Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Craiova-FCSB 2-1. Oltenii continuă drumul spre titlu după o victorie uriașă

Ion Alexandru

Actualizat 12/07/2020 la 22:58 GMT+3

Craiova a învins FCSB cu 2-1 grație golurilor marcate de Cicâldău și Dan Nistor, ambele din penalty.

Craiova FCSB Liga 1

Credit imagine: Eurosport

FINAL DE MECI! Craiova se impune așadar într-un meci cheie din cursa pentru titlu. Elevii lui Bergodi au trecut de cel mai dificil test din acest final de sezon și continuă drumul spre primul titlu după 29 de ani.
min 80. Ocazie mare a FCSB-ului dar Pigliacelli ne demonstrează (din nou) cât de important este să ai un portar de valoare în cursa pentru titlu. Oltenii s-au retras din ce în ce mai mult iar bucureștenii au pus stăpânire pe joc.
Min 70. Craiova nu s-a mai retras în același stil ca după deschiderea de scor, însă cu toate acestea FCSB a fost din nou echipa mai periculoasă după ce oltenii au deschis scorul. Meciul pare că ar putea merge în orice direcție.
min 55. GOOOOOL CRAIOVA! După ce lui Andrei Vlad i s-a părut o idee bună să încerce să lovească cu pumnul mingea, el a lovit pe lângă minge și un adversar. Penalty-ul a fost transformat de Dan Nistor, care îi readuce în avantaj pe olteni.
min 37. GOOOOOOOL FCSB! Craiovenii sunt taxați după ce s-au retras total de la marcarea golului. Iulian Cristea marchează cu capul după o centrare perfectă venită de la Florinel Coman.
min 23. GOOOOOOOL CRAIOVA! Cicâldău deschide scorul pentru gazde din penalty! Titlul se vede în Bănie! FCSB pică în acest moment sub FC Botoșani în clasamentul din Liga 1.
min 20. Craiova intensifică presiunea și reușește să își creeze ceâteva semi-ocazii, însă și FCSB a fost periculoasă la centrarea lui Crețu, care a fost în cele din urmă nereușită. Ritmul meciului este bun, chiar dacă nu s-a marcat încă.
min 10. Începutul de partidă a fost unul echilibrat, însă Craiova este clar echipa determinată să obțină victoria astăzi, ca dovadă faptul că au avut 70% posesie. Un parcurs bun le-ar putea aduce oltenilor avantajul de a avea nevoie doar de un egal cu CFR în ultima etapă astfel că trei puncte astăzi sunt extrem de importante.
Echipele de start
Craiova: 13. Pigliacelli – 18. Șt. Vlădoiu, 15. Cosic, 26. Acka, 11. Bancu – 16. Nistor, 8. Mateiu, 10. Cicâldău – 22. Bărbuț, 19. Koljic, 28. Mihăilă.
Rezerve: Laurențiu Popescu, Vătăjelu, Bălașa, Mitran, Qaka, Baiaram, Gustavo, Nițu, Ivanov.
Antrenor: Cristiano Bergodi.
FCSB : 99. A. Vlad – 2. V. Crețu, 4. Miron, 16. I. Cristea, 3. Panțîru – 11. Moruțan, 23. Ov. Popescu, 10. Fl. Tănase – 98. Man, 19. Ad. Petre, 7. Fl. Coman.
Rezerve: Udrea, Vînă, Cr. Dumitru, Perianu, Pantea, Pandele, Istrate, Niță.
Antrenor: Bogdan Vintilă.

Preview Craiova - FCSB

articol scris de Nicu Alexandru Savin
CSU Craiova s-a instalat etapa trecută în fruntea clasamentului din Liga 1, după egalul CFR-ului contra Astrei, iar astăzi oltenii au de trecut un test extrem de important în disputa contra FCSB-ului, echipă contra căreia Craiova are un palmares dezastruos. O singură victorie au oltenii împotriva celor de la FCSB în cele 19 întâniri directe din 2014 încoace, de când echipa e în prima ligă.
Ultimele 6 dueluri directe au fost câștigate de ”roș-albaștri”, dar oltenii sunt hotărâți să rupă blestemul confruntărilor cu echipa din capitală, mai ales că un succes în această seară i-ar apropia și mai mult de un titlu pe care fanii din Bănie îl așteaptă de aproape 3 decenii.

Cristiano Bergodi

Bergodi a învins doar o dată pe FCSB

Antrenorul italian al Craiovei a trecut pe la mai multe echipe din Liga 1 și a întâlnit pe FCSB de 8 ori. A reușit o singură victorie, chiar în acest sezon, pe când era antrenorul celor de la FC Voluntari, dar de menționat că în acea partidă FCSB a trimis în teren o echipă formată din foarte mulți jucători neexperimentați.
De când Bergodi a fost numit antrenor în Bănie, echipa are 4 victorii din 4 meciuri în campionat, iar aceste rezultate îi dau mare încredere tehnicianului italian, care speră că jucătorii săi vor face un meci mare în această seară: ”Băieții s-au pregătit bine fizic, tactic. Nu știu mental. Sunt emoții și trebuie gestionate pe teren”.
Întrebat despre palmaresul negativ al echipei sale în meciurile directe cu FCSB, Bergodi a spus că acest lucru nu va conta în partida de astăzi: ”Cu CFR aveam de asemenea un palmares prost în ultimii șase ani. Și uite că am reușit să câștigăm chiar la Cluj.”
Rămâne de văzut dacă presiunea de a fi lideri în clasament se va răsfrânge asupra jucătorilor craioveni sau dacă aceștia vor avea o reacție pozitivă în prima partidă pe care o dispută din acestă postură.

Jucătorii FCSB-ului se antrenează în grupuri a câte 4 / Sursa foto: FCSB

Craiova - FCSB. Probleme de lot pentru roș-albaștri

Pe lângă rezultatele proaste obținute de formația lui Vintilă de la reluarea campionatului, gruparea din capitală se confruntă și cu numeroase accidentări, în special în compartimentul median. După ce despre Nedelcu, Filip și Oaidă de știa că nu vor putea evolua la Craiova, un alt mijlocaș, Darius Olaru s-a accidentat și el și nu va putea fi folosit în partida din această seară.
Patronul FCSB-ului a vorbit despre situația accidentărilor frecvente și spune că nu înțelege ce se întâmplă, dar speră că lucrurile se vor rezolva odată cu readucerea lui Thomas Neubert ca preparator fizic: ”Nu știu ce să mai zic! Zici că suntem blestemați cu accidentările astea. Am dat afară și preparatorul fizic, dar vad că tot pierdem jucători pe banda rulantă. Am pățit-o din nou! Nu știu ce naiba se întâmplă la noi. Sper să o rezolvăm mai repede cu Neubert”.
Pentru George Becali, partida din această seară este una prin care clubul său le poate plăti o poliță oltenilor. Patronul de la FCSB a declarat că nu își dorește ca ”juveții” să câștige campionatul, el amintind de episodul din urmă cu 4 ani, când FCSB era în luptă directă cu Viitorul pentru prima poziție. Atunci, Craiova a jucat acasă cu trupa lui Hagi în penultima etapă, dar a intodus în teren o echipă alcătuită în mare parte din juniori, iar Viitorul s-a impus cu 1-0, făcând un pas important către titlu. Becali nu a uitat evenimentele care au creat un mare scandal la acea vreme, iar acum dorește să își ia revanșa printr-o victorie a echipei sale în confruntarea de astăzi.
Totuși, Becali nu mai este atât de optimist ca și în alte rânduri și admite că echipa lui Bergodi este foarte valoroasă, meciul fiind deschis oricărui rezultat: ”Ei niciodată nu au fost mai valoroși. Noi câștigam și se împlinea dreptate. Câștigau cei mai buni, dar se întâmpla să câștige și cei mai slabi. Până acum era diferență de valoare, nu era ca acum. Și acum cred că suntem mai valoroși ca ei, dar și ei au echipă bună. Au jucători buni la mijloc, Cicâldău, Nistor, Mateiu”.
Confruntarea din această seară va începe la ora 20:00 și va fi arbitrată la centru de Marcel Bârsan, care va fi asistat la cele două tușe de Ciprian Danșa și Mihai Marica.

Echipe probabile în Craiova - FCSB

  • CSU Craiova (4-3-3): Pigliacelli - Șt. Vlădoiu, Cosic, Acka, Bancu - Nistor, Mateiu, Cicâldău - Bărbuț, Koljic, Mihăilă
  • FCSB: (4-3-3): A. Vlad - V. Crețu, Miron, I. Cristea, Panțîru - Moruțan, Ov. Popescu, Fl. Tănase - Man, Ad. Petre, Fl. Coman
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo