Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FCSB ar fi anunțat FRF că nu se poate prezenta la meciul cu Voluntari. Meci pierdut la masa verde, conform regulamentulu

Cristian Mihală

Actualizat 25/10/2021 la 17:49 GMT+3

Partida dintre FCSB și Voluntari, din Cupa României, nu se va mai disputa, cel mai probabil. Sunt șanse mari ca roș-albaștrii să piardă partida cu 3-0 la "masa verde". Clubul din Berceni ar fi anunțat deja Federația Română că nu se poate prezenta la meci din cauza cazurilor de COVID-19 și a accidentărilor din lot.

FCSB, în meciul cu Dinamo, scor 6-0

Credit imagine: facebook

Lotul formației lui Edi Iordănescu este în piuneze, după ce COVID-19 a făcut ravagii în rândul fotbaliștilor. FCSB are și numeroși accidentați, astfel că a informat FRF că nu poate onora partida de Cupă, cu Voluntari, anunță ProSport. Federația a trimis deja o înștiințare către formația din Ilfov și către arbitri că partida nu se poate desfășura. Partida trebuia să aibă loc miercuri, de la ora 21:00.
Conform regulamentului, FCSB va pierde disputa la "masa verde", Voluntari urmând a se califica din oficiu în faza următoare a competiției (sferturile de finală). FCSB are în istoria sa 3 Cupe ale României, ultima în 2019-2020.

FCSB, decimată de COVID-19

FCSB a obținut în weekend amânarea duelului cu Farul, după ce în lot îi mai rămăseseră doar 11 jucători disponibili. Minimum necesar pentru desfășurarea unei partide în Liga 1 este de 13 fotbaliști.
Valentin Crețu, Iulian Cristea, Sorin Șerban, Răzvan Oaidă, Andrei Cordea, Valentin Gheorghe și Octavian Popescu au fost depistați pozitiv cu COVID-19, iar lotul are mari probleme și cu accidentările. Andrei Miron, Ionuț Panțîru, Ovidiu Popescu, Adrian Șut, Florinel Coman, Florin Tănase, Andrei Burlacu și Ivan Mamut au probleme medicale în urma accidentărilor.
Dacă în Liga 1 FCSB trebuie să folosească fotbaliștii înscriși pe lista trimisă către LPF la începutul sezonului, în Cupă ar fi putut alinia fotbaliști de la echipa secundă. Dar, din câte se pare, și acolo este dezastru din punct de vedere al cazurilor de coronavirus, astfel că oficialii au decis, conform sursei citate, să abandoneze Cupa României. Această competiție nu a fost niciodată interesantă pentru conducere, deși fanii cu siguranță că și-ar fi dorit trofee, într-o perioadă în care FCSB nu a câștigat nimic.
Trebuie spus că FCSB a ajuns în situația dată în contextul în care conducerea nu agreează vaccinul împotriva COVID-19, specuându-se chiar că fotbaliștii au avut interzis să se imunizeze.
Următorul meci din campionat pentru FCSB este duminică, de la 20:30, pe teren propriu, cu FC Argeș. După ce mai multe voci din Liga 1 s-au exprimat împotriva deciziei de amânare a partidei cu Farul, e puțin probabil ca LPF să hotărască o altă decalare a programului. Roș-albaștrii speră ca până la finalul săptămânii să recupereze din fotbaliștii cu coronavirus, astfel încât să poată trece pe foaia de joc 13 jucători.
Optimile de finală din Cupa României
  • FC Buzău - Dunărea Călărași
  • Politehnica Timișoara - FC Rapid
  • Filiași - Hermannstadt
  • FC Voluntari - FCSB
  • FCU Craiova - Sepsi Sf. Gheorghe
  • Minaur Baia Mare - CS Universitatea Craiova
  • Dinamo - FC Argeș
  • Gaz Metan - Chindia Târgoviște
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo