Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Arlauskis ar putea reveni la CFR Cluj! Campioana României negociază cu portarul lituanian

Cosmin Cioboata

Actualizat 08/02/2021 la 13:54 GMT+2

Giedrius Arlauskis (33 de ani) a rămas liber de contract, după 7 luni petrecute la Al Shabab. Portarul lituanian ar putea reveni în România, locul unde a bifat cele mai mari performanțe din carieră. Mai precis, există șanse ca "Arla" să se întoarcă chiar la CFR Cluj, echipa de care s-a despărțit la finalul sezonului trecut.

Giedrius Arlauskis va părăsi campioana României

Credit imagine: Getty Images

Arlauskis a plecat de la CFR Cluj în vară, după 3 sezoane excepționale reușite alături de formația ardeleană. Goalkeeper-ul lituanian a ajuns liber de contract la Al Shabab, liderul la zi din campionatul Arabiei Saudite.
"Arla" a bifat 9 apariții la gruparea saudită, iar în urmă cu câteva zile a fost pus pe liber. Motivul? În campionatul Arabiei Saudite există o regulă care obligă echipele să aibă un număr de maximum 7 jucători străini.
Al Shabab l-a transferat recent pe Odion Ighalo, fost atacant la Manchester United, iar oficialii clubului au fost nevoiți să "sacrifice" un fotbalist străin aflat deja în lot. În cele din urmă, "ghinionistul" a fost Arlauskis.
Arlauskis jucase ultima oară la Al Shabab în luna decembrie și se obișnuise deja cu statutul de portar de rezervă. Astfel, conducătorilor saudiți le-a fost ușor să aleagă un jucător la care să renunțe pentru a-i face loc lui Ighalo, fotbalist cumpărat în schimbul a 2,5 milioane de euro.

Arlauskis ar putea reveni la CFR Cluj! Campioana României negociază cu portarul lituanian

Rămas liber de contract, Arlauskis ar putea reveni în Liga 1, chiar la CFR Cluj. Potrivit Gazetei Sporturilor, campioana României a început discuțiile pentru a-l aduce înapoi în Gruia pe portarul lituanian, care a jucat un rol extrem de important la performanțele bifate de ardeleni în ultimele sezoane.
Arlauskis este un personaj extrem de iubit în Gruia. Alături de CFR, lituanianul a cucerit 3 titluri de campion al României.
Totuși, revenirea lui "Arla" în Gruia i-ar putea da mari bătăi de cap lui Edi Iordănescu, ținând cont că tehnicianul CFR-ului are deja un portar experimentat ca titular - Cristi Bălgrădean.

Edi Iordănescu ar putea fi nevoit să facă o alegere complicată: Arlauskis sau Bălgrădean?

Odată cu retragerea lui Ciprian Tătărușanu de la națională, Mirel Rădoi trebuie să găsească un înlocuitor pe măsură în poarta "tricolorilor". Cristi Bălgrădean este una dintre variantele luate în calcul, iar trecerea lui pe banca de rezerve a CFR-ului, în cazul revenirii lui Arlauskis, nu îl va ajuta nici pe portarul român, nici pe selecționer.
Ionuț Radu (rezervă la Inter), Andrei Vlad (titular la FCSB), David Lazar (titular la Astra) și Florin Niță (titular la Sparta Praga) sunt ceilalți portari care se luptă pentru un loc de titular la națională.
Evident, există posibilitatea ca Arlauskis să fie lăsat pe banca de rezerve de Edi Iordănescu, variantă cu care lituanianul, fără doar și poate, nu va fi de acord. "Arla" are abia 33 de ani și încă își dorește să joace, motiv pentru care Edi Iordănescu va trebui să facă o alegere complicată în următoarea perioadă.
În afară de cele 3 titluri cucerite cu CFR, Arlauskis și-a trecut în palmares trofeul suprem din fotbalul românesc și cu Unirea Urziceni (2009) și FCSB (2015). Per total, Arlauskis a adunat 165 de apariții în Liga 1.
În prezent, Giedrius Arlauskis este cotat la 1,5 milioane de euro de transfermarkt.com.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo