Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dinamo, aproape de două ori mai ieftină decât în 2014! Care este valoarea de piață a clubului

Bianca Dumitru

Publicat 15/09/2022 la 16:16 GMT+3

Oficialii lui Dinamo au mai făcut un pas spre a-i convinge pe potențialii investitori să cumpere clubul. Administratorul Răzvan Zăvăleanu a depus Raportul de Evaluare al activelor, pe baza căruia a fost aflată valoarea de piață a lui Dinamo.

Dinamo

Credit imagine: facebook

Reprezentanții lui Dinamo au depus în ultimele zile la tribunal un Raport de Evaluare al activelor din patrimoniul clubului.
Astfel, conform GSP, valoarea de piață a activelor echipei din Ștefan cel Mare este de circa 3,77 de milioane de euro fără TVA.
Aceasta este aproape la jumătate față de valoarea din urmă cu 8 ani, când, potrivit evaluării făcute la intrarea în insolvență, Dinamo valora 6,5 milioane de euro.
Investitorii interesați să cumpere clubul alb-roșu cunosc și suma datoriilor pe care le au dinamoviștii. Această se ridică la 8 milioane de euro, conform Tabelului definitiv actualizat al creditorilor, publicat la începutul acestei luni.
Din această sumă, 2,5 milioane de euro sunt datorii către creditorul principal, DDB, 1,2 milioane de euro la categoria garantați, iar circa 1,3 milioane de euro la chirografari.
Citește și:

DINAMO, UN CLUB FOARTE GREU DE VÂNDUT

În această vară s-au vehiculat mai multe nume de potențiali investitori care să o crediteze pe Dinamo, însă nicio negociere nu s-a încheiat cu succes.
Unul dintre cei care s-au arătat interesați să se implice la echipa alb-roșie a fost Mohamad Murad. Omul de afaceri a fost dispus să investească la Dinamo, precizând faptul că șansele de a bate palma sunt de peste 80%.
În cele din urmă, însă, nu s-a ajuns la nicio înțelegere, iar Dinamo nu are momentan un om care să realizeze o infuzie de capital.
"Părerea mea este că lucrurile sunt rezolvate într-un procent de peste 80%. Suntem interesați de Dinamo eu și un grup de persoane. Nu sunt singur în acest demers. Aș vrea ca toată lumea care poate să sprijine proiectul de reconstrucție al lui Dinamo, s-o facă. Așteptăm azi, mâine, un răspuns concret și sper să fie în sensul bun. N-au picat în nicio secundă negocierile cu Dinamo, totuși, problema nu este pe termen scurt, ci pe termen lung", a declarat Murad, la finalul lunii august, pentru Playsport.
În acest moment, pachetul majoritar de acțiuni îi aparține lui Dorin Șerdean, iar totul se pare că depinde de el, în funcție de ofertele pe care le va primi.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo