelungiri! Liverpool ar fi pierdut 6 puncte

Bianca Dumitru

Publicat 31/03/2024 la 14:34 GMT+3

Fotbalul a început să fie marcat de un număr tot mai mare de minute de prelungire, care se acordă la fiecare meci în principal din cauza schimbărilor sau a întreruperilor cauzate de VAR. Statisticienii au făcut un studiu cu privire la Premier League, prezentând cum ar fi arătat clasamentul fără golurile marcate în timpul suplimentar de joc.

Alexis Mac Allister of Liverpool reacts after a tackle by Jérémy Doku of Manchester City during the Premier League match between Liverpool FC and Manchester City at Anfield on March 10, 2024 in Liverpool, England

Credit imagine: Getty Images

Numărul mare de schimbări realizate de antrenori și întreruperile cauzate de consultarea arbitrajului video au dus, în ultimul timp, la adăugarea multor minute de prelungire la meciurile de fotbal din toată lumea.
Golurile marcate în timpul suplimentar de joc s-au dovedit, în unele cazuri, decisive pentru obținerea unor rezultate pozitive. În acest sens, statisticienii au făcut o analiză, în care și-au dorit să vadă cum ar fi arătat clasamentul din Premier League, dacă nu s-ar fi jucat mai mult de 90 de minute per meci.
Conform celor de la BetFair, dacă nu s-ar fi jucat prelungiri, pe primul loc în campionatul Angliei ar fi fost Manchester City, care ar fi avut cu două puncte mai mult decât are în acest moment.
Arsenal și Liverpool, ocupantele primelor două poziții, cu 64 de puncte fiecare, s-ar fi aflat de fapt pe locurile 2 și 3. "Tunarii" ar fi avut 60 de puncte, iar echipa lui Jurgen Klopp ar fi adunat doar 58 de puncte.
Aston Villa, Tottenham și Manchester United ar fi pierdut și ele între unul și 3 puncte, dar s-ar fi menținut pe pozițiile din prezent, respectiv pe locurile 4, 5 și 6.
Dacă Liverpool ar fi pierdut cele mai multe puncte (6), alte 4 echipe ar fi obținut în plus câte 4 puncte. Este vorba despre Crystal Palace, Nottingham Forest, Burnley și Sheffield United, care nu și-ar fi modificat, însă, și locul în clasamentul din Premier League.
Ce echipă va câștiga titlul în Premier League în sezonul 2023/24?
Citește și:

PREMIER LEAGUE, PRINTRE LIGILE ÎN CARE SE DAU CELE MAI MULTE MINUTE DE PRELUNGIRE

În februarie, specialiștii de la CIES Football Observatory au realizat o analiză, în care au pus sub lupă 71 de campionate din toată lumea și au analizat numărul de cartonașe, faulturi și minute de prelungire acordate în ultimul an.
CIES a stabilit, pe baza datelor obținute, unde se fac cele mai multe faulturi, cine încasează cele mai multe cartonașe galbene și roșii și câte minute de prelungire se acordă, în medie, din cauza întreruperilor cauzate de faulturi.
Astfel, în urma analizei, specialiștii au ajuns la concluzia că, la nivelul competițiilor naționale din Europa, cele mai multe cartonașe se dau în Portugalia. Lideri la galbene sunt cei din liga a doua portugheză, unde se înregistrează o medie de 5,42 de cartonașe per meci, iar cele mai multe cartonașe roșii se dau în campionatul Portugaliei (0,37 per meci).
Cele mai multe faulturi se comit, la nivelul UEFA, în campionatul din Serbia (29,99 per meci), iar cele mai multe minute de prelungire se arată în liga a doua a Turciei, unde se dau, în medie, 11 minute și 5 secunde suplimentare. Premier League este pe locul 2, cu o medie de 11 minute de prelungire.
La polul opus, la numărul de cartonașe galbene acordate, se află campionatul Olandei, cu 3,05 per meci. Eredivisie este pe ultimul loc și la numărul de faulturi comise într-un meci, cu o medie de 19,96.
La cartonașe roșii, pe ultima poziție în Europa, se situează prima ligă din Croația, cu 0,11 per meci, în timp ce la numărul de minute de prelungire acordate, cele mai puține se înregistrează în campionatul Slovaciei, cu 5 minute și 58 de secunde.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo