Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ce şanse are Steaua la TAS, dacă FRF nu o lasă să promoveze! Anunţul unui judecător de la Lausanne

Cristian Mihală

Actualizat 11/05/2022 la 08:45 GMT+3

Steaua luptă în barajul pentru promovarea în Liga 1, dar e foarte posibil ca dubla contra Chindiei să fie degeaba, din cauza regulamentului FRF. Formaţia roş-albastră va merge fără îndoială la TAS pentru a-şi găsi dreptatea, iar Cristian Jura, judecător român la Tribunalul Sportiv de la Lausanne, a analizat speţa.

Steaua Bucuresti

Credit imagine: facebook

Aşa cum eurosport.ro a anunţat în exclusivitate, președintele CSA Steaua, Răzvan Ștefan Bichir, însoțit de juriștii clubului, s-a întâlnit luni, la sediul FRF, cu reprezentanții federației. Roş-albaştrii au primit dreptul de a juca barajul, însă nu ştiu sigur că, în cazul în care vor trece de dubla cu Chindia, vor putea evolua din nou pe prima scenă a fotbalului din România.
Regulamentele FRF sunt clare şi nu permit unei formaţii departamentale să joace la nivel de Liga 1. Dacă nu va primi dreptul de promovare, Steaua a amenințat că va ataca decizia FRF la Tribunalul de Arbitrja Sportiv de la Lausanne. "UEFA și FIFA nu interzic unui club departamental să joace în prima ligă. Nu se face nicăieri referire la așa ceva. Sunt o grămadă de cluburi în lume, în aceeași situație", au spus oficialii din Ghencea, conform surselor Eurosport.

Steaua îşi caută dreptatea la TAS, dacă FRF nu îi dă dreptate. Ce şanse are?

Clubul din Ghencea a îndeplinit toate condițiile de licenţiere, mai puțin una, cea din articolul 11, care privește forma de organizare a clubului.
UEFA nu interzice ca un club departamental să joace în prima ligă a campionatelor din Europa, astfel că forul continental nu are putere în această speţă. La Tribunalul de Arbitraj Sportiv, roş-albaştrii speră să îşi găsească dreptatea, dacă oficialii FRF vor fi inflexibili.
Ce şanse au militari la Lausanne? Cristian Jura, unul dintre judecătorii români de la TAS, a explicat că Steaua are o şansă să câştige, însă foarte multe vor depinde de cine va judeca această speţă extrem de delicată, dar şi de dosarul prezentat de avocaţii şi juriştii clubului din Ghencea.
"Neexistând un punct în regulamentul UEFA privind deţinerea de echipe departamentale, atunci, în acest caz, cei de la Steaua pot apela TAS. Dar, ţinând cont că tot UEFA vine şi spune că licenţierea depinde de asociaţia naţională, lucrurile sunt delicate. În ce sens? Totul va depinde de cum va deschide acţiunea clubul Steaua prin avocaţii clubului şi important e care va fi atitudinea judecătorului TAS faţă de această problemă.
Unii dintre colegii mei sunt foarte stricţi, alţii aplică legea, dar un pic mai relaxat. Dacă Steaua ar ataca punctul din cadrul asociaţiei naţionale demonstrând că e o măsură excesivă la adresa cluburilor departamentale, s-ar putea să aibă o şansă", a declarat Cristian Jura pentru Orange Sport.
Dubla contra Chindiei, de promovare în Liga 1, are loc pe 22 mai (turul), în timp ce returul este programat pentru 27 mai.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo