Fostul antrenor al FCSB-ului are contract cu naționala României pe parcursul Ligii Națiunilor, precum și pentru preliminariile Campionatului European din 2024.
Obiectivul principal al noului selecționer este calificarea la turneul final din 2024, caz în care contractul său va fi prelungit automat.
Mai mult decât atât, Edi Iordănescu are și un obiectiv intermediar, câștigarea grupei din Liga Națiunilor.
Romanian Liga I
Cel mai rapid gol al sezonului în Liga 1 s-a marcat în ultimul meci din play-off
ACUM 5 ORE
FRF și-a dorit un antrenor cu o experiență mai mare, dar s-a lovit de refuzuri din partea lui Gheorghe Hagi, Dan Petrescu, Răzvan Lucescu sau Ladislau Boloni, atfel că a apelat la varinata Edi Iordănescu, cu care negocierile s-au desfășurat relativ repede.

Răzvan Burleanu are încredere în Edi Iordănescu: "Determinare, disponibilitate"

Noul selecționer a fost prezentat în cadrul unei conferințe de presă, iar alături de al au fost prezenți atât președintele FRF, Răzvan Burleanu, cât și directorul tehnic, Mihai Stoichiță.
CITEȘTE ȘI:
Burleanu a precizat motivele care au condus către numirea lui Edi Iordănescu în funcția de selecționer: "Astăzi suntem aici să-l prezentăm pe noul selecționer al echipei naționale a României, Edi Iordănescu. Este antrenorul care are misiunea de a aduce România în elita fotbalului european.
Elementele principale care au contat în decizie au fost determinarea, disponibilitatea și dorința de a reuși. Toate aceste elemente le-am regăsit din plin în persoana lui Edi Iordănescu.
La acestea, se adaugă și experiența de antrenor acumulată în cariera sa. Spiritul său analitic, pe care îl cunoașteți foarte bine, cunoașterea la zi a fotbalului românesc, au fost avantaje. Cu siguranță, este un antrenor tânăr, dar totodată am putea spune că are experiență mare în Liga 1. Dincolo de clauzele de confidențialitate, despre contract vă pot spune că este unul care se întinde pe următoarele două campanii de calificare, Liga Națiunilor și Euro.
Se va prelungi automat pentru Euro 2024, în cazul obținerii calificării. Altfel spus, ne-am dori să se întindă pe următorii doi ani și jumătate.
Obiectivul principal este calificarea naționalei la EURO 2024, dar și unul intermediar, câștigarea grupei în Liga Națiunilor, ceea ce ar însemna că am ajunge în primele 16 tari din fotbalul european.", a precizat președintele Federației Române de Fotbal.
Antrenorul era liber după ce și-a reziliat contractul cu FCSB, la presiunea patronului, deoarece nu mai putea controla schimbările și alcătuirea echipei. Iordănescu este și campionul en-titre al României, cu CFR Cluj, formație de care s-a despărțit la finalul sezonului trecut.
Selecționerul își va face debutul oficial la începutul lunii iunie, în Liga Națiunilor. Până atunci, noul antrenor va putea să evalueze resursele în două jocuri de pregătire la finalul lunii martie, cu Grecia (acasă) și Israel (în deplasare).
Programul României în Liga Națiunilor
  • 4 iunie 2022 – Finlanda – Bosnia și Herțegovina (ora 19:00), Muntenegru – ROMÂNIA (ora 21:45)
  • 7 iunie 2022 – Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA (ora 21:45), Finlanda – Muntenegru (ora 21:45)
  • 11 iunie 2022 – Muntenegru – Bosnia și Herțegovina (ora 16:00), ROMÂNIA – Finlanda (ora 21:45)
  • 14 iunie 2022 – Bosnia și Herțegovina – Finlanda (ora 21:45), ROMÂNIA – Muntenegru (ora 21:45)
Fotbal
VAR-ul, sintagma cheie la finalul unui sezon nebun
ACUM 7 ORE
Liga
Cum a "trădat-o" Kylian Mbappe pe Real Madrid! Dezvăluirea făcută azi în Spania
ACUM 8 ORE