Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

CFR e gata de cel mai scump transfer din istoria sa! Petrila, spre Bundesliga pe o sumă record

Cristian Mihală

Publicat 01/01/2022 la 08:20 GMT+2

Claudiu Petrila (CFR) este foarte aproape de un transfer spectaculos, în Bundesliga. Hertha Berlin îl urmărește și e dispusă să ofere între 5 și 6 milioane de euro pentru campioana României.

Claudiu Petrila în CFR Cluj - Gaz Metan

Credit imagine: facebook

În vârstă de 21 de ani, Petrila este poate cel mai de perspectivă jucător din Liga 1, evoluțiile lui în tricoul campioanei fiind impresionante în acest sezon. În 14 partide jucate, atacantul de bandă a marcat de 4 ori și și-a ajutat colegii cu 3 pase decisive, iar acest lucru nu le-a scăpat scouterilor formațiilor importante din Europa.
Hertha e ultima pe lista echipelor care se interesează de român, dar, potrivit ProSport, e și cea mai serioasă variantă. Conform sursei citate, nemții l-au convins deja pe fotbalist cu un salariu de 800.000 de euro/an, dar rămâne ca și CFR să își dea acordul.
Clujenii visează la o sumă de 10 milioane de euro pentru puștiul minune din Gruia, în timp ce formația antrenată de Tayfun Korkut își dorește să îl transfere încă din această iarnă, dar pentru o sumă cuprinsă între 5 și 6 milioane de euro. În acest moment, diferența dintre cerere și ofertă e puțin cam mare, însă e de așteptat ca oficialii echipei din capitala Germaniei să fie flexibili și să vină cu o nouă ofertă superioară.
Hertha este pe locul 11 în Bundesliga, cu 21 de puncte, dar are mulți tineri în lot, astfel că e interesată să mai aducă și alți jucători U23 care să ajute la reconstrucția echipei. Vedetele nemților sunt Kevin Prince Boateng, Boyata (fost la City) și Jovetic (fostul vârf al lui City, Inter sau Sevilla).
CITEȘTE ȘI:

Petrila, interesant și pentru alte cluburi mari

CFR își permite să țină de preț în cazul lui Petrila, în contextul în care fotbalistul român e probabil cel mai curtat fotbalist din Liga 1.
Acum mai puțin de o lună, presa turcă anunța că Jose Mourinho și Fatih Terim sunt pe urmele lui, dar și Lille, campioana Franței, e gata să se implice cu o ofertă, fiind impresionată de calitățile jucătorului lui Dan Petrescu. Dacă despre interesul grupării cim-bom se știa, în cursa pentru tânărul atacant de bandă au intrat, așadar, echipe mult mai grele.
"Fatih Terim și Jose Mourinho au devenit rivali în transferuri", era titlul dat de aslanarenasi.com, care apoi detalia: "Galatasaray, care a transferat în ultima perioadă doi români - Olimpiu Morutan și Alexandru Cicaldău - a început negocierile pentru al 3-a star român, Claudiu Petrila. Acesta a atras și atenția antrenorului portughez, Jose Mourinho, dar și al lui Lille, formație unde evoluează Burak Yilmaz, Yusuf Yazici și Zeki Çelik. Acestea și-au trimis la rândul lor observatori în România pentru a pregăti un raport detaliat despre jucător".
"Toți din conducerea CFR-ului îl consideră pe Petrila jucătorul cu cel mai mare potențial din istoria recentă a clubului", mai scriau turcii.
Dacă Petrila va fi vândut peste 6,5 milioane de euro, el are șansa să devină cel mai scump fotbalist din istoria grupării din Gruia.
Topul jucătorilor vânduți de CFR Cluj
  • Alvaro Pereira - FC Porto - 6,5 milioane de €
  • Lacina Traore - FC Krasnodar - 6 milioane de €
  • Rafael Bastos - Al Nassr - 3,5 milioane de €
  • Renan - Sampdoria - 3,2 milioane de €
  • Moudou Sougou - Olympique Marseille - 3 milioane de €
  • Ciprian Deac - Schalke 04 - 3 milioane de €
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo