Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un fost arbitru englez a explicat de ce VAR-ul nu a intervenit la penalty-ul scos de Diogo Jota

Eurosport
DeEurosport

Publicat 02/01/2024 la 15:50 GMT+2

Atacantul portughez al lui Liverpool, Diogo Jota, a atras reacții vehemente la adresa sa, după ce a căzut în careu în urma unui contact minuscul cu Martin Dubravka, în meciul dintre Liverpool și Newcastle. Acesta avea poarta goală în față dar a ales să se arunce, iar Mike Dean a explicat de ce s-a acordat lovitură de la 11 metri la acest fault, aparent inexistent.

Diogo Jota, Liverpool

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Daniel Kerekes
Liverpool s-a impus în primul meci al anului cu 4-2 în fața lui Newcastle. Toate cele 6 goluri ale meciului s-au marcat în a doua repriză, după câte un gol anulat de partea fiecărei echipe în primul act a partidei.
"Cormoranii" au condus atât cu 2-1, cât și cu 3-1, dar o fază controversată a pus cele 3 puncte la adăpost, fază care l-a avut în prim plan pe Diogo Jota. La scorul de 3-2, portughezul a scăpat singur spre poarta lui Martin Dubravka, după o pasă genială a lui Alexis Mac Allister.
Jota a decis să îl dribleze pe slovac, iar infimul contact dintre cei doi l-a determinat pe atacant să plonjeze în careu, chiar dacă a rămas cu poarta goală în față. Lovitura de pedeapsă a fost acordată de arbitrul Anthony Taylor, spre disperarea fanilor "coțofenelor".
Citește și:

Penalty-ul scos de Jota, acordat regulamentar

Mike Dean, unul dintre cei mai mari arbitri englezi din ultimii ani a explicat decizia brigăzii de arbitri de a acorda această lovitură de la 11 metri. Acesta a spus că "penalty-ul a fost unul soft, dar cât timp există un contact, este foarte greu să întorci decizia arbitrului", citat de Daily Mail.
Pe reluări se observă un contact minim, care face ca penalty-ul să fie acordat regulamentar, dar atitudinea lui Diogo Jota a fost criticată dur de către experții din fotbalul englez. Fostul jucător al lui Liverpool, Jamie Carragher, nu a înțeles decizia lui Jota, de a cădea: ”Nu-mi explic. Nu trebuia să cadă. Doar continuă jocul! Este cel mai mic contact, care nu poate să-l doboare. Nu cred că a fost destul pentru un penalty”, a spus acesta la Sky Sports.
Acest penalty a decis meciul în minutul 86, când Mohamed Salah a transformat, marcând al doilea său gol din această partidă, după ce ratase o altă lovitură de pedeapsă în prima repriză. Liverpool și-a consolidat poziția de lider, la 3 puncte de Aston VIlla, revelația actualului sezon de Premier League.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo