Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

CFR - FCSB 1-0. Echipa lui Dan Petrescu este mai aproape de titlu

Sebastian Ujica

Actualizat 14/06/2020 la 21:59 GMT+3

CFR Cluj a învins FCSB cu 1-0 după autogolul din prima repriză a lui Ovidiu Popescu iar echipa lui Dan Petrescu este din ce în ce mai aproape de al treilea titlu consecutiv. Iată desfășurarea partidei.

Campioana Ligii 1 va avea de jucat 5 meciuri pentru a ajunge în grupele Ligii Campionilor

Credit imagine: Eurosport

Fluier final! CFR obține o victorie uriașă și este din ce în ce mai aproape de un nou titlu. Cum meciul Craiovei a fost amânat, echipa lui Dan Petrescu s-a distanțat la șapte puncte la vârful clasamentului din Liga 1. Clujenii au făcut față unui adevărat asediu la finalul partidei iar FCSB a irosit ocazii importante în repriza a doua. Meciul a fost unul echilibrat, cu ocazii de ambele părți, dar greșeala comisă de Ovidiu Popescu care a marcat în propria poartă în prima repriză a fost decisivă.
min 70. Au venit și ocaziile, una după alta iar Arlauskis a intervenit din nou decisiv. CFR nu este în cel mai bun moment al ei în această partidă și iese cu greu din propria jumătate.
min 60. FCSB controlează jocul însă nu reușește să fie periculoasă. Cea mai mare ocazie a aparținut CFR-ului după o greșeală în defensiva bucureștenilor, dar Omrani nu a profitat.
Pauză. În ultimele cinci minute ale primei reprize, FCSB a revenit la cârma meciului cu două ocazii mari una după alta. Meciul rămâne unul imprevizibil.
min 40. Autogolul lui Ovidiu Popescu a schimbat complet jocul iar CFR a pus stăpânire pe meci. Defensiva FCSB-ului pare să o invite pe CFR în propria jumătate, probabil cu intenția de a depăși zona de mijloc, ieșind din pressing. Deocamdată nu merge însă.
min 30. Deschiderea de scor a CFR-ului a venit cumva contrar cursului jocului, echipa lui Vintilă părea să fie cea periculoasă și nici centrarea lui Djokovic nu a fost cea mai periculoasă. Greșeala lui Ovidiu Popescu face însă diferența până acum și asigură în acest moment un avans de șapte puncte clujenilor în vârful clasamentului.
GOOOOOOL CFR!! Ovidiu Popescu înscrie în propria poartă după centrarea lui Djokovic!
min 20. Chiar dacă posesia este împărțită și CFR domina teritorial la început, acțiunile periculoase aparțin FCSB-ului, echipă care a venit să câștige aici, fără îndoială. Nu avem parte de cea mai spectaculoasă partidă, dar va fi interesant de văzut dacă apărarea CFR-ului, care a primit doar trei goluri acasă în acest sezon, va ceda.
min 10. FCSB a început mai bine meciul și a avut o primă ocazie importantă. Elevii lui Vintilă au trei șuturi, dintre care două pe poartă în primele 10 minute. CFR a pus ulterior stăpânire pe joc. Florinel Coman pare însă o amenințare serioasă pe contraatac.
Iată echipele de start la derby-ul CFR Cluj - FCSB
  • CFR Cluj: Arlauskis - Susic, Vinicius, Burcă, Camora - Itu, Bordeianu, Djokovic - Deac, Omrani, Costache
  • Rezerve: Hindrich- Cr. Manea, Cestor, Aurelio, Chipciu, Ad. Păun, Petrila, Rondon, Traore
  • FCSB: Vlad - Crețu, Planic, Nedelcu, Ov. Popescu - Oaidă, Filip, Olaru - Man, Fl. Tănase, Fl. Coman
  • Rezerve: R. Udrea, Miron, Moruțan, Ad. Petre, Vînă, C. Dumitru, Perianu, Pandele, Ad. Niță
Prima etapă după pandemia de coronavirus care a blocat lumea fotbalului timp de 3 luni aduce în Liga 1 derby-ul dintre CFR Cluj și FCSB. Campioana ultimilor 2 ani este lider și în acest sezon și se apropie de al 3-lea titlu consecutiv. Emoții la CFR au fost din cauza a două cazuri suspecte de COVID-19 la club.
Cu 8 etape înainte de final, FCSB are 4 puncte sub CFR Cluj și doar o victorie o ajută să păstreze speranțe la primul titlu după 5 ani de secetă.

Echipele probabile

La 3 luni de la ultimul meci jucat, CFR Cluj pare să fie cea avantajată de forma fizică a jucătorilor. Dacă Dan Petrescu poate conta pe cei mai importanți jucători, FCSB a fost lovită de mai multe accidentări în ultimele zile.
Valentin Crețu, Iulian Cristea și Ionuț Panțîru s-au accidentat după reluarea pregătirilor. Crețu a fost recuperat, însă Cristea și Panțîru nu vor putea juca în această seară. Astfel, Bogdan Argeș Vintilă va trebui să improvizeze în defensivă.
Avem jucători polivalenţi, iar eu, în filosofia mea, vreau ca jucătorii să poată juca pe mai multe posturi, să aibă soluţii în timpul jocului. Să intre ori fundaş, ori mijlocaş. Ovidiu Popescu este o soluţie foarte bună şi vom vedea până la ora meciului care va fi decizia finală. El consider că este o soluţie viabilă şi nu este o improvizaţie | Bogdan Vintilă, antrenor FCSB
Echipele probabile:
  • CFR Cluj: Arlauskis - Manea, Vinicius, Burcă, Camora - Itu, Bordeianu, Djokovici - C. Deac, Omrani, Costache
  • FCSB: Vlad - Creţu, Planic, Nedelcu, Ov. Popescu - Oaidă, Filip, Olaru - Man, Tănase, Coman
"Dacă CFR câștigă, FCSB își ia adio de la titlu"
Fostul mijlocaș al celor de la CFR Cluj, Gabi Mureșan, este convins că partida din această seară este decisivă doar pentru oaspeți. El a vorbit pentru Prosport despre derby.
Vă mai spun încă o dată: dacă CFR câștigă acest meci, atunci Steaua lui Gigi Becali poate să își ia adio de la titlu. Vor pierde și puncte, dar o să le scadă foarte tare și moralul. Nu văd cum Bogdan Vintilă o să mai poate să își motiveze jucătorii când aceștia știu că o eventuală înfrângere în Gruia le taie aproape definitiv elanul în lupta pentru titlul de campioni. Este clar că îmi doresc ca CFR Cluj să câștige acest meci, dar din păcate acest joc s-a transformat dintr-o adevărată finală în lupta pentru titlu într-un joc cu iz de dispută amicală de prin Antalya. E greu să îi dai valoare la acest meci fără spectatori. Indicațiile antrenorilor se vor auzi foarte bine la televizor de pe marginea terenului, iar jucătorii nu prea se pot motiva dacă nu aud și încurajările spectatorilor
picture

Premier League revine din 17 iunie la Eurosport!

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo