Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Liverpool o învinge pe Sheffield United și revine pe locul 1. "Cormoranii", duel incomod cu ultima clasată

Andrei Nicolae

Actualizat 04/04/2024 la 23:33 GMT+3

Liverpool a învins-o pe Sheffield United într-un meci contând pentru etapa cu numărul 31 din Premier League, scor 3-1. Elevii lui Klopp au revenit pe primul loc, la capătul unei partide în care s-au văzut egalați de "lanterna roșie" și în care au fost nevoiți să "alerge" după goluri.

Liverpool wygrał z Sheffield United

Credit imagine: Getty Images

Prima ocazie a partidei de pe Anfield i-a aparținut "lanternei roșii", care în primele secunde a trecut pe lângă deschiderea scorului. James McAtee a șutat din interiorul careului, însă Caoimhin Kelleher a avut un reflex fantastic.
Liverpool a replicat cinci minute mai târziu prin Mohamed Salah, care l-a pus la încercare pe Ivo Grbic, portarul lui Sheffield, care a respins mingea trimisă de egiptean de sub bară. Goalkeeper-ul ultimei clasate a comis însă o gafă imensă în minutul 17, când a vrut să degajeze mingea și l-a lovit pe Darwin Nunez, care nu l-a iertat și a deschis scorul.
După ce "cormoranii" au deblocat tabela, jocul s-a mai liniștit. Singura ocazie care s-a mai produs pe Anfield în următoarele 30 de minute a fost cea a lui Alexis Mac Allister, care a șutat puțin pe lângă poartă. Astfel, scorul la pauză a fost 1-0 pentru Liverpool.
Citește și:

Liverpool revine pe "fotoliul" de lider în Premier League

După ieșirea de la cabine, Liverpool nu a mai forțat, iar acest lucru a costat-o pentru moment. În minutul 59, Sheffield United a restabilit egalitatea, la o fază în care mingea l-a lovit accidental pe Conor Bradley, care a trimis balonul în proprie poartă.
Din acel moment, Liverpool s-a trezit și a început să atace din nou, știind cât de important era acest meci în economia luptei la titlu. Virgil van Dijk a fost primul om care a pus în pericol poarta lui Grbic, care a respins însă foarte bine mingea trimisă de olandez cu capul.
Andy Robertson a trecut și el pe lângă gol, însă mingea trimisă de el a trecut pe lângă poartă. În cele din urmă, Liverpool a marcat golul de 2-1 prin Alexis Mac Allister, care nu i-a mai dat nicio șansă lui Grbic și l-a executat cu un șut superb.
Argentinianul a avut șansa de a tranșa soarta partidei în minutul 85, însă a nimerit transversala din lovitură liberă. Liverpool a făcut până la urmă 3-1, prin Cody Gakpo, care l-a învins pe Grbic cu o lovitură de cap, după o centrare "de manual" a lui Robertson. Olandezul a stabilit și scorul final al partidei de pe Anfield, în care "cormoranii" au "tremurat" puțin pentru cele trei puncte, dar s-a mobilizat pe final.
În urma acestui rezultat, formația lui Klopp revine pe primul loc și restabilește diferența de două puncte față de Arsenal și de trei față de Manchester City, rivalele sale în lupta la titlu. Pentru "cormorani" urmează marele derby cu Manchester United, în timp ce Sheffield dă peste Chelsea.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo