Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

S-a aflat clauza de reziliere a lui De Zerbi, antrenorul aflat pe lista marilor cluburi ale Europei

Eurosport
DeEurosport

Publicat 06/03/2024 la 16:25 GMT+2

Presa din Anglia a aflat suma pentru care Brighton & Hove Albion îl va lăsa să plece pe Roberto De Zerbi, unul dintre cei mai apreciați tineri antrenori ai momentului. O mulțime de echipe de top din Europa își vor schimba antrenorul la finalul acestei stagiuni, iar italianul se află pe lista unora dintre ele.

Brighton boss Roberto De Zerbi has given his thoughts on why there are so many injuries in the Premier League this season

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Daniel Kerekes
Roberto De Zerbi a devenit unul dintre cei mai în vogă antrenori, în urma performanțelor sale de pe banca celor de la Brighton din ultimul an și jumătate. La doar 44 de ani, tehnicianul italian a reușit să ducă o echipă complet neexperimentată a "pescărușilor" în Europa League, unde va juca în optimi chiar mâine, împotriva Romei.
Vara anului 2024 va fi una extrem de fierbinte, având în vedere că echipe precum Liverpool, Bayern Munchen, sau FC Barcelona își vor căuta un nou antrenor, după anunțurile despărțirilor venite în plin sezon. Alte formații, ca Chelsea sau chiar Manchester United ar putea să-și schimbe staff-ul tehnic în urma rezultatelor sub așteptări din acest sezon.
Astfel, Roberto De Zerbi ar putea să aibă o vacanță de vară plină de negocieri pentru un nou pas în cariera de antrenor. Ca acest lucru să se întâmple, orice echipă interesată de tânărul tehnician va trebui să plătească o sumă consistentă clubului "alb-albastru".
Citește și:

Clauza de reziliere a lui De Zerbi, dezvăluită

Jurnaliștii de la The Telegraph au anunțat într-un articol că Brighton va cere cel puțin 14 milioane de euro pentru a-l lăsa să plece pe antrenorul care are contract cu clubul până în vara anului 2026.
Chiar dacă pare o sumă enormă, Brighton a încasat mai mult în urma plecării lui Graham Potter la Chelsea, predecesorul lui De Zerbi. "Albaștrii" plăteau puțin peste 25 de milioane de euro pentru al aduce pe antrenorul englez pe Stamford Bridge, cu tot cu staff-ul său tehnic.
Tot la Chelsea ar putea ajunge și italianul, care este favoritul bookmakerilor pentru a-l înlocui pe Mauricio Pochettino, conform Daily Mail. Argentinianul pare că nu își va duce contractul de două sezoane până la capăt, după un sezon ratat, în care ultima șansă la un trofeu a rămas Cupa Angliei.
De Zerbi o ține pe Brighton în lupta pentru cupele europene, aflându-se pe locul 9 în Premier League. "Pescărușii" nu au acuzat prea tare oboseala în urma participării în Europa League, iar acum se bat cu șanse reale la fazele superioare ale competiției.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo