Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Guardiola, "lovit" de un fost jucător, când e "la pământ": "Am greșit având încredere în stilul lui"

Nicu Savin

Publicat 19/04/2024 la 10:40 GMT+3

Pep Guardiola a suferit o mare decepție în această săptămână, după ce Manchester City a pierdut la penalty-uri în fața lui Real Madrid în sferturile Champions League. La o zi distanță de eșecul "cetățenilor", Bastian Schweinsteiger, fost jucător al lui Pep, a fost invitatul lui Garry Neville la un podcast și a afirmat că stilul managerului iberic nu e prolific la orice echipă, dând exemplul Bayern

Pep Guardiola (Manchester City)

Credit imagine: Getty Images

Pep Guardiola este unul dintre cei mai de succes antrenor din istoria fotbalului, dar în CV-ul său există și câteva eșecuri care îl vor bântui toată viața. Ultimul episod de acest gen a survenit în acestă săptămână, când Manchester City a fost eliminată de Real Madrid în sferturile de finală din Champions League, la penalty-uri.
În returul de pe Etihad, City a dominat copios în cea mai mare parte, dar stilul impus de Guardiola "a falimentat" în fața unei apărări aproape perfecte a madrilenilor, care apoi au avut nervii mai tari la loviturile de departajare. Deși e clar că managerul "cetățenilor" suferă în aceste zile, Bastian Schweinsteiger nu a evitat să-l săgeteze cu câteva afirmații tranșante.
Invitat de Gary Neville la podcastul său, fostul internațional german a vorbit pe larg despre stilul de fotbal "inventat" de Guardiola și a evidențiat că acesta nu e eficient la orice echipă.

Schweinsteiger, săgeți la adresa lui Pep Guardiola, la o zi după ce City a ieșit din Champions League

Schweinsteiger a lucrat cu Guardiola la Bayern Munchen timp de doi ani (2013 - 2015), după care a plecat la Manchester United în timp ce Pep a mai rămas un sezon pe Allianz Arena. Neamțul a spus cu subiect și predicat că Bayern a greșit când a avut încredere în fotbalul propus de Guardiola, iar asta a afectat inclusiv naționala Germaniei, care a renunțat la ADN-ul propriu încercând să aplice filosofia actualului manager al lui City.
"Când Pep Guardiola a ajuns la Bayern avea un stil de fotbal care era incredibil. Ideile pe care le transmite jucătorilor la antrenamente, dar și în timpul jocurilor, sunt uimitoare. Dar ceea ce s-a întâmplat este că multe alte cluburi, și chiar naționala Germaniei, au încercat să-l copieze. La Bayern am uitat complet de ADN-ul nostru, am avut multă încredere în stilul lui Pep și aș spune că a fost o greșeală. O greșeală a fotbalului german.
Întotdeauna am spus că Pep a antrenat la Barcelona și acolo a avut 11 actori pe teren și el a fost regizor. Dar a încercat să facă același film la Bayern și la Manchester City și, uneori, dacă actorii se schimbă, este dificil. Cred că Pep Guardiola a învățat multe în perioada petrecută la Munchen, precum și în primii săi ani la Manchester City. A învățat că pentru a câștiga Liga Campionilor trebuie să fie puternic în apărare", a spus Schweinsteiger.
Nu este prima dată când Schweinsteiger critică decizia lui Bayern de a-l aduce pe Guardiola. Anul trecut, omul care a luat titlul mondial cu Germania în 2014 a explicat efectele negative ale "guardiolismului" asupra fotbalului german.
"Când Pep Guardiola a ajuns la Bayern Munchen, când a venit în Germania, toată lumea credea că trebuie să jucăm genul ăsta de fotbal, cu pase scurte și tot așa. Asta era pierderea valorilor noastre. Cred că celelalte națiuni ne-au considerat întotdeauna o echipă de luptă, care a alergat mereu până la capăt. Cred că am pierdut această virtute în ultimii șapte sau opt ani pentru că pur și simplu am uitat de ea. Eram concentrați doar pe plimbarea mingii într-un mod frumos", spunea Schweinsteiger în urmă cu un an.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo