Dinamo renaște sub comanda patronului spaniol Pablo Cortacero. Formația din "Ștefan cel Mare" a realizat multe transferuri promițătoare în această vară, iar în ultimele zile s-a vorbit chiar despre aducerea lui Diego Capel, atacantul care a cucerit 2 Cupe UEFA în tricoul Sevillei, și care în trecut a fost dorit de Barcelona, Real Madrid și Liverpool.
Spaniolul, rămas liber de contract, s-a antrenat săptămâna trecută alături de jucătorii lui Contra, iar transferul său părea iminent.
În cele din urmă, oficialii "câinilor" au decis să nu-i ofere un cotract. Motivul? Capel n-ar fi avut loc în primul "11", după ultimele achiziții realizate de Dinamo.
Romanian Liga I
FCSB, remiză cu Mioveni, într-un amical. CFR a avut viaţă grea cu o echipă de liga a 4-a spaniolă
15/01/2022 LA 13:09

De ce nu îl transferă Dinamo pe Diego Capel, fostul star de la Sevilla

La finalul meciului cu UTA Arad, pierdut cu 0-1, Contra a declarat că există deja o concurență uriașă în linia ofensivă a lui Dinamo. Anunțul este surprinzător, ținând cont de CV-ul impresionant al lui Capel, dar și de faptul că oficialii din "Ștefan cel Mare" au discutat azi-noapte despre nevoia uriașă a unui nou atacant în locul lui Adam Nemec.
"Dacă venea acum trei săptămâni, altele erau datele problemei, dar am făcut alte achiziții, era greu să aibă loc în echipă. Avem un număr limitat de străini și există alte priorități. La antrenamente nu a arătat rău, a avut dorință, dar asta a fost situația actuală.", a spus Cosmin Contra, după meciul cu UTA.
Prioritatea principală a lui Dinamo, la ora actuală, rămâne aducerea unui atacant în locul lui Adam Nemec, care n-a impresionat de când a revenit în "Ștefan cel Mare". Oficialii "câinilor", în frunte cu Pablo Cortacero, au discutat pe marginea problemei în miez de noapte, după meciul cu UTA, chiar în parcarea stadionului.

Cine este Diego Capel, jucătorul refuzat de Dinamo

Diego Capel a fost crescut de Sevilla, acolo unde a cunoscut și cea mai bună perioadă a carierei. Atacantul a jucat pentru formația andaluză timp de 7 sezoane (2004-2011) și a câștigat Cupa și Supercupa Spaniei, dar și 2 Cupe UEFA (2006 și 2007).
În 2008, Diego Capel a fost în discuții cu Real Madrid, ca un posibil înlocuitor al lui Robinho. De asemenea, Liverpool și Barcelona au fost la un moment dat interesate de serviciile atacantului iberic.
După plecarea de la Sevilla, Diego Capel a petrecut 4 ani la Sporting Lisabona, apoi cariera sa a intrat pe o pantă descendentă. După un an petrecut la Genoa și altul la Anderlecht, Capel nu a evoluat la vreo echipă profesionistă în sezonul 2017/2018.
El a revenit în 2018 și a semnat cu Extramadura, dar după numai un sezon a rămas din nou liber de contract. La începutul acestui an, Diego Capel a semnat cu maltezii de la FC Birkirkara, iar acum se află din nou în căutarea unei noi aventuri.
Romanian Liga I
Hagi speră să fi dat lovitura! Farul l-a transferat pe cel mai bun dribler din Liga 1
05/01/2022 LA 09:26
Romanian Liga I
FCSB a făcut vizita medicală. Un copil de 14 ani, în lotul roş-albaştrilor
05/01/2022 LA 09:20