Articol scris de Răzvan Cîrceag

Clubul Dinamo București a intrat oficial în insolvență după ce cererea acestora a fost aprobată de către Tribunalul București, iar ca administrator judiciar provizoriu au ales să solicite serviciile societății conduse de către Răzvan Zăvăleanu.
În cadrul unui interviu oferit Gazetei Sporturilor, acesta a prezentat primele detalii din acest dosar de insolvență și le-a promis fanilor că-și va da tot interesul pentru salvarea clubului din această situație delicată.
Romanian Liga I
FCSB, remiză cu Mioveni, într-un amical. CFR a avut viaţă grea cu o echipă de liga a 4-a spaniolă
15/01/2022 LA 13:09
“Abia am început să studiem documentele și nu am, deocamdată, o imagine realistă asupra a ceea ce se întâmplă acolo. Este evident că lucrurile sunt complicate în stadiul acesta, nu ne îmbătăm cu apă rece că vom trece foarte ușor prin procedura asta de insolvență. Am convingerea că muncind toți, împreună cu oamenii ăștia care se implică atât de tare, mă refer la suporterii inimoși, vom reuși să salvăm Dinamo. Suntem conștienți că Dinamo înseamnă dincolo de o companie obișnuită o stare de spirit și implicațiile sociale sunt deosebite. E vorba de un brand intangibil, cel puțin din punct de vedere fotbalistic, așa cum mai sunt puține branduri în România. Am venit aici cu convingerea că vom salva acest brand”, este mesajul acestuia pentru suporterii dinamoviști.

Ce datorii are Dinamo

În presă s-au speculat diverse sume cu privire la datoriile pe care Dinamo le are, iar conform datelor furnizate de Ministerul Finanțelor, cuantumul datoriilor este de 6 milioane de euro la finalul lui 2020. Cu toate acestea, Zăvăleanu a spus că încă nu se cunoaște nimic cu exactitate.
“N-are niciun rost să speculăm în momentul acesta, pentru că valoarea datoriilor ne-o va da tabelul de creditori în funcție de declarațiile de creanțe care se vor depune. Astăzi putem doar să speculăm că sunt datorii la jucători, la furnizori, dar n-are rost. Am văzut prin presă tot felul de sume. Ba trei, ba șase, ba șapte. Azi nu există o certitudine. Unele dintre creanțe sunt prescrise. Unii dintre creditori, vă spun din experiență, nu-și depun declarații de creanță”, a declarat acesta conform GSP.ro.

Exclude o eventuală depunctare a lui Dinamo

Zăvăleanu este cel care a mai lucrat și în dosarele de insolvență ale lui CFR Cluj, Gaz Metan Mediaș și ASA Târgu Mureș. Dintre acestea, doar pe ASA nu a reușit să o salveze. Acesta exclude eventuală depunctare a lui Dinamo București în sezonul următor.
“Nu văd un pericol foarte mare. O să vedem cum vor evolua lucrurile între timp, dar cred că termenul până la care trebuie să avem Planul de reorganizare confirmat este primul trimestru al anului viitor. Adică până când trebuie depusă documentația de licențiere pentru sezonul următor. Câtă vreme ești protejat de legea insolvenței nu știu cum ar putea avea loc o depunctare, pentru că acum plățile se fac potrivit legei insolvenței, în principal”, a mai declarat Răzvan Zăvăleanu.
Romanian Liga I
Hagi speră să fi dat lovitura! Farul l-a transferat pe cel mai bun dribler din Liga 1
05/01/2022 LA 09:26
Romanian Liga I
FCSB a făcut vizita medicală. Un copil de 14 ani, în lotul roş-albaştrilor
05/01/2022 LA 09:20