Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Liga 1, ediția 104, începe astăzi! Noua stagiune se anunță mai spectaculoasă ca niciodată

Nicu Savin

Publicat 15/07/2021 la 09:43 GMT+3

Liga 1 debutează astăzi cu partida dintre FC Botoșani și FCSB, două echipe care au fost prezente în play-off la ultimele două ediții de campionat. Noua stagiune promite din nou o luptă în 3 pentru titlu, dar va avea cu siguranță mai multă sare și piper față de anii precedenți, odată cu revenirea Rapidului și a celor de la U Craiova 1948 pe prima scenă sau a reapariției Farului în prim plan.

FCSB - CFR

Credit imagine: Eurosport

Cea de-a 104-a ediție a Ligii 1 va începe astăzi. Aceasta va fi a 7-a ediție de la implementarea sistemului cu play-off și play-out.
Primul meci va fi cel dintre FC Botoșani și FCSB, două dintre echipele care se anunță din nou a fi printre protagoniste, la fel cum s-a întâmplat la ultimele două ediții de campioant. Moldovenii au același obiectiv, clasarea pe un loc de play-off, în timp ce "roș-albaștri" speră să oprească hegemonia instituită de CFR Cluj, care a acâștigat 4 titluri consecitive în ultimii ani.
Cu un antrenor nou, Dinu Todoran, și cu cei mai buni jucători din sezonul trecut păstrați la echipă, plus câteva trasnferuri menite să aducă un plus de valoare, FCSB va fi cu siguranță pretendentă la titlu, dar rămâne de văzut dacă va reuși să se impună. În sezonul trecut a fost aproape, conducând campionatul în mare parte, dar a clacat pe final.

Liga 1 | CFR Cluj, mare favorită la titlu

Fără îndoială, principala favorită la câștigarea campionatului este CFR Cluj. Campioana ultimelor 4 ediții a realizat câteva transferuri notabile, iar prezența lui Marius Șumudică pe banca tehnică este o garanție că gruparea din Gruia își propune cel puțin la fel de multe ca în anii trecuți.
Începutul de sezon nu a fost deloc grozav, CFR pierzând Supercupa împotriva Universității Craiova și calificându-se cu greu, după prelungiri, în turul secund al preliminariilor Champions League, după o dublă cu Borac Banja Luka (campioana Bosniei).
Pe lângă FCSB, CFR va lupta pentru titlu cu Universitatea Craiova. Oltenii au părut în ultimii ani că sunt capabili să câștige titlul, dar mereu parcă le-a lipsit ceva. Acum, jucătorii lui Ouzounidis au ceva mai multă experiență la nivel înalt și câștigarea Supercupei le oferă un plus de moral în vederea noului sezon. Singura întrebare este cea legată de păstrarea jucătorilor cheie, apărând deja informații că fotbaliști precum Cicâldău sau Pigliaceli ar putea pleca în această vară.
Nu în ultimul rând, Sepsi Sfântu Gheorghe s-ar putea implica și ea în această luptă pentru titlu. Deși covăsnenii au declarat că nu se gândesc la un asemenea obiectiv, constanța acestora din ultimii ani și seriozitatea cu care se lucrează acolo sunt indicatori clari că la un moment dat se va încerca mai mult decât o prezență decentă în play-off.
Rapid București. Foto: FC Rapid 1923

Liga 1 | Rapid, Farul și FC U Craiova 1948 vor aduce un plus de dinamism Ligii 1

Rapid s-a întors după 6 ani pe prima scenă a fotbalului românesc și cu siguranță prezența giuleștenilor va aduce un plus competiției. Cu entuziasmul specific grupării de sub Podul Grant, cu o stabilitate financiară solidă și aducerea unor jucători cu mare experiență precum Săpunaru, Grigore, Junior Morais sau Crepulja, Rapid se anunță o formație care va dinamiza Liga 1, mai ales după ce se va muta pe noua arenă din Giulești.
Alături de Rapid a promovat și U Craiova 1948. Războiul fratricid din capitala Olteniei se anunță unul foarte disputat. În primul rând, va fi interesant de văzut care dintre echipe va acapara marea masă a fanilor. Evident, Universitatea este la un nivel superior din punct de vedere al valorii lotului și probabil va avea rezultate mai bune, dar FC U Craiova 1948 are ambiții mărețe, iar prezența lui Adrian Mutu la cârma echipei ar putea aduce un plus de popularitate.
Nu în ultimul rând, fuziunea dintre Viitorul și Farul Constanța reprezintă un alt punct de reper pentru noua stagiune din Liga 1. Faptul că orașul Constanța este din nou reprezentat cu adevărat pe prima scenă prin echipa fanion și mai ales prezența lui Gheorghe Hagi pe banca tehnică vor face ca interesul din jucrul acestei formații să fie unul ridicat.
Pe lângă aceste 3 echipe, avem și alte formații de mare tradiție în fotbalul românesc, precum FC Argeș sau UTA, astfel că în acest sezon, mai mult ca niciodată în ultimii ani, vom avea adevărate derby-uri aproape în fiecarea etapă. În plus, revenirea fanilor pe stadioane va alimenta și mai mult spectacolul.
Dinamo București

Liga 1 | Dinamo, condamnată să lupte pentru ecitarea retrogradării

Singura echipă mare din România care se anunță a avea probleme în Liga 1 este Dinamo. Situația financiară a clubului din Ștefan Cel Mare este dezastruoasă și premisele ca lucrurile să se schimbe sunt aproape nule. Cu mulți jucători de bază deja plecați, cu un antrenor care n-a mai antrenat de 5 ani (Dario Bonetti) și cu amenințarea permanentă a falimentului, Dinamo nu-și poate propune mai mult decât rămânerea în prima ligă.
Gaz Metan Mediaș, Academica Clinceni, FC Voluntari și Chindia Târgoviște sunt celelelalte 4 echipe din campionat. Tentația ar fi să le plasăm în lupta pentru evitarea retrogradării, însă ceea ce s-a întâmplat în sezonul trecut demonstrează că pot apărea mari surprize. Clinceni a intrat în play-off, iar Chindia a luptat pentru acest lucru până pe finalul sezonului regulat, astfel că nimic nu e decis de la început.
Așadar, sezonul 2021-2022 din Liga 1 se anunță mai echilibrat și mai spectaculos ca niciodată.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo