Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ionuț Chirilă a revenit în Liga 1, la Clinceni. Aduce cu el doi investitori care salvează clubul

Cristian Mihală

Publicat 21/09/2021 la 12:36 GMT+3

Ionuţ Chirilă este noul antrenor al echipei de fotbal Academica Clinceni, a anunţat, marţi, pe pagina sa de Facebook, clubul aflat pe ultimul loc în Liga 1. Tehnicianul a promis că vine alături de doi investitori, care să salveze clubul de la faliment.

Ionuț Chirilă revine în antrenorat după 4 ani de absență

Credit imagine: Eurosport

Chirilă (55 ani) îl înlocuieşte pe Ilie Poenaru, care şi-a reziliat săptămâna trecută contractul cu ilfovenii şi a plecat la Gaz Metan Mediaş.
În etapa a noua, Academica a fost condusă de pe banca tehnică de interimarul John Adrian Ene, la meciul cu FC Argeş, pierdut cu 0-1 pe Stadionul Dinamo din Bucureşti.
Ionuţ Chirilă, care a mai pregătit echipe de primă ligă precum Jiul Petroşani, UTA Arad, Concordia Chiajna, CSMS Iaşi şi ASA Târgu Mureş, va debuta oficial cu prilejul meciului cu echipa de ligă secundă FC Buzău, de miercuri (16:30), în deplasare, în şaisprezecimile de finală ale Cupei României.
CITEȘTE ȘI:

Chirilă aduce bani la Academica Clinceni

Un factor important pentru care ilfovenii au ales un tehnician care nu a mai antrenat din 2017 pare să fie cel legat de garanțiile promise de Chirilă.
Potrivit ProSport, antrenorul de 55 de ani i-a convins pe omul de afaceri Claudiu Florică să vină alături de el la Clinceni. De asemenea, compania Militari Residence va sponsoriza clubul, tot ca urmare a eforturilor lui Chirilă, notează sursa citată. Se estimează că astfel Academica va avea parte de o infuzie de capital de aproximativ 500.000 de euro, adică exact suma pe care conducerea o vehicula pentru a evita falimentul.
Claudiu Florică este fostul patron de la Regal București, echipă de unde a plecat Drăgușin la Juventus. El și Ionuț Chirilă au fost văzuți împreună în ultimele zile, semn că au discutat intens despre planul de salvare al Clinceniului.
Sursă foto:
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo